Presiunea e pe CFC Argeș! Cristian Pustai, înaintea meciului cu echipa lui Eugen Neagoe: ”Este un meci decisiv pentru ei, foarte important pentru noi”

Marius ANGHEL 21 Nov. 2023, 15:46 Liga 2
Presiunea e pe CFC Argeș! Cristian Pustai, înaintea meciului cu echipa lui Eugen Neagoe: ”Este un meci decisiv pentru ei, foarte important pentru noi”

La ultima prezență pe teren propriu în acest an 2023, Ceahlăul întâlnește un adversar aflat pe o poziție pe care nu s-ar fi gândit la începutul sezonului sau vreodată că se va situa.

Nou-promovata din Piatra Neamț va juca împotriva fostei prim-divizionare Campionii FC Argeș, una dintre trupele din campionat cu poate cel mai mare buget și cu cel mai valoros lot, însă care se situează abia pe poziția a 15-a, la patru puncte în spatele său.

Meciul dintre Ceahlăul și CFC Argeș are loc joi, de la ora 19:30, la Piatra Neamț, în debutul rundei a 14-a, penultima programată în 2023. Antrenorul moldovenilor, Cristian Pustai, a vorbit despre acest joc.

Cristian Pustai, înainte de jocul cu CFC Argeș: ”Este chiar ultima lor șansă, și matematic, de a prinde play-off-ul”

Situată la patru puncte sub Ceahlăul și la cinci sub Concordia Chiajna, clasata pe ultima poziție calificabilă în play-off, înainte de ultimele șase etape din sezonul regular, Campionii FC Argeș își joacă ultima șansă de a continua lupta pentru accederea în grupa de promovare, este de părere Cristian Pustai.

Piteștenii sunt conduși de patru etape de un al treilea antrenor principal în acest sezon, iar în acest interval au obținut patru puncte, în ultimele două jocuri pierzând la limită (0-1) cu Concordia Chiajna și Unirea Slobozia.

În schimb, Ceahlăul nu și-a schimbat antrenorul cu care a reușit promovarea în Liga 2, iar rezultatele obținute până acum sunt considerate bune, din perspectiva unei nou-promovate.

”Este chiar ultima lor șansă, și matematic, dacă stăm să calculăm și rămân după acest joc la 15 puncte. Mai sunt doar cinci jocuri și puțin probabil că vor mai putea prinde play-off-ul. Deci, într-adevăr, este un meci decisiv pentru Campionii FC Argeș, sau cum se numește echipa asta. Pentru noi, la fel, este un meci foarte important. Am tot zic că sunt cele trei bariere. Este important și că este ultimul joc pentru noi pe teren propriu și se încheie un an în care eu zic că am avut evoluții foarte bune pe acest teren și am reușit acea promovare, pe urmă am reușit acest parcurs în Liga a 2-a. Bine, mai este și acel meci de la Slobozia, dar acum este ultima reprezentare pe teren propriu din acest an.

Sper să o facem bine, să avem o evoluție bună, să obținem punctele puse în joc pentru a rămâne în plasa celor șase echipe care vor juca play-off-ul. Mai sunt încă jocuri, pentru noi nu este ultima șansă, dar este un joc la fel de important”, a spus Cristian Pustai în cadrul conferinței de presă dinaintea acestui joc.

  • Pentru acest meci, Ceahlăul nu se va baza pe Mihai Neicuțescu, unul dintre liderii echipei, suspendat după eliminarea din jocul trecut, dar și răcit, având pneumonie, după cum a spus antrenorul. Nici portarul Boison Wynney, care va reveni de la lotul Liberiei, nu va fi utilizat în ultimele două jocuri din acest an, accidentarea acestuia recidivând.

Ceahlăul, o echipă care ”produce spectacol”, Argeșul, o echipă care ”atunci când a jucat bine a câștigat fără mari probleme”

Experimentatul antrenor al Ceahlăului a fost pus să își spună punctul de vedere vizavi de atuurile celor două echipe care se vor întâlni joi la Piatra Neamț.

”Noi, în primul rând, reprezentăm o echipă care am jucat la victorie, să câștigăm toate meciurile practicând un fotbal cu o posesie progresivă spre poarta adversă, creându-ne de multe ori situații de gol, ratând și multe altfel astfel de situații. Am fost echipa care am marcat aproape în toate jocurile, deci suntem o echipă care atrage spectatorii, pentru că produce spectacol.

La fel și Argeșul. Au destul de multe goluri marcate, și ei au în componență trei atacanți bine cotați, plus mai mulți jucători care au jucat și în Liga 1, deci e o echipă cu o oarecare experiență, o echipă care atunci când a jucat bine a câștigat fără mari probleme. A câștigat, de exemplu, la Alexandria cu 4-0, care a putut să joace pe contraatac foarte bine, având viteză și având în componență trei atacanți foarte bine cotați cel puțin la Liga a 2-a.

