Ripensia a ”murit” în Vinerea Mare! Eșecul cu Progresul Spartac i-a adus retrogradarea din Liga 2. Iulian Muntean a fost extrem de supărat și a avut critici în mai multe direcții

Anda DELIU 15 Apr. 2023, 00:04 Liga 2

Ripensia Timișoara a ”murit” destul de rușinos în acest sezon de Liga 2, cu trei etape înainte de finalul play-out-ului. Echipa a cedat cu scorul de 0-1 la Buftea, în meciul decisiv cu nou-promovata Progresul Spartac și a retrogradat matematic.

După meci, Iulian Muntean a urcat propriul deal al Golgotei și a spus că doar echipa și stafful au vrut să se salveze, dar a avut și critici la adresa arbitrajului lui Eduard Ioniță.

Ripensia a cerut o eliminare pentru Progresul Spartac în minutul 16

Un moment-cheie al meciului desfășurat la baza FRF de la Buftea s-a petrecut în minutul 16, când Ene l-a driblet pe Leafu, iar acesta s-a aruncat pe jos, în afara careului să-i blocheze șutul, iar ripensiștii au invocat henț și au cerut cartonaș roșu. Arbitrul a dat însă doar cartonaș galben.

În rest, nu au fost multe ocazii pentru cele două formații, iar la finalul primei reprize au fost din nou discuții, deoarece la o fază la care bucureștenii se apărau supra-aglomerat, bănățenii ar fi văzut un henț în careu, astfel că au dorit penalty.

Andrei Grigore a turnat plumb în ghetele ripensiștilor

S-a intrat cu 0-0 la cabine, rezultat care, dacă se menține, mai permitea Ripensiei să spere și în antepenultima rundă a play-out-ului, de săptămâna viitoare. Nici bine nu s-a reluat jocul că din unghi închis, cu fundașii pe el și cu portarul ieșit, Andrei Grigore a reușit un gol aproape imposibil.

La șase minute de la marcarea golului, Ene a avut o mare ocazie pentru Ripensia, dar mingea a lovit doar bara. Până la final, Ripensia nu a reușit să pună mari probleme Progresului Spartac și a retrogradat matematic.

Iulian Muntean consideră că Ripensia a pierdut nemeritat

Iulian Muntean, antrenorul de facto al Ripensiei, a fost mulțumit de cum a jucat echipa, până la faza la care s-a luat gol, și consideră că rezultatul e nemeritat.

”Nu prea avem cuvinte. Dacă nu am câștigat astăzi, nu merităm să rămânem în Liga 2. Asta este situația în momentul de față, deși am făcut o primă repriză bună, am respectat sarcinile, am respectat tactica. Cei de la Spartac nu au avut nicio ocazie. Din păcate, noi n-am băgat-o în poartă, iar în repriza a doua s-a întâmplat ce se întâmplă de obicei înainte de fiecare meci. Minutul 1, să luăm gol! Nu știu, nu pot să-mi dau seama ce e în capul lor. Pentru că au avut 15 minute la pauză ca să poți intra în a doua repriză. Să faci asemenea greșeli… Să fie suficiență sau lipsă de valoare? Nu pot să-mi explic. Îmi pare rău pentru chestia asta, dar în momentul de față sunt foarte supărat pentru că am sperat până în utimul moment că o să obținem un rezultat bun. Și după cum a aratat jocul, poate meritam clar mai mult decât au meritat cei de la Spartac. De altfel, și antrenorul lor, domnul Eremia, a fost foarte fair-play și a zis că astăzi au câștigat nemeritat, dar pe noi nu ne încălzește cu nimic chestia asta. O nouă înfrângere. Fără cuvinte!”, a spus Muntean cel care în raportul de joc este trecut ca preparator fizic.

Ripensia în meciul din play-out cu Progresul Spartac: I. Rus – Zamfirescu, Țieranu, Gladun, C. Lungu – Vidrăsan, Stoi (cpt.)(P. Nistor 74’) – Dav. Ciurel (Andreaș 66’), Cracea (Rz. Morariu 74’), Mih. Ene – Sofran. Rezerve neutilizate: Lăpădat – Butnărașu, Bobocea, Ardeiu.

Consideră că Leafu trebuia eliminat

Muntean a fost supărat pe cum s-a luat gol, dar și pe arbitrajul lui Eduard Ioniță, cel care acum doi ani a fost foarte aproape de a promova în lotul de Liga 1, dar a gafat la barajul de promovare al Stelei cu Mostiștea Ulmu și asta l-a costat.

(n.r. întrebat dacă se schimba ceva dacă Ene marca în minutul 51) Probabil că era altceva, pentru că ne descătușam. Pentru că am pus presiune constantă pe Spartac, dar mai trebuie și un pic de noroc. Nici nu pot să-mi dau seama cum a reușit să dea golul acela din colțul acela, incredibil, lob peste portar. E ceva ce e peste puterea mea de înțelegere în momentul de față. Și noi nu reușim să o bagăm în poartă. Aducem centrări în fața porții, avem bară, avem ocazii bune. Bun, am cerut și un penalty. Roșu, eliminare, pentru că varianta de ultim apărător iei mingea intenționat cu mâna. Părerea mea că e roșu clar. Dar nu are rost să discutăm. Trebuie să o bagăm în poartă și să câștigăm. Ene driblase ultimul apărător, acesta se aruncă la pământ și ia mingea cu mâna, ca în curtea școlii și primesc doar galben. Am înțeles că nu a fost în careu, fiindcă atunci ar fi fost penalty și galben, dar fiind în afara careului, e roșu toată ziua. Din păcate, n-am ce să zic. Nu știu ce să zic. Așa au cerut băieții, așa am văzut și eu de pe margine. Dar ce rost are să ne legăm de arbitraj? Poate dacă ei joacă din minutul 15 în zece oameni cu totul și cu totul altfel era jocul. Mai ales că n-au emis absolut niciun fel de pretenții ca și joc astăzi”, a mai spus Muntean.

”Dacă mă duc acum în vestiar, sunt convins că cel puțin jumătate au lacrimi în ochi. Cu tinerețea e mult mai greu”

Deși pe raportul de joc se pot trece nouă jucători, Ripensia a avut, din nou, mai puțini. Indirect, Muntean spune pentru cine vrea să înțeleagă că politica patronului a dus la retrogradarea aceasta fără a mai avea pic de suspans pe final de sezon.

”Acesta este lotul nostru. Din păcate, avem nouă seniori în tot lotul. Restul sunt juniori de 2005 și 2006. Astăzi am avut doar juniori, în afara de Nistor și Morariu, născuți 2001, acesta este proiectul la noi, la Ripensia, să promovăm juniori. Acesta a fost principalul obiectiv în momentul de față la noi. Pentru că eu, personal, și cu stafful și cu băieții ne-am dorit să scăpăm de la retrogradare, a fost cu totul și cu totul altceva. Noi am luptat până în ultimul moment, nu cred că se pune vreodată problema ca cineva din lotul nostru să nu-și fi dorit. Au muncit până la ultima picătură de energie. Dacă mă duc acum în vestiar, sunt convins că cel puțin jumătate au lacrimi în ochi. Dar, în momentul de față, cu tinerețea e mult mai greu. Ai nevoie de mai mult timp ca să poți să emiți pretenții. Vă dați seama ce presiune a fost pe noi și pe jucători pentru că, așa cum se spune, am încercat marea cu degetul. Eu am fost pus aici să antrenez echipa, să scot maximul din ei și nu știu dacă am reușit sau nu am reușit. Nu știu ce va urma”, a punctat cel care e antrenorul principal în realitate la Ripensia, deși nu are licența necesară pentru acest lucru, însă FRF nu a avut nimic de obiectat.

Ripensia a retrogradat matematic și mai are două meciuri de disputat în Liga 2

Cu 17 puncte, Ripensia nu mai are șanse să o depășească pe Progresul Spartac (23 puncte), căci criteriul de departajare în caz de egalitate e numărul de puncte din sezonul regulat.

Echipa bucureșteană a avut 17 puncte, iar cea timișoreană a avut 16. Astfel, Ripensia a retrogradat matematic din Liga 2, la braț cu Unirea Constanța.

Runda viitoare, a 5-a a play-out-ului, Ripensia joacă penultimul meci în Liga 2 și ultimul de acasă, cu FC Brașov. Sezonul viitor, doar locuri apărute prin desființare ar putea permite Ripensiei să mai fie în Liga 2, însă are nevoie de multe abandonuri pentru a-i veni rândul să fie invitată să continue la acest nivel fotbalistic.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicio-minune-de-paste-pentru-poli-timisoara-a-pierdut-meciul-cu-selimbar-si-sansele-de-mentinere-in-liga-2-sunt-doar-teoretice-paul-codrea-acestia-suntem-acestia-mergem-pana-la-capat-19266733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-si-ripensia-sunt-primele-echipe-retrogradate-in-acest-sezon-de-liga-2-alte-patru-formatii-si-au-asigurat-matematic-mentinerea-in-urma-rezultatelor-din-etapa-a-4-a-a-play-out-ului-19266671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-din-play-out-cele-sase-jocuri-incep-de-la-ora-1100-astazi-vom-afla-alte-echipe-care-se-salveaza-dar-posibil-si-cateva-retrogradate-matematic-19266587

Anda DELIU 15 Apr. 2023, 00:04 Liga 2
Pe aceeași temă