Primele două achiziții ale Argeșului, jucători care vara trecută promovau în prima ligă cu echipele lor, FC Hermannstadt și ”U” Cluj

Marius ANGHEL 22 Jun. 2023, 15:44 Liga 2
Primele două achiziții ale Argeșului, jucători care vara trecută promovau în prima ligă cu echipele lor, FC Hermannstadt și ”U” Cluj

Campionii FC Argeș începe să se dezmorțească după retrogradarea din prima ligă și își formează lotul pentru noul sezon de Liga 2.

După ce a renunțat la 16 jucători și l-a numit ca antrenor pe Alexandru Pelici în locul lui Bogdan Argeș Vintilă, trupa piteșteană și-a anunțat și primele două achiziții.

Atacantul Valentin Buhăcianu și mijlocașul Florian Haită revin în Liga 2 și vor încerca să pună umărul la promovarea imediată a alb-violeților.

Valentin Buhăcianu a ajuns la Campionii FC Argeș după un sezon slab la FC Hermannstadt

Valentin Buhăcianu (29 de ani), originar din Vatra Dornei, a avut un sezon extrem de slab în ediția trecută de primă ligă. A prins doar 270 de minute în 16 meciuri în care a fost folosit de Marius Măldărășanu la FC Hermannstadt. A înscris 1 gol.

În cariera sa a jucat, la nivel național, pentru Bucovina Pojorâta (L2), Atletico Vaslui (L3), Știința Miroslava (L2), Aeostar Bacău (L2), UTA Arad (L2 și L1) și FC Hermannstadt (L2 și L1). Cu aceastea două din urmă a reușit promovări în prima ligă, în 2020, respectiv 2022.

Cu Argeșul a semnat un contract valabil pe doi ani.

”Valentin Buhăcianu este noul jucător al echipei noastre. Acesta a semnat un angajament ce se întinde pe 2 sezoane. Atacantul dornean în vârstă de 29 de ani a jucat în sezonul trecut pentru FC Hermannstadt.

Buhă a debutat în fotbal la echipa natală, Dorna Vatra Dornei. Între 2012 și 2018 a jucat la Dorna Vatra Dornei, Bucovina Pojorâta, Atletico Vaslui și Știința Miroslava. Pe când evolua la cea din urmă echipă menționată, Valentin a fost remarcat de cei de la Aerostar Bacău.

Sezonul 2018/2019 a consemnat explozia lui în fotbalul românesc. În acel sezon al ligii secunde a marcat de 25 de ori în cele 37 de partide disputate. Suceveanul a fost desemnat golgheterul acelui sezon de Liga a 2-a.

A urmat apoi transferul la UTA, unde în primul sezon, tot în liga secundă, a marcat 14 goluri în 28 de meciuri, fiind unul dintre principalele atuuri ale echipei în lupta pentru promovare. A ieșit pe locul 2 în topul golgheterilor acelui sezon. A rămas la gruparea arădeană și în prima ligă, în sezonul 2020/2021, dar a jucat mai mult din postura de rezervă. În sezonul 2021/2022 a fost transferat de FC Hermannstadt pentru a pune umărul la revenirea în prima ligă. Cele 12 goluri marcate au ajutat serios echipa de pe Cibin, aceștia promovând. Sezonul trecut al Superligii a marcat 1 gol în 16 partide.

Are însumate 189 de meciuri și 70 de goluri în primele două divizii din România.

Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, sună prezentarea pe care i-o face trupa piteșteană.

Florian Haită e și el ”vultul” violet, împrumutat de la Farul

Florian Haită (22 de ani) este mijlocaș și nu este nici el deloc străin de Liga 2. În această competiție, bucureșteanul a evoluat pentru Turris Oltul Turnu Măgurele și ”U” Cluj. Cu ardelenii a reușit să promoveze în 2022, iar în sezonul recent încheiat de primă ligă a evoluat în 16 partide (668 minute) pentru aceștia. Tot în prima ligă a mai prins 8 jocuri (203 minute) în ediția 2020-2021 pentru Viitorul Constanța (actuala Farul), de la care a fost împrumutat la celelalte două formații pe la care a mai trecut în cariera sa.

Și la Campionii FC Argeș a ajuns tot sub formă de împrumut de la clubul lui Gheorghe Hagi.

”Florian Haită este noul jucător al echipei noastre. Acesta este împrumutat de la Farul Constanța. Bucureșteanul în vârstă de 22 de ani a jucat în sezonul trecut pentru Universitatea Cluj.

Noul jucător al Argeșului a început fotbalul la Academia Sport Team București. În 2018 a fost remarcat de scouterii Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” și adus la Ovidiu. După un an în care a jucat pentru Viitorul Constanța în Liga Elitelor U19, Florian a fost împrumutat la Turris Turnu Măgurele. La doar 19 ani a devenit om de bază în formația condusă de Erik Lincar.

Pentru Turris a debutat chiar împotriva noastră. În al doilea său joc, un meci câștigat de Turris cu 4-3 în fața UTA-ei, a marcat primul său gol. A bifat 26 de meciuri, în 24 dintre acestea fiind integralist. De asemenea, bucureșteanul a punctat de patru ori în acel sezon și a oferit două pase decisive, luptând pentru promovare până în ultima etapă. Ne aducem aminte cu toții acel final de sezon decis în favoarea noastră în ultimul minut al partidei dintre Turris și Rapid. A continuat alături de Turris și în sezonul următor, fiind utilizat de 11 ori în turul campionatului, pentru ca la finele lui 2020 echipa să se retragă din campionat. În retur s-a întors la Viitorul. Tot împotriva UTA-ei a jucat și primul său meci în prima divizie.

În sezonul 2021/2022 a urmat un nou împrumut, de data aceasta la Universitatea Cluj. A fost unul din oamenii de bază ai echipei, reușind să marcheze de 6 ori în cele 27 de meciuri disputate, punând astfel umărul la promovarea în Superligă.

Sezonul trecut, clujenii i-au prelungit împrumutul. A fost de 16 ori în Superligă alături de trupa de su’ Feleac.

Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!”, a comunicat Campionii FC Argeș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andreias-calcan-si-a-gasit-rapid-o-noua-echipa-dupa-ce-a-retrogradat-si-s-a-despartit-de-arges-s-a-intors-la-un-club-la-care-a-mai-jucat-e-un-moment-fericit-pentru-mine-19275683

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-onorat-ca-o-va-antrena-pe-campionii-fc-arges-cu-totii-trebuie-sa-ne-gandim-doar-la-promovare-strategia-sa-pentru-formarea-unui-lot-aproape-de-la-zero-19275677

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-arges-vintila-e-istorie-la-campionii-fc-arges-alexandru-pelici-este-noul-antrenor-al-echipei-pitestene-19275665

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-este-noul-antrenor-al-gloriei-buzau-a-semnat-contractul-asumandu-si-obiectivul-de-a-promova-direct-19275553

Marius ANGHEL 22 Jun. 2023, 15:44 Liga 2
Pe aceeași temă