Problemele Chindiei, departe de a fi rezolvate! Clubul este din nou în pericol să fie depunctat. Antrenorul a plecat din țară, unul dintre cei mai experimentați jucători din lot a fost exclus

Bogdan ISTRATE 07 Dec. 2023, 12:00 Liga 2
Problemele Chindiei, departe de a fi rezolvate! Clubul este din nou în pericol să fie depunctat. Antrenorul a plecat din țară, unul dintre cei mai experimentați jucători din lot a fost exclus

Situația de la Chindia Târgoviște tinde să devină una explozivă, în condițiile în care echipa a ratat șansa de a petrece iarna pe loc de play-off, iar litigiile financiare riscă să sufoce clubul, vorbindu-se deja de insolvență sau, și mai grav, de faliment.

Deși în conturi au intrat, doar din iunie, peste 1.5 milioane de euro, conducătorii au neglijat problemele mai vechi, respectiv memoriile înaintate de foști jucători și antrenori, clubul fiind depunctat în octombrie, pentru ca la câteva zile FRF să revină și să anuleze sancțiunea, într-un mod cel puțin bizar.

Acum însă, pentru prima dată de la înființarea clubului târgoviștean, patru dosare au ajuns în aceeași fază a instanțelor sportive, la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, cea care ar putea dicta noi sancțiuni, și asta peste doar câteva zile.

Chindia, încolțită cu litigii de foștii jucătorii. Ofițerul de presă dat afară de Andrei Cordoș a câștigat procesul cu clubul

Concret, este vorba despre dosarele lui Doru Popadiuc, Marco Dulca, Costel Avram și Denis Dumitrașcu, judecate miercuri, 6 decembrie, de CDE, toți având de încasat restanțe salariale din sezonul trecut, de ordinul zecilor de mii de euro. În trei dintre litigii, ultimul termen a fost fixat pentru 13 decembrie, iar în altul, pe 20 decembrie.

Dacă se ajunge la depunctare, atunci în cazul fiecărui litigiu se pierd câte două puncte la o anumită perioade timp. Sunt patru noi litigii, astfel că, dacă nu vor fi stinse, se vor pierde câte opt puncte deodată. Chindia are acum în clasament 21 de puncte acumulate în 15 meciuri.

Proceselor din plan sportiv li se adaugă numeroase litigii ajunse în instanțele civile, cu foști angajați sau colaboratori. Chindia se judecă acum cu furnizori de echipament, cu administratorii stadionului din Ploiești, cu hotelul unde au mâncat și au dormit sportivii sau cu fostul ofițer de presă. În cel din urmă caz, clubul a pierdut, fiind acum obligat să reîncadreze omul pe postul deținut anterior, cu plata la zi a drepturilor salariale.

”D R E P T A T E ! ! !
Tribunalul Dâmbovița a anulat astăzi decizia prin care am fost concediat în septembrie din funcția de ofițer de presă al Chindiei Târgoviște, club cu care am colaborat mai bine de două decenii și căruia i-am fost fidel de mic copil.
Mulțumesc în primul rând familiei pentru susținere, mamei mele, Marin Daniela, în special, pentru suportul juridic, și tuturor celor care m-au susținut în această perioadă deloc ușoară.
Este un moment important, o dovadă că justiția își face treaba și, practic, un nou început.
De acum, înapoi la treabă!”, a scris Ionuț Marin pe pagina sa de Facebook după decizia Tribunalului Dâmbovița.

Cătălin Golofca, exclus din lotul Chindiei!

Probabil cel mai experimentat jucător din actuala garnitură a Chindiei, Cătălin Golofca a fost pedepsit de președintele Lorin Petrescu și de antrenorul Diego Longo, după evenimentele de la finalul meciului cu Concordia Chiajna (scor 1-1).

Duminică, după meci, Golofca, Prejmerean, Plămadă și alți jucători, l-au acuzat pe antrenor de practici necurate. Italianul a plecat în Albania, cu acceptul lui Lorin Petrescu, evident, și a transmis telefonic lotul pentru meciul de astăzi (ora 17:00), din Cupa României, cu FC Hermannstadt.

Nu este clar dacă Longo va mai reveni la Târgoviște, câtă vreme președintelui clubului i se pregătește debarcarea în aceste zile. Favoriți să-i ia locul sunt Septimiu Burtescu sau Claudiu Mănescu, șanse mai mari în dreptul celui de-al doilea, acum director economic la Consiliul Județean Dâmbovița.

Jucătorii cer banii, președintele Lorin Petrescu se ascunde!

Sursele noastre spun că, miercuri la prânz, fotbaliștii au încercat să discute cu președintele clubului pe seama restanțelor salariale.

”Domnul Lorin s-a pitit printre birouri, ne-a mințit de două săptămâni că ne bagă și nouă un salariu. Le-a amestecat de nu mai știe nimeni, iei banii pe jumătate de septembrie și apoi pe jumătate de noiembrie, iar pe octombrie nu. Efectiv nu am văzut așa ceva nicăieri”, s-au plâns jucătorii.

Inițial, o parte din bani ar fi trebuit să fie virați cu zile bune înaintea jocului cu Concordia, de duminică. Apoi, președintele le-ar fi transmis că plățile vor întârzia, pentru că echipa nu a câștigat meciul (!), dar că ”marți-miercuri vom da ceva bani”.

Până la ora redactării acestui material, nu s-a plătit nimic, iar la Centrul de Copii și Juniori situația este de-a dreptul dramatică, cu restanțe de ordinul a patru luni către antrenorii plătiți cu 2.000 – 3.000 lei.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-in-topul-campionatelor-secunde-din-europa-ca-medie-de-varsta-19295550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tensiuni-in-vestiarul-chindiei-dupa-jocul-cu-concordia-19295384

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-remizat-acasa-cu-concordia-la-ultimul-meci-de-liga-2-din-2023-19295378

Bogdan ISTRATE 07 Dec. 2023, 12:00 Liga 2
Pe aceeași temă