Principalul favorit să-i ia locul lui Vasile Miriuță la Chindia. Prin instalarea sa, clubul dă două lovituri

Bogdan ISTRATE 03 Oct. 2023, 10:05 Liga 2
Principalul favorit să-i ia locul lui Vasile Miriuță la Chindia. Prin instalarea sa, clubul dă două lovituri

Cutremurul declanșat luni la Târgoviște face ravagii nu doar în rândul staffului administrativ al Chindiei, ci și pe banca echipei.

Președintele Andrei Cordoș a fost demis de asociați, chit că el vorbește despre demisie, iar antrenorul Vasile Miriuță își pregătește bagajele, marți fiind ultimul antrenament al dâmbovițenilor sub comanda omului cu care Minaur Baia Mare a retrogradat în luna iunie în Liga 3.

Cristinel Țermure, chemat la negocieri pentru a venit la Chindia înainte de jocul cu CSC Dumbrăvița

În pole-position pentru preluarea echipei se află Cristinel Țermure (51 de ani), fost secund al lui Laurențiu Reghecampf și Anton Petrea, cu ultimul colaborând până recent la ”U” Cluj, în debutul acestui sezon, anterior chiar la Chindia, din septembrie 2022 până în mai 2023. Țermure are licența Pro.

”Țermure a fost chemat la Consiliul Județean Dâmbovița înaintea meciului cu Dumbrăvița. Se certase Miriuță cu secunzii, iar președintele CJD l-a ofertat să vină să lucreze cu «Tati». Fostul fundaș al Micului Ajax a declinat propunerea, una de altfel ambiguă”, vorbesc sursele noastre.

Sâmbătă la prânz, după eșecul Chindiei de la Miercurea Ciuc (scor 0-1), Țermure a fost contactat direct, pentru postul antrenor principal. A acceptat pe loc, iar marți dimineață vor fi stabilite toate detaliile colaborării. ”Secundul” lui Țermure va fi Irinel Voicu, și el localnic, detașat la juniori în iulie de Cordoș, după ce pe 21 iunie fusese prezentat într-o conferință de presă ca team-manager al echipei de seniori.

  • Prin instalarea lui Țermure, Chindia scapă și de problema pe care o are în prezent cu antrenorul târgoviștean. Țermure este unul dintre cei cu care clubul se află în litigiu.

Cordoș, ieșire nervoasă la Miercurea Ciuc

Eșecul Chindiei de la Miercurea Ciuc, al treilea sub comanda lui Vasile Miriuță, celelalte meciuri pierdute fiind cu Unirea Slobozia, 0-1 în campionat, și cu Corvinul, 0-2 în Cupa României, a fost greu de digerat pentru președintele Andrei Cordoș, retribuit cu peste 4.000 de euro lunar, cazare la un hotel de lux din Târgoviște, trei mese pe zi și transport plătit către Clujul natal, ori de câte ori era nevoie.

”A venit în vestiar și ne-a făcut în toate felurile. Jigniri, înjurături. Ne-a spus că dacă va fi dat afară e doar vina noastră, că noi l-am lucrat”, au transmis, sub protecția anonimatului, jucători ai Chindiei. Informația a fost confirmată din mai multe surse.

La întoarcerea în Târgoviște, Cordoș ar fi intenționat să discute cu președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Aflat la nunta fiicei unui important membru PSD, Ștefan a ignorat mesajele lui Cordoș. Decizia de despărțire de PSD-istul de la Cluj era oricum luată, după prestația modestă a echipei la Miercurea Ciuc.

  • 2 antrenori a avut Chindia în primele 8 etape ale Ligii 2, Dragoș Militaru (etapele 1-2) și Vasile Miriuță (etapele 3-8)
  • 0 înfrângeri în meciurile oficiale, trei la număr, cu Militaru, față de trei cu Miriuță, în opt meciuri, cupă și campionat

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aventura-lui-andrei-cordos-ca-presedinte-la-chindia-e-aproape-de-final-19287523

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-discutat-cu-rapid-pentru-omar-el-sawy-19287142

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reprize-diametral-opuse-in-fk-miercurea-ciuc-chindia-targoviste-19287110

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/liga-2-etapa-8-cinci-meciuri-incep-la-ora-11-00-19287082

Bogdan ISTRATE 03 Oct. 2023, 10:05 Liga 2
Pe aceeași temă