Steaua cu golurile, Ceahlăul cu ratările! Trupa lui Oprița câștigă clar în Ghencea, cu Chipirliu și Maftei contribuind la toate golurile ”militarilor”

Narcis POHOAȚĂ 26 Oct. 2023, 19:45 Liga 2

Steaua a obținut, joi, doar a treia victorie din acest sezon de Liga 2, 3-1 (2-0) pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamț, în uvertura etapei a 11-a a Ligii 2.

A fost un meci spectaculos, deschis de ambele părți, cu un ritm bun, Steaua reușind să se impună grație formei excelente a tandemului Chipirliu – Maftei, jucători care au conlucrat la toate cele trei reușite. Primul, golgheterul campionatului, a marcat un gol, al nouălea stagional și l-a servit pe Maftei la celelalte două.

În plus, Steaua a fost mult mai lucidă în fața porții decât Ceahlăul, care și-a făcut un prost obicei din a rata ocazii rarisime.

Bogdan Chipirliu a marcat pentru Steaua, Savu și Vișinar au avut ratări uriașe în prima repriză

Echipa lui Daniel Oprița a început foarte bine meciul și a reușit să deschidă scorul în minutul 12, la capătul unei acțiuni frumoase de atac. Adrian Ilie a inițiat o acțiune în viteză pe partea stângă, i-a pasat pe culoar lui Drăghici, acesta a centrat în fața porții, iar golgheterul Bogdan Chipirliu a înscris din 6 metri, după ce i-a suflat balonul lui Tudor Oltean.

Nemțenii au acuzat șocul și același Chipirliu a fost aproape de dublă în minutul 23, după o centrare din dreapta a lui Maftei, dar l-a găsit la post pe debutantul Wynney.

Văzând că echipa sa este inexistentă la mijloc, Cristian Pustai a schimbat în minutul 25, l-a scos pe Onișa și l-a trimis în teren pe Marius Savu. Iar mijlocașul nemțenilor a vitalizat cumva ofensiva, dar a ieșit la rampă în ultimele zece minute cu două ratări uriașe.

În minutul 35, Savu a trimis din centrul careului, nemarcat, mult peste poartă, după o fază frumoasă a lui Oltean în banda stângă, iar cinci minute mai târziu a fost lăsat singur cu portarul de o pasă a lui Pedro Albino, dar a finalizat modest, cu o pasă la goalkeeperul advers, din poziție ideală.

Scăpată cu bine din acest iureș ofensiv al Ceahlăului, Steaua și-a dublat avantajul în al doilea minut al prelungirilor, prin David Maftei. Bine găsit de Chipirliu în partea dreaptă, Maftei a intrat în careu și a înscris cu un șut destul de modest, pe sub portarul Wynney.

La faza imediat următoare, nemțenii au ratat o nouă mare ocazie, Vișinar trimițând cu capul în bara trasversală, după o lovitură de colț.

Ceahlăul a revenit în joc în debutul reprizei a doua, dar s-a stins după golul 3 al Stelei

Nemțenii au început perfect repriza a doua și au reintrat în joc în chiar primul minut, după un gol ciudat marcat de Mihai Neicuțescu. Pedro Albino a trimis slab către poartă, dar direct în portarul Frânculescu, balonul a ajuns la Neicuțescu, care a pus latul, din 10 metri, iar balonul s-a scurs în poarta Stelei.

Pe fondul unui joc bun al Ceahlăului, Steaua a făcut 3-1 în minutul 59, prin David Maftei – șut din partea dreaptă, la colțul lung, din pasa lui Chipirliu, iar după acest gol echipa oaspete s-a stins.

Moldovenii nu au mai avut forța să revină în joc, chiar dacă și-au mai creat câteva ocazii pe final, eroul negativ fiind același Marius Savu.

Steaua și Ceahlăul, la egalitate de puncte după etapa a 11-a

Steaua câștigă meritat doar al doilea meci pe teren propriu, ambele la scorul de 3-1, acumulează 15 puncte și urcă până pe 8 în ierarhia provizorie, la doar o lungime de ultima poziție calificabilă în play-off (locul 6, ocupat de CS Mioveni, cu 16 puncte).

De cealaltă parte, Ceahlăul a suferit vizibil de la mijloc în sus fără Llullaku și Patrick Petre și a bifat primul eșec la mai mult de un gol diferență, în primul joc în care primește trei goluri. Nemțenii rămân fără victorie în ultimele trei meciuri și sunt la egalitate cu Steaua, tot la un punct de play-off. De remarcat că elevii lui Pustai au pierdut toate meciurile din acest sezon în care au fost conduși, cu Corvinul, Mioveni și Steaua.

În etapa viitoare, a 12-a, Steaua va juca în deplasare cu CSC Dumbrăvița, în timp ce Ceahlăul va primi sub Pietricica replica echipei CSM Slatina. Steaua are meci și în Cupa României până atunci, acasă cu Rapid.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

STEAUA – CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 3-1

Bogdan Chipirliu 12′, David Maftei 45+2′, 59′ / Mihai Neicuțescu 46′

Steaua: Frânculescu – Dav. Maftei (Andr. Cristea 90+4′), Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – St. Drăghici, Rober Sierra (Dobrescu 90+4′), Mancuso, Raicu (Dav. Matei 54′) – Chipirliu (cpt.)(Bărbulescu 80′), Buziuc (Boiciuc 54′)
Rezerve neutilizate: I. Pop – C. Avram, Walace, Topuzov
Antrenor: Daniel Oprița

Ceahlăul: Wynney – Pedro Albino, Jalbă, Vișinar (cpt.), Tud. Oltean (Al. Anton 78′) – Al. Fărăgău (Bacalu 69′), Joao Jaquite (Copoț-Barb 78′), Onișa (M. Savu 24′), Akwasi (Forizs 78′), Neicuțescu – Cortelezzi
Rezerve neutilizate: Al. Barna – Selmani, Petkov, Larrauri
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Steaua (București). Arbitru central: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov). Arbitri asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Cristian Voicu (Focşani). Arbitru de rezervă: Alin Gheorghe (Ploieşti). Observator de arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe). Delegat de joc: Dorinel Dincă (Călăraşi).

Foto: Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-ceahlaul-deschide-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-declaratii-inainte-de-csc-selimbar-csc-dumbravita-19290111

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-gentea-voia-ca-nicolae-dobrin-sa-fie-parte-din-cfc-arges-19290073

Narcis POHOAȚĂ 26 Oct. 2023, 19:45 Liga 2
Pe aceeași temă