Primarul Allen Coliban, despre un proiect comun FC Brașov – SR Brașov: ”E momentul ideal, altfel ar fi absurd.” Ce spune despre retrogradarea din Liga 2 a echipei

Adi MARICA 10 Aug. 2023, 16:56 Liga 3
Primarul Allen Coliban, despre un proiect comun FC Brașov - SR Brașov: ”E momentul ideal, altfel ar fi absurd.” Ce spune despre retrogradarea din Liga 2 a echipei

Primarul Municipiului Brașov, Allen Coliban, a ieșit, miercuri, la rampă cu declararii despre situația dramatică de la FC Brașov, club pe care l-a susținut puternic în ultimii doi ani, de la înființarea sa și înscrierea direct în Liga 2, prin cesionarea locului nou-promovatei Corona Brașov. Acesta chiar a indicat vinovații pentru neprimirea certificării de Liga 2, lucru care a dus la retrogradarea clubului în Liga 3: directorul economic Ladislau Opra și cenzorul Iulian Vișinescu, fără să le spună numele.

  • Declarațiile au fost făcute în ziua în care FC Brașov, părăsită de jucători și antrenori, cu conducerea pusă să demisioneze, s-a prezentat cu juniorii la meciul din Turul 2 al Cupei României, în care a cedat onorabil, cu 0-2, în fața trupei din Liga 3 AFC Odorheiu Secuiesc.

”Este o situaţie gravă și dramatică a întregului fotbal braşovean. FC Braşov nu a avut o situaţie financiară problematică, însă felul în care au fost depuse bilanţul și documentele la federaţie a avut erori, care au dus la acest deznodământ. În orice club există un director economic şi un cenzor care certifică aceste documente şi ei sun principalii vinovaţi. Există o răspundere profesională şi vom merge şi pe acestă linie a răspunderii profesionale. FC Braşov a ajuns aici din cauza neprofesionalismului conducerii, care şi-a dat demisia în bloc”, a spus Coliban.

Primarul Allen Coliban vorbește din nou despre o unificare între FC Brașov și SR Brașov

Primarul spune că este nevoie de o unificare a proiectelor fotbalistice din Brașov, între FC Brașov și SR Brașov.

”E foarte important să strângem rândurile în acest moment de criză, ca și comunitate brașoveană, și să ne gândim cum ar trebui să arate fotbalul braşovean şi să vedem dacă există suficiente energii în sensul unificării proiectelor. Lucru pe care l-am susținut și în 2021, lucru pe care îl susțin și acum. Cred că este momentul ideal, pentru că ar fi absurd ca două echipe care revendică aceleaşi culori și același trecută să fie concurente în Liga 3. O situație nefericită care s-a întâmplat, din nefericire, în 2020, și cred, pe de altă parte, că ar trebui să luăm ce e bun, respectiv Academia de la FC Brașov, care are 300 de copii, care beneficiază de antrenamente și antrenori calificați, de echipament și de toată această activitate subvenționată din bugetul local, și e important să păstrăm acest lucru”, este de părere Allen Coliban.

În aceeași zi, miercuri, FRF a dezvăluit noile serii ale Ligii 3, iar FC Brașov și SR Brașov fac parte din cea de-a 5-a, unde se află încă o echipă din Brașov, Kids Tâmpa.

https://www.youtube.com/watch?v=ANHGROGPWbc

Haos total și la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov. Contracte de voluntariat pentru antrenori!: „Bătaie de joc “

Retrogradarea echipei în Liga 3 produce efecte teribile și la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov, care se dezintegrează.

Din informațiile Liga2.ro, sunt antrenori care deja au plecat, iar cei rămași sunt pe picior de plecare. Mai mult și copiii au început să plece pentru că părinții s-au săturat de incertitudinile de la club.

După ce că au restanțe de anul trecut, antrenorii au fost chemați la birouri să semneze contracte de voluntariat!

”Ne-au pus să semnăm contracte de voluntariat pe lunile iulie și august! Adică să nu fim plătiți! Avem restanțe salariale de anul trecut, iulie și august 2022, iar în acest an au venit să ne ceară să facem voluntariat tot pe lunile iulie și august! Noi am semnat, în acest an, contracte adiționale pentru lunile mai și iunie și ne-au spus că ne vor băga banii pentru pe lunile iulie și august 2022. Nu s-a realizat nimic! Ne-au tot dus cu vorba, săptămâna viitoare, săptămâna viitoare… Ne-am săturat de minciuni și de bătaia de joc la care am fost supuși. Toți avem familii, avem rate la bănci. E foarte greu. Au început să plece copiii de la grupe. Nu avem altceva de făcut decât să ne băgăm memorii la FRF pentru recupera restanțele”, spus antrenorii brașoveni care indică și vinovații pentru această situație: ”E clar că cei din birouri sunt vinovați. Au demonstrat cât de profesioniști sunt la licența pentru Liga 2.”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ivan-fustar-declaratii-dupa-despartirea-de-fc-brasov-19279743

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gong-final-in-cupa-romaniei-pentru-fc-brasov-deplasata-cu-pustii-la-odorheiu-secuiesc-echipa-retrogradata-din-liga-2-nu-s-a-facut-de-ras-19279723

Adi MARICA 10 Aug. 2023, 16:56 Liga 3
Pe aceeași temă