Steaua respiră: prima victorie în Liga 2 după cinci meciuri. Daniel Oprița și-a motivat inedit fotbaliștii înaintea jocului cu CFC Argeș: ”Probabil merge cu românești d-astea, i-a motivat mai mult decât banii”

Andrei PASCU 05 Oct. 2023, 20:56 Liga 2

Steaua a câștigat, în sfârșit, primul meci în Liga 2 după o ”pauză” de cinci partide. A reușit să treacă de Campionii FC Argeș, joi, în primul duel al etapei a 9-a din sezonul regular, scor 3-1.

”Militarii” lui Daniel Oprița au avut 2-0 la pauză, dar tot în prima parte au reușit să obțină superioritate numerică, după eliminarea unui jucător de la gruparea piteșteană.

Steaua, succes în partida cu Campionii FC Argeș. Reacția lui Daniel Oprița

Steaua a marcat de două ori în prima jumătate de oră. A deschis scorul Alin Raicu (foto), în minutul 12, iar tabela a arătat 2-0 din minutul 30, când a punctat Bogdan Chipirliu. Andrei Panait a simplificat calculele Stelei în minutul 45, atunci când a văzut al doilea cartonaș galben și și-a lăsat echipa, pe Campionii FC Argeș, în inferioritate numerică.

Steaua a făcut apoi, în repriza a doua, 3-0 prin același Bogdan Chipirliu, dar oaspeții au fost cei care au închis tabela, în minutul 90+3, când a punctat Andrei Zătreanu.

La finalul întâlnirii, Daniel Oprița a precizat că este o presiune la Steaua pe care nu o înțelege, considerând că trebuie să i se ofere răbdare să omogenizeze echipa după schimbările nenumărate din vară, când au plecat și venit mulți fotbaliști.

  • Steaua: Frânculescu – St. Drăghici (Enceanu 79′), Vîrtej, Beța, Ad. Ilie (cpt.), Dobrescu – Rober Sierra, Mancuso (Bărbulescu 69′), Raicu (Dav. Matei 69′) – Chipirliu (Topuzov 85′), Chunchukov (Buziuc 79′)
    Rezerve neutilizate: I. Pop – Boiciuc, C. Avram, Dav. Maftei

Daniel Oprița s-a săturat de presiunea de la Steaua: ”Ne-am făcut treaba, trebuie să avem parte de puțină înțelegere”

Antrenorul se simte nedreptățit și când se discută despre plecarea sa, când e întrebat despre cât mai stă la Steaua. A făcut o paralelă cu ce se întâmplă la Dinamo, anume că doar Ovidiu Burcă mai este întrebat la fel de des despre viitorul său, în ”Ștefan cel Mare”.

Referitor la Steaua, Daniel Oprița nu crede că echipa a arătat rău până acum, în ciuda rezultatelor nu foarte bune, și că speră ca succesul contra Campionii FC Argeș să fie o descătușare.

Era stres, dar eu îl fac! Nu erau rezultate, dar nici presiunea nu trebuie să fie. Chiar dacă pierdeam, aveam același discurs, nu înțeleg… probabil că am greșit în cazul anumitor jucători, în privința schimbărilor din vară. E normal când schimbi mult să fie și…  jucători care au rămas, le e mai greu, sunt uzați, dar trebuie să îi înțelegem.

Ne-am făcut treaba până acum și trebuie să avem parte de puțină liniște, înțelegere. Ne dorim să ieșim din această criză, dar am intrat în această criză chiar noi. Noi am intrat, dar jocul nu a fost cel mai slab. Se dau goluri, iese spectacol, nu avem drept de promovare, vrem să jucăm fotbal.

Dacă pierdeam azi, erau aceleași întrebări, cât mai stau, când plec. Eu și Burcă suntem singurii întrebați cât mai rămânem. De Burcă ce să mai spunem? Ce a făcut cu Dinamo sezonul trecut… și dacă retrogradează cu Dinamo trebuie să rămână. Anul trecut a fost antrenor bun și acum nu mai e? Practic, îi e greu și lui.

La ce am trăit etapele astea, nu știu ce poate să mai ofere echipa. Mai este capabilă de surprize, dar nu mai vreau să le văd, vreau ca jucătorii să fie concentrați până la final, chiar și dacă avem 3-0. Azi, la 3-1 am început iar să mă agit un pic. E și o situație mai dificilă. Le-am spus băieților că vom avea liber acum, dar am avut patru meciuri în două săptămâni”, a spus Daniel Oprița la microfonul Digi Sport.

Daniel Oprița i-a motivat suplimentar pe jucători înainte de Steaua – Campionii FC Argeș

Referitor la cum și-a motivat jucătorii, Daniel Oprița a precizat că le-a transmis faptul că, în cazul unui alt rezultat decât victoria, nu le-ar fi dat zi liberă și i-ar fi așteptat vineri la antrenament. Acum, Liga 2 va lua o pauză pentru meciurile echipelor naționale.

Trebuie să ieșim din situația asta dificilă, a fost un moment greu peste care am trecut de acum. Vine pauza, le-am spus jucătorilor că dacă nu câștigau, nu le dădeam zi liberă! Cred că asta i-a motivat cel mai mult, mai mult decât banii.

Le-am spus că dacă nu vom câștiga, mâine ne vom vedea la antrenament. Probabil că merge cu românești d-astea”, a mai spus Oprița.

Steaua, duel cu Unirea Slobozia în etapa a 10-a de Liga 2

Formația din Ghencea are 12 puncte în Liga 2 și e pe locul 7 momentan, între CS Mioveni și CSC Dumbrăvița, care nu au jucat în această rundă cu numărul 9 momentan. Steaua joacă în etapa următoare, a 10-a a Ligii 2, pe terenul Unirii Slobozia, acum pe locul 2, cu 18 puncte, la două puncte de liderul CSC Șelimbăr.

Până la victoria cu Campionii FC Argeș, Steaua nu mai câștigase în Liga 2 de cinci meciuri. După 6-2 cu Unirea Dej, din etapa a 3-a, ”militarii” au bifat următoarele rezultate: 1-1 cu CSM Alexandria, 2-3 cu CSC Șelimbăr, 0-0 cu Concordia Chiajna, 1-1 cu CSM Slatina și 4-4 cu Gloria Buzău.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-concluzii-dupa-steaua-campionii-fc-arges-3-1-19287768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-cfc-arges-joaca-in-deschiderea-etapei-a-9-a-a-ligii-2-19287648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-avancronica-jocului-dintre-unirea-dej-si-dumbravita-19287682

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-torje-concordia-chiajna-cu-gandul-la-antrenorat-19287661

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-are-o-noua-conducere-19287653

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aziz-njoya-njifakue-despre-faima-pe-care-i-a-adus-o-transferul-la-viitorul-pandurii-19287643

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-merge-debuteaza-in-preliminariile-euro-2024-19287637

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-a-fost-exclus-din-lotul-echipei-concordia-chiajna-19287626

Andrei PASCU 05 Oct. 2023, 20:56 Liga 2
Pe aceeași temă