Fără goluri în meciul dintre CSC Dumbrăvița și Steaua. Cosmin Stan, declarații de băiat adus de la mănăstire prima dată la un meci de fotbal: ”N-am văzut în viața mea așa ceva. Să fie ironizată o echipă încontinuu”

Anda DELIU 04 Nov. 2023, 18:41 Liga 2

CSC Dumbrăvița și Steaua au remizat la scorul de 0-0 în etapa a 12-a a Ligii 2, după un meci nu neapărat grozav jucat în comuna de lângă Timișoara. Nu au fost nici incidente cu fanii, cu toate că printre steliști mai vin și utiști, iar roș-albaștrii au o rivalitate cu poliștii, dar Cosmin Stan a foarte mult prea nervos pentru lucruri normale la echipele cu suporteri reali, nu doar un public care la multe meciuri nu umple nici o arenă micuță, precum e cea de la Dumbrăvița, numită ”Ștefan Dobay”.

Antrenorul timișenilor a fost deranjat că galeria Stelei a fost ironică împotriva echipei sale și a făcut mare caz din așa ceva. Asta, după ce înainte de meci susținea că vrea mulți suporteri în tribune.

Portarul stelist și-a ”scos” echipa în meciul cu Dumbrăvița!

Meciul desfășurat sâmbătă, de la ora 11:00, la Dumbrăvița, și netelevizat de deținătorii de drepturi tv, pentru a doua oară în cazul Stelei în acest sezon, nu a fost tocmai unul foarte bogat în ocazii. Prima șansă de a marca a aparținut gazdelor, în minutul 24, la șutul lui Sofran, respins de Frânculescu în corner.

În schimb, tânărul portar Paul Toroc nu a avut atât de multe emoții, căci Chipirliu și Vîrtej l-au pus la muncă prin execuții ușor parabile. În minutul 45, mingea a ajuns în poartă, însă dintr-un ofsaid mare a lui Darius Țieranu. Apoi, în prelungirile primei reprize, Nenad Lalic a avut o reluare bună cu capul, dar Frânculescu a fost din nou la post.

Repriza a doua a fost și mai săracă în faze periculoase, cu toate că ambii antrenorii au schimbat din timp și au încercat să imprime o altă față jocului. La oaspeți, David Matei s-a accidentat după ce a fost faultat, iar arbitrul nu a dat nici măcar cartonașul galben. În schimb, neputința Stelei s-a văzut la o centrarea absolut caraghioasă a lui Robert Sierra, în timp ce, pentru gazde, Andrei Toroc a executat bine o lovitură liberă, direct pe poartă, în minutul 85, însă Frâncuescu și-a salvat din nou echipa.

Cosmin Stan, într-o confuzie gravă între oficiali și suporteri

La declarații, Cosmin Stan a venit extrem de iritat și ironic, după ce dăduse târcoale parcă pentru a-l aștepta pe Daniel Oprița, și a spus că nu înțelege de ce galeria stelistă i-a ironizat, pentru că el vorbise foarte frumos cu directorul sportiv Gabriel Boștină, când i-au întrebat dacă nu vor să joace duminica.

Cu UMT, Stan a jucat și în prima ligă, deci nu putem spune că a văzut pentru prima dată în viață că ultrașii nu recită poezii duioase la meciuri, dar cu toate acestea, a făcut pe surprinsul, într-un rol caraghios.

”Mulțumit de joc, mulțumit de rezultat. Noi suntem o echipă mică, ei sunt o echipă mare. Ei sunt o echipă mare, că-s Steaua București. Noi suntem CSC Dumbrăvița.

(n.r. – întrebat la ce se referă) Păi nu s-a văzut deja destul de clar de la încălzire? Ceea ce s-a întâmplat deja de la încălzire. Noi am fost o gazdă super ospitalieră la toate meciurile. Niciodată n-am avut probleme cu echipele adverse. Noi am și vrut să jucăm meciul duminică, așa cum au vrut ei, că mi se părea normal ca meciul să se joace duminică pentru ei. Că au avut meci miercuri seara în Cupa României cu Rapid. Noi am fost de acord să se joace meciul duminică. Încă o dată, am fost oameni, suntem ospitalieri, primim pe toată lumea așa cum trebuie să primim musafiri la noi în casă. Ceea ce s-a întâmplat la încălzire, eu, de când joc fotbal, de la 10 ani, eu n-am văzut în viața mea așa ceva. Să fie ironizată o echipă, timp de 25 de minute, cât s-a încălzit, încontinuu. Ironizată! Da, galeria lor! Normal că le arat atunci pe ce loc sunt, pe locul 11, pentru că nu mi se pare normal să se întâmple așa ceva pe un stadion de fotbal. Ei sunt Steaua București. Clar că nu suntem obișnuiți cu aceste galerii. În primul rând că noi suntem în Banat și în Banat e altfel. Ei sunt Steaua București!”, a spus Stan, altfel, el însuși un antrenor care își mai înjură elevii în timpul meciurilor, nicidecum vreun puritan lingvistic.

CSC Dumbravița în egalul cu Steaua: P. Toroc – Gîșă, Țieranu (Amariei 83′), Zurbagiu (cpt.), Lalic (Gladun 63′) – Ristin, Salhi, I. Tănase – Sofran (Andr. Toroc 63′), Tismonar (B. Nortey 63′), Paulevici. Rezerve neutilizate: Trifon – Moțiu, Zaluschi, Martinov, Cibi.

CSC Dumbrăvița ar fi fost de acord să joace duminica. ”Acum îmi pare rău că am zis că da”

Rugat să revină cu lămuriri, Stan a explicat că și-a dat un acord ca meciul să aibă loc duminică, într-o primă discuție principială.

”Ei ne-au sunat, Gabi Boștină. Și au vrut să jucăm duminică. Am zis din prima că da, jucăm duminică, fără niciun fel de problemă. Mai departe, demersurile trebuiau să le facă ei. Nu noi, pentru că nu noi am cerut să se joace meciul duminică. Nu știu, au lăsat-o moartă, nu știu din ce cauză. Și nu s-a mai jucat meciul dumimică. Acum îmi pare rău că am zis că da. Îmi pare rău! Că la modul cum se comportă, nu merită. Nu merită! Să stea în București, să rămână ei la ei în București acolo, de unde se dă ora exactă, că de la ei se dă ora exactă, din București”, a mai detaliat antrenorul Dumbrăviței.

  • Discursul vine în contextul în care, la finalul jocului de miercuri seară cu Rapid, din Cupa României, Daniel Oprița a spus că era normal ca Steaua să fie programată duminică sau chiar luni în campionat, nu sâmbătă la ora 11:00, mai ales că avea o deplasare lungă, până în vestul țării. Totuși, Oprița a dat senzația atunci, prin declarațiile făcute din propria inițiativă, că FRF nu a fost de acord cu programarea meciului în altă zi, în niciun caz că vina aparține CSC Dumbrăvița. Regulamentul spune clar că echipele care joacă în altă competiție și au o deplasare mai lungă de 250 de kilometri pot solicita să joace în altă zi, nu sâmbăta. Steaua trebuia doar să solicita asta federației, fără ca Dumbrăvița să fie de acord sau nu cu asta.

”Și bugetul nostru – bugetul lor! Lotul nostru de jucători – lotul lor. Noi suntem CSC Dumbrăvița și ei sunt Steaua București și cred că am terminat”

Întrebat despre joc, Stan a revenit tot la frustrările legate de steliști și bugetul lor, deși reporterii încercau să ducă discuția și spre joc.

”Au fost multe puncte bune astăzi. Multe lucruri bune, multe faze reușite. Trebuie să ținem cont și că Steaua e o echipă bună, care a început acest campionat cu probleme, care încet-încet își revine. E o echipă bună, clar, cu jucătorii de valoare, și ne-am ridicat la nivelul lor. Nu cred că am fost inferiori cu absolut nimic la jocul de astăzi. Și bugetul nostru – bugetul lor! Lotul nostru de jucători – lotul lor. Noi suntem CSC Dumbrăvița și ei sunt Steaua București și cred că am terminat”, a mai adăugat Stan.

De menționat că Stan a plecat intempestiv de la interviuri, deși un ziarist insista să afle informații despre accidentul Darius Țieranu.

Despre atmosfera neprofesionistă în care se fac interviurile la Dumbrăvița, cu tot felul de politicieni din Consiliul Local pe capul ziariștilor și intervievaților, Liga2.ro a scris în alt text. Mai precizăm doar că la nici 2 metri de locul de luat interviuri, în timp ce Stan vorbea, un jucător își scutura asiduu crampoanele de noroi izbindu-le de ciment, fără să-și respecte măcar propriul antrenor.

  • Cu 19 puncte acumulate în 12 etape, CSC Dumbrăvița a rămas, momentan, pe locul 6 în Liga 2, poziție calificabilă în play-off, la egalitate cu Concordia Chiajna (locul 5). Runda viitoare, va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la CSM Slatina (locul 14, 14 puncte).

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-csm-ramnicu-sarat-jucat-in-conditii-rele-19291721

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-11-liga-3-19291457

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-umilit-la-revenirea-pe-banca-echipei-unirea-dej-19291698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-victorie-contra-cs-tunari-4-0-in-etapa-12-de-liga-2-19291692

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-surclasat-csm-slatina-in-etapa-a-12-a-a-ligii-2-19291659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-12-liga-2-19291581

Anda DELIU 04 Nov. 2023, 18:41 Liga 2
Pe aceeași temă