Steaua a ales unde joacă meciul de acasă cu Metaloglobus. Cum și de ce a picat varianta Târgoviște. AS47 îi ”mitraliază” pe cei care au dus FCSB în Ghencea: ”Oare sunt oripilați în acest moment și trimit toate controalele la Târgoviște?”

Marius ANGHEL, Adi MARICA 09 Aug. 2023, 16:27 Liga 2
Steaua a ales unde joacă meciul de acasă cu Metaloglobus. Cum și de ce a picat varianta Târgoviște. AS47 îi ”mitraliază” pe cei care au dus FCSB în Ghencea: ”Oare sunt oripilați în acest moment și trimit toate controalele la Târgoviște?”

Programat inițial pentru data de 15 august, ultimul meci pe care Steaua îl are de disputat acasă departe de București, în urma sancțiunilor din sezonul trecut al Ligii 2 dictate de FRF și confirmate abia acum de TAS, va avea loc pe stadionul din Mioveni, sâmbătă, 12 august, de la ora 11:00, cu Metaloglobus. Jocul contează pentru runda a doua a campionatului.

Foarte important, meciul nu va mai fi televizat de către deținătorii de drepturi pentru eșalonul secund, preferându-se partide ca Slatina – Chindia sau Ceahlăul – Reșița, acesta din urmă între două nou-promovate!

Steaua a dorit inițial să joace la Târgoviște, dar a cerut informații și de la Brașov. Două orașe în care stadioanele sunt deja omologate pentru Liga 2, fiindcă varianta de a omologa altă arenă, ca cea de la Giurgiu, de exemplu, era prea din scurt, având în vedere data la care se joacă partida cu Metaloglobus.

UPDATE: Informația Liga2.ro despre partida Steaua – Metaloglobus la Mioveni este confirmată și de FRF, în programul său:

Steaua, refuzată de Târgoviște fiindcă suporterii au înjurat PSD!? Va juca la Mioveni

Prima variantă a celor de la Steaua a fost stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, unde echipa a și evoluat aseară, pe un gazon impecabil și într-o atmosferă de veritabil derby, contra Chindiei, 1-1 cu aproape 8.000 de oameni în tribune, record pentru debutul sezonului eșalonului secund.

Aproximativ 1.500 de fani din Peluza Sud au ajuns la Târgoviște, fără a provoca incidente. De altfel, potrivit unor surse din Jandarmerie, mai puțin de 10 scaune trebuie înlocuite de Steaua, pe banii clubului, în cele trei sectoare unde s-au aflat fanii săi. Au fost aprinse și câteva torțe, responsabilitatea controlului de la porți fiind a firmei de pază cu care Chindia colaborează.

În aceste condiții, de ce i-a fost refuzată Stelei solicitarea de a juca pe ”Eugen Popescu”, sâmbătă la prânz? Putem doar bănui, fiindcă un răspuns clar în această privință nu-l va spune cu adevărat nimeni de la Târgoviște.

Fanii clubului din București au scandat în repetate rânduri contra PSD, partid care domină scena politică dâmbovițeană de trei decenii, cu o pauză între 2008-2012, era de aur a PDL-ului lui Traian Băsescu. Mai-marii orașului Târgoviște, renumit pentru parolele la intrarea în oraș la celebrul miting PSD din 2019, au înțeles că sunt ținte ale scandărilor galeriei Stelei și au transmis astăzi că echipa din Ghencea nu are ce să caute la Târgoviște.

De fapt, Sud Steaua s-a războit de la distanță la primul meci al favoriților cu PAD și Marcel Ciolacu, ultrașii fiind nemulțumiți că FCSB a fost acceptată pe noul stadion Steaua cu proptele politice, după cum susțin aceștia. ”PSD e o mizerie”, a fost un banner instalat de Sud Steaua la Târgoviște pe tot parcursul meciului.

Până la urmă, echipa lui Oprița s-a orientat repede spre Mioveni, chit că în calcule mai era, ca ultimă soluție, Brașovul.

Varianta Tineretului din Brașov, luată și ea în calcul

O varianta de disputare a meciului cu Metaloglobus a fost și cea a stadionului Tineretului din Brașov.

Oficialii Stelei s-au interesat încă de zilele trecute de tot ce înseamnă organizarea meciului la Brașov. Costurile pentru închirierea arenei nu sunt deloc mari, 4.000 de lei. O problemă ar fost dacă FRF ar fi programat meciul în nocturnă, pentru că baza sportivă de la Brașov nu are generator.

Stadionul Tineretului era deja omologat pentru meciurile din Liga 2, lucru dorit de Steaua atunci când a căutat o arenă unde să joace acasă cu Metaloglobus.

Și stadionul Orășenesc din Mioveni este omologat, deoarece acolo își dispută jocurile în acest sezon de Liga 2 CS Mioveni și Campionii FC Argeș. Aceste două echipe argeșene se vor întâlni în meci direct chiar în etapa a 2-a, pe stadionul Orășenesc, însă jocul este programat abia luni, astfel că Steaua nu are nicio problemă să joace acolo sâmbătă, de la ora 11:00, când e stabilit jocul cu Metaloglobus.

