Richard a răpus ”caprele negre”! Dubla maghiarului Jelena a adus victoria Ciucului în ”finala” pentru play-off cu Ceahlăul. Echipa lui Ilyeș, mai bună și în inferioritate numerică decât cea a lui Pustai

Narcis POHOAȚĂ 10 Mar. 2024, 15:08 Liga 2

Sărbătoare în Harghita! FK Miercurea Ciuc a învins Ceahlăul Piatra Neamț în meciul decisiv pentru play-off, scor 2-0 (2-0), duminică, în runda a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular, și are șanse mari să joace pentru a doua oară în grupa pentru promovare, după ce precedenta experiență a avut-o în sezonul 2020-2021.

Ciucanii s-au impus prin două goluri marcate de Richard Jelena, în minutele 3 (din penalty) și 23, au urcat, momentan, pe locul 5, cu 31 de puncte. Echipa harghiteană a jucat în inferioritate numerică din minutul 30, când căpitanul Csuros a fost eliminat pentru două galbene, dar chiar și în aceste condiții nu a avut emoții în a se impune în fața unei formații de nerecunoscut a lui Cristian Pustai.

Dubla lui Richard Jelena duce Ciucul în play-off-ul Ligii 2

Meciul a început abrupt, cu un penalty pentru ciucani încă din minutul 2. Robert Ronai a scăpat pe un contraatac pe partea stângă, ucraineanul Taraduda l-a ținut discret, dar suficient cât să-l oprească din acțiune, iar arbitrul Adrian Cojocaru a arătat fără ezitare punctul cu var. Richard Jelena a tras puternic și plasat, în dreapta portarului Stefan Krell, care nu a putut împiedica deschiderea scorului, deși a ghicit colțul.

Surprinsă de presingul avansat al ciucanilor, Ceahlăul a reacționat palid, prin Azdren Llullaku, cu un șut modest de la aproximativ 11 metri prins fără probleme de portarul Szilard Gyenge. La faza imediat următoare, Jebari l-a pus la încercare pe Krell, cu un șut de la 20 de metri, dar goalkeeperul Ceahlăului a respins în corner.

În minutul 23, Richard Jelena a făcut dubla cu un șut din unghi, la colțul scurt, sub transversală. Atacantul ciucanilor a avansat nestingherit în careu pe partea dreaptă, până la marginea careului mic și l-a surprins pe Krell cu un șut pe colțul portarului.

Căpitanul ciucanilor, eliminat după ce a primit două galbene în doar trei minute

Aflată la cârma meciului, FK Miercurea Ciuc s-a ”faultat” singură, prin inconștiența căpitanului Attila Csuros. Stoperul echipei gazdă a văzut două cartonașe galbene în doar trei minute și a fost eliminat în minutul 30. Primul, după un meleu în careul echipei sale, iar al doilea, ușor acordat de arbitru, pentru o ținere din spate, dar care are acoperire.

Firesc, Ceahlăul a urcat liniile, iar finalul reprizei i-a aparținut. Mai întâi Cortelezzi a tras slab dintr-o lovitură liberă, pe centrul porții, fără emoții pentru Gyenge (37), după care Matei Moraru (44) a irosit o șansă uriașă, șutând în tribune din poziție ideală. În ultimul minut al primei părți Cortelezzi a reușit să înscrie cu un șut din careu, dar golul a fost anulat corect pentru ofsaid.

Ceahlăul, inexistentă pe teren chiar și în superioritate numerică

Cristian Pustai a schimbat la pauză, a mutat ofensiv și în minutul 60, dar jocul Ceahlăului a curs la fel de tern. Nemțenii au punctat doar la posesie, în timp ce ocaziile mari au aparținut tot Ciucului.

În minutul 72, Anderson Ceara a prins un șut senzațional chiar de pe linia de la mijlocul terenului, portarul Krell era depășit, fiind mult ieșit din poartă, dar balonul a lovit transversala. Claudiu Apro (79) a avut și el o șansă bună de a închide meciul definitiv, trimițând cu capul în brațele lui Krell, iar Makrai a ratat singur cu portarul oaspeților, în al cincilea minut al prelungirilor.

De cealaltă parte, Ceahlăul a abundat cu centrări slabe în careul lui Gyenge, la una dintre acestea Onișa trimițând cu o lovitură de cap în brațele portarului advers (79). La ultima fază, Jalbă a ratat golul de onoare pentru nemțeni, șutând pe lângă poartă dintr-o poziție ideală.

FK Miercurea Ciuc, mai bună decât Ceahlăul chiar și în inferioritate numerică

Trupa lui Robert Ilyeș se impune meritat, cu 2-0 și urcă în play-off după al cincilea succes consecutiv din acest sezon, dar și după una dintre cele mai solide prestații din actuala stagiune.

De cealaltă parte, nemțenii au făcut cel mai slab meci din actualul sezon, în cea mai importantă partidă. Jucând cu biletele pentru play-off pe masă, elevii lui Pustai au avut și varianta remizei, dar au jucat foarte slab, nereușind să înscrie deși au avut un om în plus pe teren timp de o oră.

Moldovenii mai păstrează doar șanse teoretice la play-off după acest eșec, dar pentru asta au nevoie de câteva scenarii fanteziste. Buzăul va trebui să piardă în ultima rundă, ori Mioveniul să obțină doar un punct în două partide. Greu de crezut!

Cu 31 de puncte, FK Miercurea Ciuc a egalat Gloria Buzău, pe care nu o depășește la golaveraj, 18-13 față de 26-21, astfel că urcă doar pe locul 5. Ceahlăul, cu 28 de puncte, coboară pe locul 8, devansată la golaveraj de Chindia, 26-17 față de 26-12. În ultima etapă din sezonul regular, Ceahlăul joacă acasă cu ultima clasată Progresul Spartac, iar FK Miercurea Ciuc va evolua ”afară” la CSC Dumbrăvița.

FK MIERCUREA CIUC – CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 2-0

Richard Jelena 3′ – penalty, 23′

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – J. Nagy, Csuros (cpt.), Apro, Gal-Andrezly – Jebari (B. Pinter 76′), Vereș – Ronai (Balogh 86′), Bakoș (Gergely 86′), Babati (Anderson Ceara 19′) – Jelena (Makrai 76′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – Vita, Szondi, A. Nistor
Antrenor: Robert Ilyeș
Eliminat: Attila Csuros 30′ (cumul de cartonașe galbene)

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino (Jalbă 46′), Taraduda, M. Constantin (Forizs 84′), Tud. Oltean (M. Savu 46′) – Akwasi – Llullaku (cpt.)(Buziuc 61′), Mat. Moraru, Neicuțescu (Onișa 61′), P. Petre – Cortelezzi
Rezerve neutilizate: Barna – Bacalu, Joao Jaquite, Core
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita). Arbitru central: Adrian Viorel Cojocaru. Arbitri asistenți: Florian Alexandru Vişan și Daniel Vlase (toți din Galaţi). Arbitru de rezervă: Dorin Burloiu (Galaţi). Observator arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat joc: Ciprian Anton (Suceava).

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-trecut-fara-probleme-de-csm-alexandria-19302224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-unirea-slobozia-si-fk-miercurea-ciuc-ceahlaul-meciurile-zilei-in-liga-2-19302218

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-castigat-la-limita-meciul-cu-viitorul-pandurii-19302312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-18-liga-2-19302008

Narcis POHOAȚĂ 10 Mar. 2024, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă