Prima reacție a Chindiei după ce echipa a fost depunctată! ”Decizia ne pune într-o situație delicată, dar sperăm că lucrurile se vor rezolva” | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 19 Oct. 2023, 12:41 Liga 2
Prima reacție a Chindiei după ce echipa a fost depunctată! ”Decizia ne pune într-o situație delicată, dar sperăm că lucrurile se vor rezolva” | EXCLUSIV

Chindia are două puncte scăzute în clasamentul Ligii 2 din data de 18 octombrie 2023, din cauza litigiului cu fostul său portar Cătălin Căbuz, acum aflat la FC Hermannstadt, iar clubul nu a avut nicio reacție oficială până la publicarea acestui articol.

Datoria către Căbuz nu a fost stinsă în termenele date de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, iar echipa antrenată de Vasile Miriuță a pierdut două dintre punctele obținute în acest sezon, fapt care i-a atras o cădere de pe locul 8 pe 11 și acum se află la patru puncte în spatele ultimelor două poziții calificabile la finalul sezonului regular în play-off-ul de promovare.

Nicolae Croitoru, despre depunctarea Chindiei: ”Ne pune într-o situație delicată”

Liga2.ro a încercat să ia legătura cu președintele Chindiei, Lorin Petrescu, atât ieri, cât și astăzi, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice. L-am apelat și pe vicepreședintele Nicolae Croitoru, inițial nu a răspuns, însă, la circa două ore și jumătate distanță, acesta a revenit cu un apel telefonic prin intermediul căruia și-a spus punctul de vedere despre situația pe care o traversează clubul.

”E o perioadă destul de dificilă pentru club, nu generată de ceea ce se întâmplă acum, ci sunt niște probleme care vin din trecut, practic de la finalul sezonului trecut. Noi sperăm ca lucrurile să intre pe un făgaș normal. Sigur că decizia de astăzi ne pune într-o situație delicată, dar sperăm că lucrurile se vor rezolva”, a comentat, pentru Liga2.ro, Nicolae Croitoru (foto, în stânga, la prezentarea sa ca vicepreședinte al Chindiei, alături de președintele Lorin Petrescu).

”Partea administrativă nu îmi revine mie și de aceea nu sunt eu cel care trebuie să discut despre aspectele astea”

Întrebat de ce s-a ajuns la această depunctare, dacă clubul a uitat cumva de litigiul cu Căbuz sau altele au fost problemele pentru care nu s-a achitat datoria până în data de 13 octombrie, data limită până la care Chindia trebuia să facă dovada plății pentru a nu suferi scăderi de puncte, fostul antrenor al Chindiei sau Poli Timișoara, devenit între timp vicepreședinte de club, a spus că nu se ocupă de aceste situații și nu discută despre ele.

”Eu nu sunt în măsură să vă dau informațiile astea, pentru că nu eu mă ocup de problemele astea și nici nu ar fi normal. Și dacă aș putea, nu ar fi normal, pentru că eu am altă activitate în club. Mă interesează situația clubului, pentru asta este activitatea noastră în club, doar că partea administrativă nu îmi revine mie și de aceea nu sunt eu cel care trebuie să discut despre aspectele astea. Partea mea este partea tehnică, acolo pot să discut, despre Centrul de copii și juniori pot să discut”, a spus Nicolae Croitoru.

Acesta nu a putut spune nici dacă litigiul cu Căbuz a fost stins și nici dacă Chindia va urma diverși pași pentru a încerca să scape de depunctare.

În aceste condiții, suporterii Chindiei sau cei interesați de acest subiect vor trebui să mai aștepte până când vor afla un răspuns privind depunctarea echipei sau dacă se va încerca vreun artificiu pentru a-și recăpăta cele două puncte.

Căbuz și-a primit banii în ziua în care Chindia a fost depunctată, la cinci zile distanță de la încheierea termenului limită în care trebuia stins litigiul

Banii nu au fost o problemă pentru Chindia în a stinge acest litigiu cu Cătălin Căbuz, chiar primul jucător care a depus memoriu împotriva clubului după retrogradarea din SuperLigă suferită în vară. Lucru demonstrat la scurt timp după ce târgoviștenii primeau sancțiunea de scădere de puncte.

Din informațiile Liga2.ro, lui Cătălin Căbuz i-au intrat banii în cont la scurt timp după ce șefii clubului au aflat de penalizare.

Peste 1 milion de euro a primit clubul, de curând, de la Consiliul Județean Dâmbovița și Consiliul Local Târgoviște pentru ca noul președinte al său, Lorin Petrescu, să achite datoriile și să stingă litigiile care ardeau și puteau aduce echipa la depunctare. Căbuz cel mai probabil a fost uitat!

Acum, Chindia ar spera ca FRF să-i anuleze această depunctare, deși anunțul Comisiei de Disciplină și Etică a venit la cinci zile distanță de la data la care clubul trebuia să facă dovada stingerii litigiului. Plata efectuată către Căbuz în data de 18 octombrie nu a făcut decât să închidă procesul cu acesta și să anuleze interdicția la legitimări și/sau transferuri ori să întrerupă alte viitoare depunctări. Nu există niciun alt caz asemănător cu cel al Chindiei în litigiul cu Căbuz în care să se fi anulat o decizie de depunctare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-depunctata-de-frf-19288910

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-care-face-trecerea-in-partea-a-doua-a-sezonului-regular-al-ligii-2-inregistreaza-o-premiera-in-privinta-meciurilor-televizate-programul-rundei-a-10-a-19288802

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-despre-lupta-dintre-steaua-si-fcsb-19288926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-joaca-cu-csc-selimbar-in-deschiderea-etapei-a-10-a-a-ligii-2-19288922

Marius ANGHEL 19 Oct. 2023, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă