Rapid e aproape în Liga 1 după succesul cu ASU Poli, Mihai Iosif așteaptă confirmarea matematică: ”Ne bucurăm, dar nu sărbătorim!” Cum comentează eliminarea sa și lăsarea pe tușă a căpitanului Ionuț Voicu

Anda DELIU 13 May. 2021, 23:48 Liga 2

Victoria cu 1-0 obținută de Rapid cu ASU Poli îi face pe giuleșteni să fie la 5 puncte peste locul 3 și să nu mai aibă mari emoții cu promovarea. Mihai Iosif a refuzat să comenteze arbitrajul lui Ionuț Coza, unul cu greșeli, după ce Dan Alexa a făcut-o. Antrenorul giuleștenilor a comentat savuros, în stilul său caracteristic, și faza la care a fost eliminat și care îi va atrage o suspendare pentru ultimele două jocuri din play-off-ul Ligii 2.

Iosif spune că Rapid a fost echipa care a dominat, în contextul în care din minutul 17 a avut superioritate numerică, după o fază controversată.

”Este prematur să sărbătorim. Ne bucurăm, dar nu sărbătorim! A fost o tensiune și o presiune enormă, foarte greu. Parcă a început și parcă a durat o veșnicie acest joc. Presiunea și-a pus amprenta asupra noastră. Cred că am dominat meciul cap-coadă, chiar dacă poate și adversarii au avut două șanse. Dar, per total, cred că l-am dominat și cred că este o victoie meritată. Poate ratarea penalty-ului și-a pus un pic amprenta, dar până la urmă suntem toți fericiți că am câștigat”, a declarat antrenorul Rapidului la microfonul DigiSport.

Rapid putea să mai primească un penalty în meciul cu ASU Poli. Iosif nu a criticat

Dan Alexa a spus că arbitrul Ionuț Coza este rapidist și că maniera de arbitraj a fost rușinoasă. Dacă alb-violeții se pot plânge de eliminarea lui Cristian Bocșan din minutul 17, rapidiștii puteau cere penalty la alt henț mai clar al lui Pamfile, la care asistentul Marius Marchidanu a văzut perfect și trebuia să intervină.

Iosif nu a vrut însă să critice arbitrajul. ”N-am discutat maniera de arbitraj de la Călărași, după care cred că Pușcaș, săracul, are mâna în ghips, și nu o discut nici acum!”, a fost răspunsul rapidistului.

”Nu rămâne echipa fără antrenor. Sunt aici”

Mihai Iosif va privi ultimele două partide din acest sezon din tribună, deoarece va fi suspendat pentru că l-a obstrucționat pe Ignea să repună un aut. Iosif a rărit în fața polistului și l-a blocat să repună mingea în joc, în minutul 83.

Antrenorul a spus că a procedat din instinct și că, oricum, echipa va ști că el e alături de ea. ”N-am sărit, că nu pot să mai sar. Doar m-am ridicat pe vârfuri. Aș fi vrut să sar din instinct. Aș fi vrut să-mi apar, așa cum am putut, echipa, să nu ia gol. Chiar nu mi-am dat seama, nu a fost nimic intenționat. Cred că am sărit în spațiul destinat antrenorului. A fost o reacție de impuls. Nu am jignit pe nimeni, nu am atins pe nimeni. Dacă acesta este regulamentul, îl respect. Nu rămâne echipa fără antrenor. Sunt aici”, a precizat, sincer, antrenorul Iosif, ”secund” în acte.

Vede promovarea de la capătul tunelului

Altfel, antrenorul e convins că Rapid va promova după un succes cu ”FC U” Craiova, cu o etapă înainte de final.

”Cred că vom câștiga, vom fi și noi promovați matematic. Craiova a condus acest campionat cap-coadă. O echipă foarte bună. Îi felicit pe această calea. Mi-aș fi dorit ca și noi și Poli Timișoara, să promovăm trei echipe de tradiție ale fotbalului românesc”, a mai precizat Iosif.

Ionuț Voicu nu joacă, dar rămâne un jucător-cheie

În ultimele meciuri, Ionuț Voicu nu a mai fost utilizat, dar Mihai Iosif spune că prezența căpitanului e foarte importantă pentru echipă, chiar și de pe bancă.

”Așa am considerat eu. Am avut niște discuții. Ionuț Vociu este căpitanul de care cred că orice vestiar are nevoie. Este un om cu o inimă imensă și eu îi mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut alături de mine pentru a ajunge aici unde suntem. O să mai prindă minute”, a mai adăugat Iosif la finalul jocului cu ASU Poli.

După opt etape din play-off, Rapid ocupă locul 2, cu 49 de puncte, la un punct în spatele liderului ”FC U” Craiova și la cinci peste CS Mioveni.

În ultimele două etape din acest turneu de promovare, Rapid mai are meciuri cu U Craiova 1948 SA (17 mai, ora 21:00, acasă) și CS Mioveni (deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-l-a-acuzat-pe-centralul-ionut-coza-ca-a-coborat-din-peluza-giulestenilor-direct-pe-teren-cu-fluierul-in-gura-rapidul-nu-avea-nevoie-de-arbitraj-19184710

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-e-cu-un-picior-in-liga-1-nocturna-s-a-stins-pentru-asu-poli-la-buftea-dupa-ce-a-avut-un-eliminat-dintr-o-greseala-de-arbitraj-19184647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-asu-poli-se-joaca-de-la-ora-2030-giulestenii-pot-face-un-pas-mare-catre-liga-1-19184496

Anda DELIU 13 May. 2021, 23:48 Liga 2
Pe aceeași temă