  • Steaua a ajuns acum să dispute un meci de acasă în deplasare după ce inițial a primit de la TAS un verdict de suspendare a deciziei FRF până la o decizie finală. Suspendarea venea într-un moment în care Steaua își disputase deja trei jocuri de acasă pe un alt stadion decât cel propriu, la Mioveni, cele cu Chindia Târgoviște (scor 1-2), în Cupa României, Politehnica Timișoara (scor 3-1), în etapa a 9-a a Ligii 2, și Unirea Constanța (scor 5-0), restanță din etapa a 7-a. Apoi, la partida de acasă cu SC Oțelul (scor 1-0) se întorcea pe stadionul Steaua.

AS47: ”Oare Ciolacu, Tîlvăr, Bachide, Roșu sunt oripilați în acest moment și trimit toate controalele la Târgoviște?”

Revenind la refuzul celor de la Târgoviște, Asociația Steliștilor 1947 a scris despre acest lucru, motivul care a dus la neacceptarea Stelei pe stadionul ”Eugen Popescu” pentru jocul cu Metaloglobus.

AS47 întreabă acum premierul, ministrul Apărării și alți responsabili de la MApN despre această situație, comparând cu ceea ce Steaua a pățit când a fost obligată să accepte FCSB pe arena din Ghencea. Suporterii steliști se întreabă dacă Marcel Ciolacu își va trimite corpul de control și la Târgoviște, așa cum a făcut-o împotriva Stelei.

”«Puie Msd» este motivul pentru care Steaua nu poate juca următorul meci la Târgoviște.
Primarul și cei din consiliul local, psdiști, de altfel, nu au fost de acord cu scandările și mesajele suporterilor steliști de la meciul de aseară.
Cum rămâne cu regulile pentru stadioanele de drept public? Cum e cu regulamentul? Cum e cu cine cere poate să joace?
Oare Ciolacu, Tîlvăr, Bachide, Roșu sunt oripilați în acest moment și trimit toate controalele la Târgoviște să vadă cum un primar își permite să sechestreze bunul public după cum dorește?
Oare presa va scrie măcar un singur articol pe acest subiect (nu mii, așa cum a făcut cu Stadionul Steaua)?
Nu mai există logică în această țară.
PSD dictează după bunul plac, fără legi, rușine sau raționament. Iar presa le ridică statui.
În tot acest timp, clubul infractorilor continuă să își atribuie palmaresul și imaginea clubului Steaua”, transmite AS47.

Primarul Târgoviștei a vrut să o aducă pe Dinamo pe ”Eugen Popescu”!

Incriminat în comunicatul AS47, primarul Târgoviștei, Cristian Daniel Stan, este cunoscut în oraș drept un dinamovist convins.

Din informațiile Liga2.ro, Stan ar fi vrut să o aducă la Târgoviște pentru tot sezonul pe Dinamo, variantă de care nu a vrut să audă președintele Chindiei, Andrei Cordoș.

Primarul nu a fost la meciul de debut al Chindiei, însă a postat pe Facebook imagini de pe stadion, ca și cum ar fi participat la joc, strângând aprecieri de la activiști.

”Nu știu dacă s-a rezolvat. Înainte să înceapă jocul erau doar discuții. Ne-am simțit bine. E un stadion foarte frumos, cu un gazon foarte bun, cu oameni cărora le place fotbalul. Vreau să-i felicit și pe ei, și pe suporterii Târgoviștei, pentru că au făcut o atmosferă extraordinară, chiar dacă am mai avut clinciuri. Ăsta este fotbalul. Le cer scuze și celor din staff, de pe banca Chindiei, pentru că m-am bucurat prea mult, dar așa trăiesc eu meciurile. Dacă i-am supărat, îmi cer scuze și lor și suporterilor lor”, spunea antrenorul Stelei, Daniel Oprița, la finalul jocului cu Chindia.

Poate bucuria lui Oprița din momentul marcării golului egalizator a supărat primarul Târgoviștei, sau poate pe conducerea Chindiei. Poate Steaua trebuia să piardă meciul cu Chindia și ar fi fost acceptată să joace acasă pentru un joc pe ”Eugen Popescu”.

Mesajele afișate de galerie Stelei în timpul meciului cu Chindia, pe stadionul ”Eugen Popescu”:

  • ””Prosti, dar mulți” pe asta se bazează și Marcel / La anul va cere să puneți ștampila pe el” South Boys 2004
  • ”Nu există împăcare între Steaua și Mioare” – Banda Ultra
  • ”Încercând să ne îndepărtați, mai rău ne-ați ambiționat / adevăratul stelist iubește necondiționat!” South Boys 2004
  • ”Suntem atacați, Radu cel Frumos se aude-n unitate / La arme, la luptă, niciun pas în spate” – Banda Ultra
  • ”Pasiunea și Onoarea nu le cumperi cu bani / O viață lungă lângă Steaua, Old Boys de 13 ani!” OLD BOYS 1947
  • ”Vom fi pe viață ai templului adepți, Old Boys, de 13 ani independenți și drepți!” OLD BOYS 1947
  • ”Pe toți cei care la greu au trădat sau de Steaua s-au distanțat / Dreptatea se va răzbuna fără greșeală la un moment dat”
  • ”PSD Mizerie”
  • ”Fă-ți stadion / Și lasă-ne!”

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și AS47

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-programul-etapei-a-2-a-a-ligii-2-19279425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-steaua-pe-un-stadion-plin-19279385

Marius ANGHEL, Adi MARICA 09 Aug. 2023, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă