Steaua, egală cu nou-promovata CSM Alexandria la revenirea în Ghencea! Daniel Oprița, după al treilea 1-1 în patru jocuri în Liga 2: ”Nu a intrat, e genul ăla de meci în care nu intră mingea în poartă”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2023, 17:14 Liga 2

Steaua a ajuns la a treia remiză la scorul de 1-1 în acest debut de sezon de Liga 2, în patru etape în care are doar o victorie, un 6-2 la Unirea Dej, adversar pe care îl va reîntâlni în Cupa României.

După 1-1 la Târgoviște cu Chindia, 1-1 la Mioveni cu Metaloglobus, joc considerat acasă, echipa lui Daniel Oprița a înregistrat un 1-1 și cu nou-promovata CSM Alexandria, la primul joc în Ghencea în noul sezon.

Steaua a avut un joc bun contra teleormănenilor, a dus ușor mingea în apropierea porții adverse, însă a păcătuit din nou la finalizare, așa cum a păcătuit și în defensivă, de această dată primind gol într-un moment prost din punct de vedere psihologic, chiar înainte de pauză.

Daniel Oprița, supărat pentru că jucătorii săi nu marchează: ”Chiar îmi era frică de un final ca acesta”

Pentru Steaua a înscris tot Bogdan Chipirliu, aflat la al treilea meci din cele patru din campionat în care marchează și a ajuns la cota 4, detașându-se deja în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii 2, unde în ultimele două ediții de campionat a ieșit principal marcator. A fost la capătul unui triunghi desenat în minutul 22 de Boiciuc și Rober Sierra, finalizând simplu din 6 metri.

Tot Chipirliu (25) și Boiciuc (44) au ratat situații pentru ca Steaua să se desprindă pe tabelă, însă cei care au marcat au fost teleormănenii, prin Ovidiu Horșia (45).

În partea secundă, jocul a curs doar spre poarta lui Cristică, însă Rober Sierra (73) sau Chunchukov (90+2) n-au marcat în cele mai clare situații ale Stelei. Alexandria putea da lovitura în minutul 81, pentru Cosmin Neagu, abia intrat pe teren, însă căpitanul oaspeților a trimis pe lângă poartă din postură de singur cu Ionuț Pop.

”Sunt supărat că nu am reușit să câștigăm un meci pe care l-am început bine, am condus cu 1-0, am mai avut câteva situații, când puteam să facem 2-0 și să închidem jocul. N-am reușit să facem lucrul ăsta. Chiar îmi era frică de un final ca acesta, pentru că niciun meci nu e ușor, mai ales contra unei echipe de genul ăsta. Se poate întâmpla orice, mai ales când se închid foarte bine și pleacă bine pe contraatac. Au mai avut și ei situații, puteam chiar să pierdem, dar e normal atunci când alergi după victorie să se creeze spații și să aibă ei ocazii. Dar am presat, am avut și noi ocazii, dar nu am reușit să dăm gol, așa că asta e, mergem mai departe. Am mai zis, este un campionat echilibrat.

Pe căldura asta nu este ușor. Am încercat, dar s-au apărat cu toată echipa în 16 metri și nu e ușor să-ți creezi ocazii. Am pus presiune, am încercat. Nu a intrat, e genul ăla de meci în care nu intră mingea în poartă”, a spus Daniel Oprița la flash-interviul acordat la finalul partidei.

”Mai trebuie să vină și ceilalți cu goluri, nu putem să stăm doar în Chipirliu”

Antrenorul Stelei a izbucnit după faza golului în care CSM Alexandria a egalat, făcând reproșuri către David Maftei, pe care l-a și înlocuit la pauză, după ce de lângă el a înscris Horșia.

În partea a doua a avut nemulțumiri și față de modul în care au jucat Alin Raicu sau Mario Topuzov, primul introdus la pauză chiar în locul lui Maftei, iar celălalt schimbat în minutul 62.

”E normal, în timpul jocului, să ai trăiri dintr-astea, când nu ne iese ceva. Sunt supărat pe prima repriză, când nu trebuia să luăm gol, trebuia să facem 2-0, că am avut… le-am și spus să trateze serios orice ocazie, pentru că jocul se poate întoarce și chiar asta s-a întâmplat”, a spus Oprița la microfonul DigiSport.

A comentat și faptul că Bogdan Chipirliu a fost din nou omul cu golul, în timp ce ceilalți atacanți experimentați ai Stelei n-au putut să bage mingea în plasă, cum ar fi Alexandru Boiciuc, Tsvetelin Chunchukov sau Alexandru Buziuc, cei doi veniți de pe bancă, introduși tocmai pentru a aduce un plus.

”Mai trebuie să vină și ceilalți cu goluri, nu putem să stăm doar în Chipirliu. Avem atacanți cu experiență, cu meciuri în Liga a 2-a, chiar și în prima ligă și aștept și de la ei mai multe goluri”, a declarat antrenorul ”militarilor”.

Oprița a primit și cartonașul galben din partea arbitrei Alin Peșu, în minutul 90+6, la o fază în care aceasta l-a eliminat pe Bogdan Chipirliu, însă apoi s-a răzgândit.

Steaua are jumătate din punctele maxime pe care le putea obține. Oprița: ”O să ne revenim până la urmă”

Steaua, considerată și în acest sezon o echipă puternică a Ligii 2, cu toate că în această vară și-a schimbat, pentru prima dată de când joacă la acest nivel, masiv lotul, are 6 puncte din 12 posibile după primele patru etape și se află pe locul 6, ultimul calificabil în play-off. Este la egalitate cu Concordia, Ceahlăul, Chindia, CS Mioveni și Unirea Dej.

Punctele obținute până acum nu sunt pe placul lui Daniel Oprița, însă antrenorul Stelei nu este îngrijorat. Apreciază jocul echipei și spune că vor veni și victoriile, dar e nevoie de mai multă concentrare în fața porții adverse.

”Nu e ce voiam eu, dar o să ne revenim până la urmă. E clar că mă așteptam la mai mult, dar, așa, ca și joc, nu pot să spun că nu e bun, pentru că mă uit și la alte meciuri de Liga a 2-a și nu am văzut mare lucru. Cel puțin noi suntem o echipă care încercăm să jucăm, aducem mingea în fața porții cu ușurință. Acolo am avut probleme, la finalizare, dar la fiecare meci am pus presiune, am dominat, ne-am creat ocazii, însă ne-a lipsit inspirația în fața porții”, a mai spus Oprița.

Steaua în meciul cu CSM Alexandria: I. Pop – Dav. Maftei (Raicu 46′), Vîrtej, Beța (cpt.)(Mancuso 74′), Dobrescu – St. Drăghici (Buziuc 74′), Rober Sierra, Dav. Matei, Topuzov (Ad. Ilie 62′) – Boiciuc (Chunchukov 62′), Chipirliu. Rezerve neutilizate: Frânculescu – Enceanu, C. Avram, Bărbulescu.

Urmează meciurile cu Unirea Dej, în Cupa României, și liderul CSC Șelimbăr, în Liga 2

Următorul meci al Stelei are loc miercuri, de la ora 17:30, în Play-off-ul Cupei Românei, la Dej, contra Unirii, acolo unde în etapa a 3-a a Ligii 2, săptămâna trecută, câștiga cu 6-2. Daniel Oprița își dorește o nouă victorie și o calificare în faza grupelor competiției.

Ulterior, în etapa a 5-a a Ligii 2, Steaua joacă în deplasare la Sibiu, pe stadionul Municipal, cu CSC Șelimbăr, marți, 5 septembrie, de la ora 17:30. Șelimbărul este liderul clasamentului, echipă care tocmai a câștigat cu 1-0 la Concordia Chiajna și care este încă din etapa a 2-a singura formație cu punctaj maxim din Liga 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-alexandria-si-progresul-spartac-corvinul-in-liga-2-19282138

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-play-off-ului-cupei-romaniei-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-doua-echipe-din-superliga-trei-din-liga-2-si-una-din-liga-3-in-direct-pe-micile-ecrane-19281741

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/metaloglobus-dinamo-se-joaca-la-targoviste-19282221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-vasile-miriuta-a-pus-ochii-pe-inca-un-jucator-de-la-cfr-cluj-un-mijlocas-pe-care-l-a-mai-antrenat-chindia-a-confirmat-liga2-ro-cu-un-alt-transfer-19282224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-castigat-la-slatina-pe-un-teren-unde-se-inscrie-greu-19282143

Marius ANGHEL 27 Aug. 2023, 17:14 Liga 2
Pe aceeași temă