Daniel Oprița, nemulțumit de programarea Stelei la meciul cu CSC Dumbrăvița, la scurt timp după partida din Cupă cu Rapid: ”Mă gândeam că există înțelegere, dacă tot nu e televizat meciul. Zic, așa, omenește, pentru acești jucători”

Marius ANGHEL 03 Nov. 2023, 13:32 Liga 2
Daniel Oprița, nemulțumit de programarea Stelei la meciul cu CSC Dumbrăvița, la scurt timp după partida din Cupă cu Rapid: ”Mă gândeam că există înțelegere, dacă tot nu e televizat meciul. Zic, așa, omenește, pentru acești jucători”

La finalul meciului cu Rapid, disputat miercuri seară în Ghencea și terminat la egalitate, scor 0-0, în cadrul etapei a 2-a a fazei grupelor Cupei României, Daniel Oprița, antrenorul Stelei, a vorbit și despre o situație prin care consideră că echipa sa este dezavantajată în campionat de către Federația Română de Fotbal, într-un moment în care nu-și mai permite să piardă puncte dacă vrea să prindă play-off-ul.

Steaua joacă la Dumbrăvița la 60 de ore de la meciul cu Rapid, Oprița voia o programare pentru duminică sau chiar luni

Oprița nu înțelege de ce meciul Stelei din etapa a 12-a a Ligii 2, din deplasare de la CSC Dumbrăvița, echipă din județul Timiș, a fost programat atât de repede pentru formația sa. Trupa bucureșteană a terminat întâlnirea cu Rapid miercuri la ora 23:00, iar antrenorul spunea că deplasarea către Dumbrăvița începe a doua zi dimineața, de la ora 09:00, cu autocarul. Distanța până la destinație este de circa 550 de kilometri și se face, cu indulgență, în 7 ore, în cazul în care nu există nicio oprire.

Partida este programată sâmbătă, de la ora 11:00, iar Steaua are o singură zi completă în care să se pregătească pentru duelul cu CSC Dumbrăvița. Lucru care nemulțumește echipa din Ghencea, mai ales că nu-și mai permite pași greșiți, altfel riscă să nu mai prindă play-off-ul în acest sezon.

Oprița nu înțelege de ce FRF nu a acceptat să mute meciul Stelei, deși acesta nu este televizat

Nemulțumirea lui Oprița este legată și de faptul că FRF nu a dorit să-i programeze meciul cu CSC Dumbrăvița mai târziu, duminică sau chiar luni, în condițiile în care deținătorii de drepturi TV n-au ales acest meci pentru a-l transmite, lucru care altădată făcea federația să spună că nu ea decide programarea partidelor alese să fie transmise în direct.

”Pentru sâmbătă ne așteaptă o deplasare lungă, un meci greu, în care nu înțeleg nici acum de ce nu e un meci televizat și trebuie să jucăm atunci. Știu că regulamentul spune că se poate schimba. Jucăm la ora 21:00, am terminat la 23:00 și mâine, la ora 09:00 plecăm la Dumbrăvița. Ce pot să mai fac eu la Dumbrăvița, poate de la Dumnezeu să mai vină ceva. E dificil, pentru că eu cam cu aceeași echipă trebuie să joc. Mă gândeam că există înțelegere, dacă tot nu e televizat meciul, să-l mutăm duminică. De fiecare dată când am cerut ceva s-a zis că televiziunea a pus meciul. Acesta nu e televizat. Zic, așa, omenește, pentru acești jucători, că e greu. Nu mergem cu avionul, mergem cu autocarul până la Timișoara. Cum credeți că va fi, cum îi pun în autocar?

Ne-au întins cei de la Rapid, a trebuit să alergăm, i-am lăsat să ne domine, nu am vrut să le dăm spații, pentru că știam că dacă jucăm pe contre cu ei nu avem nicio șansă”, și-a spus nemulțumirea Daniel Oprița.

Spre deosebire de Steaua, CSC Dumbrăvița nu a avut meci în Cupa României, echipa timișeană fiind deja eliminată din competiție, astfel că a avut tot timpul de la ultimul joc din campionat să se pregătească doar pentru întâlnirea cu bucureștenii.

Steaua joacă tocmai luni în etapa a 13-a a Ligii 2

În etapa a 11-a a Ligii 2, Steaua a jucat joi acasă cu Ceahlăul (scor 3-1), iar CSC Dumbrăvița a evoluat sâmbătă la Cisnădie, cu CSC Șelimbăr (scor 0-1).

În runda a 13-a, Dumbrăvița are meci sâmbătă, 11 noiembrie, în deplasare la Slatina, iar Steaua va evolua abia luni, 13 noiembrie, acasă cu FK Miercurea Ciuc.

Înaintea partidei din etapa a 12-a, CSC Dumbrăvița ocupă locul 4, cu 18 puncte, iar Steaua se află abia pe locul 11, cu 15 puncte.

  • În sezonul trecut, Steaua s-a impus cu scorul de 3-0 în meciul cu CSC Dumbrăvița, desfășurat pe stadionul ”Stefan Dobay”. Au marcat atunci Ștefan Pacionel (13), Dragoș Gheorghe (32) și Stephan Drăghici (88). Doar ultimul mai joacă la bucureșteni.

Steaua nu se va mai baza cel puțin în meciurile din 2023 pe argentinianul Gianluca Mancuso, operat în această săptămână de apendicită.

Steaua, la al doilea meci în acest sezon în care nu e televizată. CSC Dumbrăvița, netelevizată în primele 12 etape

Partida dintre CSC Dumbrăvița și Steaua nu va fi televizată, însă va fi transmisă în direct pe platforma federației, FRF.tv. Această transmisie a FRF poate fi făcută oricând, la orice oră, spre deosebire de cea făcută de deținătorii de drepturi TV, care trebuie să încadreze jocul într-un program bine stabilit, pe lângă alte partide din România sau din alte țări.

Bineînțeles, meciul va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe Liga2.ro, unicul site național care scrie exclusiv despre Liga 2 și ligile inferioare.

Steaua va fi în deplasarea de la Dumbrăvița la a doua partidă disputată în acest sezon de Liga 2 în care nu va fi televizată. Prima dată când s-a întâmplat asta a fost în jocul de acasă cu Metaloglobus, din etapa a 2-a.

În rest, a fost transmisă la nivel național în toate celelalte zece partide disputate cu Chindia Târgovişte (deplasare, et. 1), Unirea Dej (deplasare, et. 3), CSM Alexandria (acasă, et. 4), CSC Şelimbăr (deplasare, et. 5), Concordia Chiajna (deplasare, et. 6), CSM Slatina (acasă, et. 7), Steaua (deplasare, et. 8), Campionii FC Argeş (acasă, et. 9), Unirea Slobozia (deplasare, et. 10) și Ceahlăul Piatra Neamţ (acasă, et. 11).

CSC Dumbrăvița nu a fost televizată niciodată în acest sezon.

Ce spune ”Regulamentul de organizare a activității fotbalistice” în privința programării unui joc oficial din Liga 2 după ce echipa a evoluat în Cupa României:

Articolul 11 | Programarea jocurilor

1. Forul organizator al competiției programează jocurile oficiale în etape săptămânale și intermediare, după cum urmează:

b. În campionatul național Liga 2 – etapele săptămânale în zilele de sâmbătă la ora 11:00;
Prin excepție, jocurile pot fi programate vineri, sâmbătă, duminică sau luni, dacă acestea urmează a fi televizate.

Etapele intermediare se vor disputa în zilele de marți, miercuri sau joi;
În situația în care o echipă participantă în campionatul național Liga 2 desfășoară un joc contând pentru Cupa României sau pentru o etapă intermediară din campionat și pentru desfășurarea respectivului joc efectuează o deplasare pe o distanță ce depășește 250 km (distanța rutieră între cele două localități), următorul joc al respectivei echipe în campionatul național Liga 2 va putea fi programat în ziua de duminică, prin derogare de la prevederile art. 12 alin. 3 lit. b din ROAF, la cererea clubului interesat transmisă Departamentului Competiții al FRF cu cel puțin 7 zile anterior datei la care urmează a se desfășura cel de-al doilea joc.

  • Steaua a jucat miercuri noapte în Cupa României, va parcurge până la Dumbrăvița o distanță mai mare de 250 de kilometri, însă va juca în campionat sâmbătă dimineață, deși regulamentul spune că, la solicitatea clubului, meciul poate fi mutat duminica.
  • Bineînțeles, Steaua trebuia să solicite mutarea jocului cu CSC Dumbrăvița, ca acest lucru să se și întâmple.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumbravita-primeste-vizita-stelei-in-etapa-a-12-a-a-ligii-2-19291320

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gianluca-mancuso-nu-va-mai-juca-in-2023-pentru-steaua-19291343

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/daniel-virtej-a-comentat-tensiunile-de-la-steaua-rapid-19291257

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/mesajele-transmise-de-galerii-in-steaua-rapid-19291158

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/concluziile-despre-joc-ale-lui-oprita-dupa-steaua-rapid-0-0-19291155

Marius ANGHEL 03 Nov. 2023, 13:32 Liga 2
Pe aceeași temă