Rapid l-a transferat Cătălin Țîră! Detaliile contractuale și prima reacție a atacantului

Răzvan STÎNGĂ 18 Aug. 2020, 17:46 Liga 2
Rapid l-a transferat Cătălin Țîră! Detaliile contractuale și prima reacție a atacantului

Rapid a reușit să aducă jucătorul cu numărul doi în această pauză dintre sezoane. Acum, giuleștenii l-au transferat definitiv pe atacantul Cătălin Țîră (26 de ani), cu care au bătut palma pentru un contract pe un sezon, dar cu posibilitatea prelungirii pe încă unul. În ultimul an competițional, fotbalistul născut la București a jucat în Liga 1, la FC Voluntari.

Cătălin Țîră se întoarce în Giulești după patru ani 

Cătălin Tîră este la a doua experiență la Rapid, după cele șanse luni din 2016, când punea umărul la promovarea echipei în Liga 1. La acel moment, bucureștenii erau conduși de Dan Alexa, iar atacantul a fost folosit în opt partide. Acum, el va fi pregătit de Adrian Iencsi.

Rapid a bifat un nou transfer, reușind să îl readucă pe Cătălin Țîră, fiul unei legende alb-vișinii, Ștefan.

În vârstă de 26 de ani, Cătălin a semnat un contract valabil pe un sezon, cu drept de prelungire pentru încă un an.

Țîră Jr a promovat cu Rapid în 2016, atunci când a evoluat de opt ori sub comanda lui Dan Alexa. Crescut la juniorii lui Lazio Roma, a debutat pentru echipa mare a lui Den Haag, la 19 ani, într-un meci cu Twente, după care s-a întors în țară, unde a activat la mai multe echipe.

FC Brașov, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Juventus București, FC Viitorul, Luceafărul Oradea, FC Voluntari, dar și azerii de la Neftchi Baku, reprezintă cluburile la care a fost legitimat noul atacant al Rapidului.

Cătălin Țîră a evoluat de două ori sub tricolorul naționalei U21, în meciurile cu Muntenegru și Germania”, precizează FC Rapid.

Cătălin Țîră: ”Sper să ajungem în Liga 1, să promovăm, acesta este obiectivul nostru”

Cătălin Țîră a făcut o scurtă declarație după ce a semnat contractul și a afirmat că este extrem de fericit pentru revenirea la Rapid, chiar dacă a coborât o divizie. Speră ca sezonul care vine să fie foarte bun pentru noua lui echipă și să promoveze în Liga 1. Atacantul a completat că își dorește ca pandemia cu noul coronavirus să dispară cât mai repede, iar fanii să revină lângă echipă.

Sunt bucuros că am semnat din nou pentru Rapid, sper să ajungem în Liga 1, să promovăm, acesta este obiectivul nostru. Îmi doresc să-mi ajut echipa cât mai mult, să marchez, acesta este rolul meu ca atacant. Sper ca suporterii să fie alături de noi, indiferent de situație, așa cum au făcut-o și până acum”, a spus atacantul.

https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/posts/691827324878980

Rapid, la a doua venire 

Rapid se află la al doilea anunț referitor la venirile de jucători. L-a mai adus, împrumut, pe fundașul central Radu Crișan (24 de ani) de la Astra pentru un sezon. Acesta a evoluat și stagiunea trecută în Liga 2, pentru două echipe, iar una a fost adversara giuleștenilor în play-off-ul pentru promovare. În perioada august 2019 – ianuarie 2020, Crișan a jucat pentru Dunărea Călărași, iar din ianuarie până la finalul sezonului a fost cedat la UTA. A jucat 19 meciuri în total, dintre care 18 pentru echipa din Călărași.

Referitor la lista plecărilor, Rapid a renunțat deja la cinci jucători. În prima fază, s-a anunțat că mijlocașul Geani Crețu (20 de ani) și portarul Mihai Popa (19 ani) s-au întors la Dinamo și Astra, cluburile de unde erau împrumutați, pentru ca mai apoi, în ziua reunirii, giuleștenii să precizeze că s-au încheiat acordurile și cu fundașii Alexandru Iacob (31 de ani) și Facundo Mallo (25 de ani) și cu atacantul Brighton Labeau (24 de ani).

Saifeddine Alami (27 de ani), Tano Bonnin (30 de ani), Valentin Alexandru (28 de ani) și Paul Copaci (21 de ani) sunt și ei pe picior de plecare de la Rapid. Cei patru mai au contracte valabile, dar nu au fost luați în cantonamentul organizat de Adrian Iencsi la Buftea și au fost puși pe lista de transferuri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-exclus-din-lot-patru-jucatori-care-nu-intra-in-strategia-clubului-si-anunta-ca-devin-disponibili-pentru-transfer-19144498

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-va-intra-intr-un-program-centralizat-de-pregatire-pentru-urmatoarele-sase-zile-la-finalul-caruia-va-disputa-un-amical-giulestenii-au-anuntat-si-ca-vor-face-cateva-transferuri-vor-fi-19144408

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-sumudica-ironii-si-atacuri-directe-la-rapid-adrian-iencsi-si-costin-lazar-nu-au-un-proiect-normal-acum-n-am-pomenit-in-viata-mea-asa-ceva-19144345

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-facut-egal-in-primul-amical-sub-comanda-lui-adrian-iencsi-antrenorul-e-multumit-dar-asteapta-transferuri-in-general-cei-valorosi-au-angajamente-cu-alte-echipe-giulesteni-19144283

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Aug. 2020, 17:46 Liga 2
Pe aceeași temă