Și-a asumat și a plecat! Costel Enache și-a făcut bagajul și a părăsit Petrolul înainte de ultimul meci din play-off. ”Lupii” și-au găsit motivație pentru a lupta pentru puncte în jocul cu CS Mioveni

Marius ANGHEL 31 Jul. 2020, 19:31 Liga 2
Și-a asumat și a plecat! Costel Enache și-a făcut bagajul și a părăsit Petrolul înainte de ultimul meci din play-off. ”Lupii” și-au găsit motivație pentru a lupta pentru puncte în jocul cu CS Mioveni

Petrolul și-a luat adio de la promovare și în acest sezon de Liga 2, odată cu înfrângerea de pe teren propriu cu Campionii FC Argeș, scor 1-2, și s-a despărțit, totodată, și de antrenorul Costel Enache (47 de ani), cel numit la începutul anului în locul lui Flavius Stoican. Enache n-a mai așteptat și ultimul meci din play-off, cel cu CS Mioveni, și, supărat inclusiv pe reproșurile primite din partea suporterilor, și-a luat bagajele și a plecat acasă, lăsând conducerea clubului uimită de gestul său. Cu argeșenii, indicații de pe banca tehnică va da ”secundul” Cătălin Munteanu.

Costel Enache și-a anunțat plecarea de la Petrolul la finalul meciului cu Campionii FC Argeș

Imediat după înfrângerea suferită cu Argeșul, Costel Enache spunea că nu va mai continua cu Petrolul fiindcă vrea să plătească pentru că și-a asumat obiectivul promovării și nu a reușit să-l îndeplinească, în ciuda faptului că sezonul s-a încheiat într-un alt mod față de cum trebuia inițial, din cauza pandemiei de coronavirus care a dat peste cap și fotbalul românesc.

”Nu, categoric că nu mai rămân. Așa a și fost contractul discutat. Când am venit în iarnă mi-am asumat un lucru: promovarea. Așa am și discutat, și eu mă simt părtaș la ce s-a întâmplat aici. E absolut normal să plătesc cumva. Avem în limba română un termen pe care îl folosim foarte foarte des: îmi asum lucrurile, dar niciodată nu plătim pentru ce ne asumăm. A asuma nu e doar un cuvânt, e și un gest, o faptă. Eu am crezut, am gestionat niște lucruri, nu am fost capabil să le duc la capăt, nu știam că vine COVID-ul, dar și atunci când a început acest mini-campionat eu am fost primul care am zis că: «Da, formatul e unul care ar putea să ne avantajeze. Putem să facem», a spus Costel Enache.

Costel Enache a plecat de la Petrolul fără să mai stea și la ultimul meci pe care echipa îl avea de jucat în acest sezon. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

  • Costel Enache a fost antrenorul Petrolului timp de opt meciuri oficiale, șapte în campionatul Ligii 2 și unul în Cupa României, perioadă în care a înregistrat 2 victorii (2-0 cu Dunărea Călărași și 2-1 cu FK Csikszereda), 4 egaluri (0-0 cu Farul, 0-0 cu Rapid, 1-1 cu UTA și 0-0 cu Turris Oltul) și 2 înfrângeri (0-1 cu Sepsi OSK și 1-2 cu Campionii FC Argeș).

Cătălin Munteanu va fi ”principalul” la meciul cu CS Mioveni

Totuși, nimeni de la club nu se aștepta ca echipa să rămână fără antrenor principal înainte de meciul cu CS Mioveni, ultimul din play-off. Evenimentele petrecute imediat după jocul cu Argeșul și în noaptea aceea, cu fani revoltați față de ratarea obiectivului și scandalurile create de aceștia, l-au supărat pe Costel Enache, care și-a făcut bagajul, iar a doua zi dimineață a plecat spre casă.

Antrenorul nu s-a mai prezentat la antrenamente începând de miercuri, astfel că ”secundul” Cătălin Munteanu a avut misiunea de a pregăti echipa înaintea jocului cu CS Mioveni și tot el o va conduce și la ora partidei, duminică, începând cu ora 18:30.

Referitor la meciul cu CS Mioveni, Petrolul are și trei absențe în lot. ”Lupii” nu se vor baza pe Laurențiu Marinescu și Leonel Pierce, ambii suspendați, în timp ce Alexandru Saim Tudor este accidentat.

Cătălin Munteanu a antrenat singur Petrolul în această săptămână, după meciul cu Campionii FC Argeș, iar la jocul cu CS Mioveni va avea atribuții de antrenor principal, după ce Costel Enache a părăsit echipa. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Punctele cu CS Mioveni devin importante și pentru Petrolul

Pentru Petrolul, meciul cu CS Mioveni nu mai avea nicio miză reală, fiindcă îi e imposibil să mai urce pe locul 3 în play-off. Totuși, s-ar putea să mai existe o speranță la promovare, astfel că punctele cu argeșenii pregătiți de Claudiu Niculescu devin importante și pentru ”lupi”.

Conducerile cluburilor Rapid și Petrolul au depus, joi, o propunere către FRF ca, în cazul în care Liga 1 trece la 16 cluburi din această vară, atunci și echipele clasate pe locurile 4 și 5 în play-off-ul Ligii 2 să joace un baraj cu ultimele clasate din play-out-ul primei ligi, pentru ca toate echipele care vor evolua în noua ediție de Liga 1 să-și câștige acest drept pe teren.

Chiar dacă nu îl numește într-un comunicat oficial, clubul giuleștean e împotriva ideii ca Dinamo să evite retrogradarea ”altfel decât în iarbă”, aceasta fiind, în primul rând, și ideea conducătorilor fotbalului de a trece Liga 1 de la 14 la 16 echipe, pentru a salva trupa din ”Ștefan ce Mare”, aflată acum într-un mare impas.

Dacă Mioveniul are nevoie de victorie cu Petrolul pentru a fi sigură de promovarea matematică, echipe ploieșteană, cu aceste puncte, dacă ar câștiga, ar urca în clasament și ar putea participa la un posibil baraj suplimentar pentru accederea în Liga 1, dacă FRF acceptă această propunere.

Ultima etapă din play-off-ul Ligii 2 se joacă duminică, de la ora 18:30

Cu două etape rămase până la finalul play-out-ului Ligii 1 și alte câteva restanțe din rundele trecute, ultimele trei clasate sunt Chindia (20 puncte, 10 meciuri), Dinamo (21 puncte, 7 meciuri) și Poli Iași (26 puncte, 12 meciuri).

În play-off-ul Ligii 2, cu o echipă rămasă de disputat, pe locurile care ar juca baraj (3, 4 și 5), conform solicitării celor de la Rapid și Petrolul, sunt Campionii FC Argeș (26 puncte), Turris Oltul Turnu Măgurele (25 de puncte) și Rapid (24 puncte).

Petrolul e ultima în play-off, cu 22 de puncte, fără nicio șansă să prindă locul 3, însă dacă FRF acceptă propunerea cu cele trei baraje, atunci echipa ploieșteană mai are șanse să urce pe locurile 4 sau 5, astfel că va avea miză pentru ea partida cu CS Mioveni, de duminică, din ultima rundă a play-off-ului. Rapid, în schimb, chiar dacă va câștiga cu Turris Oltul, tot nu e sigură de promovare sau de locul 3, acum de baraj, fiindcă depinde și de rezultateme celorlalte două partide din etapa a 5-a.

Șansele la promovare ale echipelor UTA, Campionii FC Argeș, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele și Rapid în ultima etapă a play-off-ului le puteți citi în articolul atașat mai jos.

În ultima etapă vor fi meciurile: CS Mioveni – Petrolul Ploiești, Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele și Campionii FC Argeș – UTA, toate programate duminică, de la ora 18:30.

Marius ANGHEL 31 Jul. 2020, 19:31 Liga 2
Pe aceeași temă