Steaua începe cursa finală pentru calificarea în play-off. Daniel Oprița are emoții înaintea meciului cu Reșița: ”Situația din clasament nu-mi permite să fiu relaxat”

Andrei PASCU 22 Feb. 2024, 16:54 Liga 2
Steaua începe cursa finală pentru calificarea în play-off. Daniel Oprița are emoții înaintea meciului cu Reșița: ”Situația din clasament nu-mi permite să fiu relaxat”

Steaua este obligată să învingă CSM Reșița, în etapa a 16-a a Ligii 2, pentru a avea cât mai multe șanse la accederea în play-off. Duelul a fost programat pentru sâmbătă, de la ora 11:00, în Valea Domanului, iar Daniel Oprița are emoții înaintea jocului.

”Militarii” trebuie să ia cele trei puncte pentru a se menține cel puțin aproape de primele șase clasate, dacă nu cumva, în cazul în care în alte meciuri se vor înregistra rezultate care să îi avantajeze, să intre chiar în rândul locurilor de play-off.

Deplasare în Valea Domanului pentru ”militari”

Steaua este la numai un punct de locul 6, Viitorul Pandurii. Echipa a făcut două sezoane trecute de Liga 2 foarte bune, dar în actuala stagiune e sub locurile de play-off momentan, pe locul 7. Clubul din Ghencea nu are un parcurs solid de campionat, dacă am compara cu sezoanele trecute, cu numai cinci victorii în primele 15 runde.

Oprița vrea victorie la Reșița și o calificare, la finalul ultimelor runde din sezonul regular, în play-off. Acest obiectiv a fost îndeplinit, sezonul trecut terminând Liga 2 pe loc direct promovabil. În urmă cu două sezoane, dacă ar fi avut dreptul de promovare, Steaua ar fi trebuit să joace baraj pentru accederea în prima ligă.

Am emoții la orice meci, și cu Progresul Spartac am avut. E normal, nici situația din clasament nu-mi permite să fiu relaxat. Avem nevoie de puncte ca să intrăm în play-off.

Toate echipele pe care le mai întâlnim în sezonul regular sunt puternice, nu pot să spun că jocurile nu vor fi grele. Tunari s-a întărit mult, Viitorul Pandurii a încurcat multe echipe, Mioveni nu a schimbat mult. Reșița e o echipă bună, jucăm la ea acasă.

Nu va fi meci ușor sau meci greu. Noi vrem să prindem play-off-ul”, a spus Daniel Oprița.

Un absent și doi jucători incerți

Steaua nu a fost lipsită de accidentări în această perioadă de pregătire, Daniel Oprița făcând deplasarea la Reșița fără Mihai Dobrescu. Cu semnul întrebării sunt doi jucători, Bogdan Chipirliu, revenit de câteva zile la antrenamente, după ce nu a jucat vreun minut în meciurile amicale, și spaniolul Rober Sierra.

Antrenorul a declarat că Bogdan Chipirliu are șanse să joace sâmbătă, fie titular, fie introdus pe teren pe parcursul meciului.

”(…) jucători accidentați, Chipirliu, Sierra, Dobrescu, jucători importanți. Sperăm ca până la ora jocului să îi recuperăm, să fie în regulă, să ne putem baza pe ei. Pe Dobrescu sută la sută nu ne vom putea baza, dar cei doi sper să fie apți.

Sper ca Bogdan Chipirliu să joace în meciul cu Reșița, el e bine acum. Depinde de el cum se va simți fizic. În rest, are contract și va continua cu Steaua”, a continuat Oprița.

Daniel Oprița speră ca Steaua să fie mai puternică

Jucătorii lui Daniel Oprița au ca obiectiv intrarea în play-off. Încep anul de pe locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 22 puncte acumulate în 15 partide, la egalitate cu Concordia Chiajna, ACSM Ceahlăul și FK Miercurea Ciuc, locurile 8, 9 și 10.

Steaua este la un punct de poziția a 6-a, pe care se situează Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Sper să fim mai puternici în partea a doua a sezonului, sunt și jucători noi, trebuie să îi integrăm, mai ales că sunt și străini. Sper să îi mobilizeze cei vechi, să îi ajute să se integreze.

Nu avem timp, trebuie să avem rezultate imediate. Jucătorii noi trebuie să fie un plus”, a încheiat antrenorul formației din Ghencea.

https://www.youtube.com/watch?v=UmupXEfhxbc&t=149s

 

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discutie-intre-andrei-nicolescu-adrian-popa-si-mihai-mironica-despre-steaua-19300151

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-primeste-sambata-vizita-stelei-19300193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-din-nou-la-antrenamentele-stelei-19300145

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-ceahlaul-primul-meci-de-liga-2-in-2024-19300227

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-intalneste-csm-slatina-la-hunedoara-in-etapa-16-din-liga-2-19300220

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-meci-cu-csc-dumbravita-la-reluarea-ligii-2-19300215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-achizitie-pentru-campionii-fc-arges-19300210

Andrei PASCU 22 Feb. 2024, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă