Steaua a scăpat de Alexandru Buziuc! Atacantul continuă tot în Liga 2, la o echipă care luptă și ea pentru accederea în play-off: ”De luni îl avem în pregătire”

Narcis POHOAȚĂ 13 Jan. 2024, 14:44 Liga 2

Alexandru Buziuc este prima achiziție a Ceahlăului în această iarnă. Atacantul în vârstă de 29 de ani curtat în ultima perioadă și de Foresta Suceava (Liga 3) va juca tot în Moldova după ce Steaua a comunicat încă din decembrie că nu-l mai dorește în lot pentru partea a doua a sezonului.

Anunțul acordului cu Buziuc a fost făcut de finanțatorul clubului nemțean, Anton Măzărianu.

Alexandru Buziuc, prima achiziție a Ceahlăului

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și-a întărit compartimentul ofensiv prin aducerea lui Alexandru Buziuc. Atacantul de 29 de ani a dezamăgit la Steaua în prima parte a sezonului și în decembrie a fost anunțat de Daniel Oprița să-și caute echipă, fiindcă nu-l mai dorește în lot pentru partea a doua a sezonului, alături de alți patru jucători.

Buziuc s-a prezentat la reunirea Stelei, petrecută miercuri, s-a antrenat în continuare cu echipa, însă de la începutul săptămânii următoare va trece în lotul Ceahlăului.

Finanțatorul moldovenilor, Anton Măzărianu, a anunțat că Buziuc va veni la pregătire începând de luni, 15 ianuarie, zi în care va începe și minicantonamentul nemțenilor la propria bază.

”L-am luat pe Alexandru Buziuc, de luni îl avem în pregătire. Deocamdată el este singurul jucător concretizat, cu ceilalți suntem încă în discuții”, a anunțat Anton Măzărianu la Metropola TV.

Buziuc a prins 17 meciuri la Steaua și a înscris doar un gol

Născut la data de 15 martie 1994 la Suceava, Alexandru Buziuc a jucat în carieră la formațiile Sporting Suceava, FC Vaslui, Gaz Metan Mediaș, Rapid CFR Suceava, Academica Clinceni, FCSB, CS Mioveni și Steaua, având și două selecții la echipa națională de tineret.

În prima parte a campionatului, la Steaua, Buziuc a prins 12 meciuri (464 minute) în Liga 2, cinci începute ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit, și a înscris 1 gol, în 6-1 cu Progresul Spartac. În Cupa României, a prins 5 meciuri (195 minute) în tricoul roș-albastru, două începute ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. În această competiție nu a înscris.

  • Buziuc este unul dintre cei cinci jucători pe care Daniel Oprița nu-i mai dorea pentru partea a doua a sezonului și al doilea care pleacă, după Mario Topuzov. Alexandru Boiciuc, Tsvetelin Chunchukov și Rareș Enceanu sunt ceilalți trei, însă antrenorul Stelei a transmis către Liga2.ro că față de Chunchukov s-a răzgândit și-i mai oferă o șansă.

Ghiocel, dorit de Pustai. Ariel Lopez, suflat de UTA

Pe lista de achiziții a nemțenilor a fost și Ariel Lopez, de la SC Oțelul, jucători pe care antrenorul Cristian Pustai l-a avut sub comanda sa atât la Dunărea Călărași, cât și la Gloria Buzău, dar acesta a semnat în cele din urmă cu UTA Arad, deturnându-l din drumul spre Piatra Neamț.

Tot de la SC Oțelul mai este dorit fundașul central Costin Ghiocel, iar de la Poli Iași sunt pe listă experimentații Gabriel Vașvari și Răzvan Tincu.

Antrenorul Cristian Pustai a declarat în dese rânduri că își dorește doi fundași centrali, un mijlocaș, un atacant, dar și un fundaș stânga cu statut under.

Față de decembrie 2023, din lot au plecat Lorenzo Fonseca, Santiago Selmani, Alexandru Fărăgău și Mihai Vasile Petra.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures) și Steaua București 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/preparatorul-fizic-al-ceahlaului-este-imobilizat-la-pat-19297307

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tsvetelin-chunchukov-primeste-inca-o-sansa-la-steaua-19297263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-isi-doreste-jucatori-de-la-sc-otelul-si-poli-iasi-19297225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-avut-24-de-jucatori-la-reunirea-din-2024-19297174

Narcis POHOAȚĂ 13 Jan. 2024, 14:44 Liga 2
Pe aceeași temă