Dar noi am demonstrat că am creat aici un grup, o echipă, pentru că nu putem să spunem că avem individualități foarte mari. Avem o echipă”, a fost analiza lui Cristian Pustai.

  • După 13 meciuri, Ceahlăul are 19 puncte acumulate și are un golaveraj 19-12, iar CFC Argeș are 15 puncte și are golaverajul 12-10.

”Este o echipă care are în componență jucători foarte buni. Dacă vă uitați pe evaluarea loturilor făcută la începutul sezonului, au lotul cel mai bun. Doar că au puține puncte, față de ce condiții, materiale și umane, au.”
Cristian Pustai, analizând viitorul adversar al Ceahlăului, Campionii FC Argeș

”Eu nu mă bucur de aceste pauze, dar sunt necesare, sunt în program și le folosim ca atare”

Campionatul Ligii 2 se reia după a treia pauză luată în acest sezon, pauză generată de acțiunile echipelor naționale. De această dată, atât CFC Argeș, cât și Ceahlăul, au preferat să nu dispute niciun amical în weekendul fără meci oficial. Dacă Eugen Neagoe a spus că a mai reglat niște probleme remarcate la echipa sa, Cristian Pustai a spus că trupa nemțeană nu avea neapărat nevoie de pauză, dar a fost bună pentru ca jucătorii care acuzau probleme să-și revină.

”În mod normal e benefică orice pauză, pentru că mai reglezi anumite lucru, dar nu pot să spun că eram într-o pasă proastă sau pasă pună. Eram constanți. Pauzele sunt bune pentru că poți recupera anumiți jucători, dacă sunt accidentați, mai poți să îmbunătățești o pregătire fizică cu anumiți jucători care au venit mai târziu, pentru că având în vedere că perioada de transfer este până în septembrie e clar că sunt jucători care vin mai târziu. Dacă te gândești la aspectele astea, orice pauză este binevenită. În rest, ciclul săptămânal… de care nici despre el nu mai putem să vorbim, pentru că nu știm când jucăm. Jucăm joi, jucăm luni, jucăm marți, sâmbătă. Dar, în general, e bine să jucăm. Eu nu mă bucur de aceste pauze, dar sunt necesare, sunt în program și le folosim ca atare.

Nu am mai făcut niciun joc de verificare în această pauză competițională pentru că mai sunt două etape. Nu cred că mai avea vreun sens. Am jucat între noi, posibili cu imposibili”, a fost concluzia lui Cristian Pustai despre acest subiect.

Ceahlăul are patru puncte peste CFC Argeș înaintea meciului direct

Înaintea debutului etapei a 14-a a Ligii 2, penultima programată în 2023, Ceahlăul Piatra Neamț ocupă locul 8, cu 19 puncte, la fel ca Steaua (locul 7) și CSC Dumbrăvița (locul 9), în timp ce Campionii FC Argeș se află pe poziția a 15-a, cu 15 puncte. Ultimul loc care duce în play-off (6) este ocupat de Concordia Chiajna, cu 20 de puncte.

Ulterior, în ultima etapă din 2023, Ceahlăul are meci în deplasare la Unirea Slobozia (locul 3, 27 puncte, 2 decembrie, ora 11:30), iar CFC Argeș va evolua acasă, la Mioveni, cu CSC Dumbrăvița (locul 9, 19 puncte, 30 noiembrie, ora 20:00).

  • La meciul de la Piatra Neamț, spectatorii pot face donații în bani, dar și haine sau jucătorii pentru copii, cu condiția ca acestea să fie noi, pentru a sprijini o acțiune a Asociației Magic Smart Charity, promovată de Adina Petre, soția mijlocașului echipei Ceahlăul Patrick Petre, de ajutorare a copiilor de la Institutul Clinic Fundeni.

Declarațiile făcute de Eugen Neagoe, Cătălin Anton și Pedro Albino înainte de Ceahlăul Piatra Neamț – Campionii FC Argeș:

Video: Monitor TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/participantii-la-meciul-ceahlaul-cfc-arges-pot-face-fapte-bune-pentru-copiii-de-la-institutul-clinic-fundeni-actiunea-caritabila-este-promovata-de-sotia-unuia-dintre-jucatorii-clubului-nemtean-19293569

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-are-doar-varianta-victoriei-la-piatra-neamt-pentru-a-mai-spera-la-play-off-eugen-neagoe-menajeaza-ineficacitatea-atacantilor-sai-si-e-increzator-inaintea-partidei-cu-ceahlaul-19293585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-vorbit-din-nou-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-19292930

Marius ANGHEL 21 Nov. 2023, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă