Sâmbătă se trage linia finală în acest sezon de Liga 2, când aflăm ultimele necunoscute din play-off și ultima retrogradată din play-out! Un singur joc va fi televizat

Marius ANGHEL 09 May. 2024, 15:56 Liga 2
Sâmbătă se trage linia finală în acest sezon de Liga 2, când aflăm ultimele necunoscute din play-off și ultima retrogradată din play-out! Un singur joc va fi televizat

Sâmbătă, 11 mai 2024, se trage linia finală în acest sezon de Liga 2, ediția 2023/24, și aflăm ultimele necunoscute: ordinea în care cele două echipe din play-off vor merge în barajul de promovare, respectiv ultima echipă care retrogradează din play-out.

De la ora 11:00 se vor juca cele șase meciuri din play-out, din etapa a 7-a, iar de la ora 12:00 încep cele trei partide din play-off.

CSM Reşiţa și Viitorul Pandurii Târgu Jiu și-au încheiat deja jocurile din acest sezon, ele fiind cele care stau în ultima etapă din play-out.

Mioveni, Miercurea Ciuc și Slobozia găzduiesc ultimele meciuri din această ediție a play-off-ului Ligii 2

Etapa a 10-a a play-off-ului Ligii 2 propune meciuri la Mioveni (CS Mioveni – Corvinul), Miercurea Ciuc (FK Miercurea Ciuc – Gloria Buzău) și Slobozia (Unirea Slobozia – CSC Șelimbăr), toate programate de la ora 12:00.

Miza lor rămâne stabilirea poziționării finale în clasament. În afară de liderul Unirea Slobozia, celelalte cinci formații pot urca una sau mai multe locuri în clasament, în funcție de rezultatele care vor fi înregistrate.

Corvinul țintește să rămână pe locul 2, CSC Șelimbăr încă speră la locul 2, dar poate pica și pe 4, Gloria Buzău poate urca pe locul 3, iar între CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc este bătălia cu adevărat importantă, de la distanță. Acestea două merg în barajele de promovare, iar clasarea lor pe locul 5 sau 6 le determină adversarul viitor, locul 8 sau 7 din play-out-ul primei ligi, care urmează a fi decise duminică.

În situația în care unele echipe vor termina la egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este acela al numărului de puncte avut la finalul sezonului regular, care arăta astfel: CSC Șelimbăr (42), Corvinul (37), Gloria Buzău (34), CS Mioveni (33) și FK Miercurea Ciuc (32).

  • Reamintim, Unirea Slobozia și Gloria Buzău au promovat matematic în SuperLigă, Corvinul și CSC Șelimbăr nu au drept de promovare, astfel că ultimele două clasate din play-off, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc merg în barajele de promovare.

Unirea Dej sau CSC Dumbrăvița, ultima echipă care retrogradează în acest sezon din Liga 2

Și în play-out are loc sâmbătă ultima etapă, a 7-a, iar aici meciurile sunt stabilite să înceapă de la ora 11:00.

În Grupa A se joacă la Clinceni, Dumbrăvița și Dej, iar CSM Reșița stă, în timp ce în Grupa B se joacă la Târgoviște, Buftea, cu Progresul Spartac gazdă, și București, iar Viitorul Pandurii stă.

Pe lângă stabilirea poziționării finale în clasament, neimportantă, fiindcă nu aduce nimic în plus cluburilor, spre deosebire de prima ligă, de exemplu, unde se primesc mai mulți bani din drepturile tv în cazul în care ocupi o poziție mai fruntașă, ultima miză reală din play-out o întâlnim în Grupa A, acolo unde încă nu se cunoaște matematic ultima retrogradată.

În acest moment, CSC Dumbrăvița este favorită să evite retrogradarea, având nevoie de cel mult un punct obținut în meciul de pe teren propriu cu Ceahlăul. Unirea Dej însă speră să se salveze, dar pentru asta are nevoie de o victorie în jocul de acasă cu CSM Alexandria, însă și de un eșec al Dumbrăviței.

  • Reamintim, în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 este retrogradată matematic CSM Alexandria, iar din Grupa B sunt picate în Liga 3 Progresul Spartac și CS Tunari.

La finalul acestui sezon nu are loc baraj de menținere între clasatele pe locul 5 în cele două grupe de play-out, deoarece noua ediție a Ligii 2 trece de la 20 la 22 de echipei. Din acest motiv retrogradează din Liga 2 patru echipe în loc de cinci, iar din Liga 3 vor promova în această vară șase echipe în loc de cinci.

  • Așa cum v-am obișnuit, toate jocurile vor putea fi urmărite în format LIVE-TEXT pe Liga2.ro.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Program etapa 10 play-off Liga 2, sezon 2023-2024:

sâmbătă, 11 mai 2024, ora 12:00
CS Mioveni – Corvinul Hunedoara – FRF.tv
FK Miercurea Ciuc – Gloria Buzău – DigiSport, PrimaSport
Unirea Slobozia – CSC Şelimbăr – FRF.tv

Program etapa 7 play-out Liga 2, sezon 2023-2024:

GRUPA A

sâmbătă, 11 mai 2024, ora 11:00
Metaloglobus Bucureşti – Campionii FC Argeş
CSC Dumbrăviţa – Ceahlăul Piatra Neamţ
Unirea Dej – CSM Alexandria
CSM Reşiţa stă.

GRUPA B

sâmbătă, 11 mai 2024, ora 11:00
Chindia Târgovişte – CSM Slatina
Progresul Spartac – CS Tunari
Steaua – Concordia Chiajna
Viitorul Pandurii Târgu Jiu stă.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Gloria Buzău

Marius ANGHEL 09 May. 2024, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă