Președintele CS Mioveni, despre neprogramarea echipei în campionat. Claudiu Cojocaru a vorbit și despre problemele financiare ale clubului și cum se speră la salvarea situației

Marius ANGHEL 18 Nov. 2023, 11:30 Liga 2
Președintele CS Mioveni, despre neprogramarea echipei în campionat. Claudiu Cojocaru a vorbit și despre problemele financiare ale clubului și cum se speră la salvarea situației

CS Mioveni a scăpat de neprogramarea în campionat pe care a primit-o din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 13 noiembrie, conform președintelui executiv Claudiu Cojocaru.

Echipa fusese sancționată astfel după ce conducerea clubului nu a achitat baremurile cuvenite arbitrilor și observatorilor la jocul găzduit cu CS Tunari, câștigat cu scorul de 4-0, în etapa a 12-a a Ligii 2.

CS Mioveni și-a ridicat sancțiunea de neprogramare la următoarele meciuri din Liga 2

Invitat la ”Sport Plus”, emisiune a postului local Argeș Plus, conducătorul clubului din Mioveni a explicat cum de s-a ajuns la această sancțiune care îi punea în pericol echipei prezența cel puțin la următorul meci din campionat, contra Metaloglobus, în runda a 14-a a sezonului regular.

”E adevărat că nu am achitat la momentul acela baremul de arbitraj, pentru că, din cauza legislației, a fost o lege dată atunci în care n-am mai putut să achităm cash, cum se achitau baremurile de arbitraj până la momentul respectiv. Noi, în zilele trecute, am achitat baremul și nu riscăm nicio reprogramare pentru următorul joc de acasă”, a transmis Cojocaru, care s-a scuzat prin a spus că există și alte cluburi din primele trei ligi ale fotbalului românesc cu probleme, deci consideră că ceea ce se întâmplă la CS Mioveni nu este ceva ieșit din tipar: ”E adevărat că sunt niște probleme financiare, nu negăm lucrul ăsta, dar cred că foarte multe echipe din primele două-trei eșaloane au probleme financiare. Asta nu înseamnă că ne uităm în curte la alții. Noi ne uităm în curte la noi. Sunt niște probleme, dar de asta suntem noi la club, să încercăm să le rezolvăm, ca echipa să aibe un parcurs cât mai bun în continuare și cât mai echilibrat din punct de vedere financiar.”

Claudiu Cojocaru, despre problemele financiare de la CS Mioveni: ”Încercăm să le achităm printr-un plan de reeșalonare, trebuie să găsim calea legală”

După retrogradarea din prima ligă, după două sezoane petrecute în elită, o premieră pentru club, CS Mioveni nu o duce deloc bine financiar, fiind asaltată de memorii făcute de foștii jucători rămași cu restanțe. Clubul argeșean se află aproape săptămânal pe masa comisiilor FRF.

În contextul în care primarul Mioveniului este reținut după ce i s-a făcut un flagrant în care a fost prins înapoind o mită primită în trecut, iar acesta era principalul susținător al clubului, instituția pe care o conduce fiind principalul sponsor, echipa se află într-o perioadă tulbure privind fondurile de care dispune. Președintele executiv al echipei galben-verde susține că se încearcă găsirea unor sponsori pentru a se depăși aceste momente grele.

”Sunt unele probleme financiare din trecut, asta pentru că noi, retrogradând din Liga 1, bugetul echipei s-a diminuat considerabil și foarte mult. O parte din cheltuielile din sezonul trecut au rămas aceleași și, din cauza asta, noi am strâns unele datorii pe care încercăm să le achităm printr-un plan de reeșalonare ca să ducem campionatul la bun sfârșit. Toată lumea face eforturi, toți sunt lângă noi. Trebuie să găsim calea legală, trebuie să găsim și noi sponsori sau oameni care să vină lângă echipă, să ajute echipa acum, în momentele grele. E important să vină sponsorii și oamenii care vor să ajute sportul în momentele grele. Atunci când e bine, toată lumea e alături, dar când e greu atunci se văd caracterele”, a explicat Claudiu Cojocaru la Argeș Plus.

CS Mioveni adună sancțiuni la FRF din litigiile cu foștii jucători. Urmează depunctarea dacă se nu achită datoriile

Un lucru este cert în acest moment, CS Mioveni este datoare față de mai mulți foști jucători ai săi, iar litigiile atrag, pentru moment, penalități din partea FRF, deci noi datorii pentru club.

Doar la mijlocul aceste săptămâni, clubul argeșean a cumulat o amendă de 9.000 lei din litigiile cu Gomes Garruti, Liviu Antal și Alexandru Greab. Dacă nu se vor achita datoriile către aceștia, atunci CS Mioveni va începe să fie depunctată și să aibă interdiție la transferuri și/sau legitimat noi jucători.

”Sancționează debitorul CS Mioveni cu penalitate de 3000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul Gomes Garutti.
Acordă termen în data de 13.12.2023, ora 15.00, dată la care debitorul CS Mioveni să prezinte dovada plății față de creditorul Gomes Garruti conform hotărârii nr. 383/CL/17.08.2023 rămasă definitivă prin Decizia nr. 24/28.09.2023 pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, sună verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cadrul ședinței din 15 noiembrie în cazul lui Garruti. Unele asemănătoare au fost și în situația lui Antal și Greab.

Săptămâna trecută, litigiile înaintate de jucătorii Alexandru Buziuc și Bogdan Rusu i-au adus Mioveniului sancțiuni asemănătoare. Nu sunt însă singurii cu memorii făcute împotriva fostei prim-divizionare.

Alexandru Greab a retrogradat cu CS Mioveni, a reclamat clubul și își așteaptă banii. Acum joacă tot în Liga 2, dar la Gloria Buzău.

Cojocaru își face planuri cu drepturile tv prin prima ligă, în cazul promovării

Pe de altă parte, actualii jucători din lot sunt răbdători cu problemele financiare ale clubului. Cel puțin asta susține președintele executiv Claudiu Cojocaru, care, la fel ca majoritatea conducătorilor din fotbalul românesc, își pune mai mult baza în rezolvarea litigiilor cu ajutorul banilor din drepturile TV, în cazul unei promovări în prima ligă, mai mult decât din atragerea personală de finanțare privată, prin căutarea de sponsori.

”Suntem acum pe un loc promovabil în Liga 1, ținând cont că sunt două echipe în momentul de față, pe primul și pe al doilea loc, care nu au drept de promovare (n.r. – CSC Șelimbăr și Corvinul). Noi, dacă avem același parcurs în continuare, putem să obținem și alte fonduri, din drepturile tv, deci cred că în viitorul apropiat lucrurile se vor echilibra.

Toată lumea muncește și își dorește să fim pe primul loc. Acum trebuie să fim și realiști, pentru că lotul nostru, numeric și valoric, nu știu dacă e de primul loc, dar ca și caractere sunt detașat pe primul loc în Liga 2, de la ultimul la primul om care este în club”, a mai spus Cojocaru, ”uns” președinte executiv la CS Mioveni în vară, după ce Constantin Stancu a decis să se retragă din cauza problemelor de sănătate.

CS Mioveni, pe loc direct promovabil în acest moment. În 2023 mai are meciuri cu Metaloglobus și Unirea Dej

După 13 etape scurse din acest sezon regular al Ligii 2, CS Mioveni ocupă locul 4 în clasament, cu 23 de puncte acumulate, în fața sa fiind CSC Șelimbăr (30), Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia (ambele cu câte 27 de puncte).

În condițiile în care primele clasate CSC Șelimbăr și Corvinul nu au drept de promovare din cauza formei lor de organizare, Unirea Slobozia și CS Mioveni se află în acest moment pe poziții direct promovabile.

Până la încheierea sezonului regular mai sunt șase etape, iar în 2023 mai sunt programate două. CS Mioveni urmează să joace în acest final de an cu Metaloglobus Bucureşti (acasă, 25 noiembrie, ora 11:00) și Unirea Dej (deplasare, 2 decembrie, ora 11:00). Ambele adversare ocupă poziții în partea inferioară a clasamentului.

La începutul sezonului, CS Mioveni transmitea public că își dorește doar o menținere în Liga 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u21-a-facut-spectacol-contra-liderului-albania-u21-19293322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-vorbit-din-nou-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-19292930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-nu-a-achitat-baremurile-si-e-neprogramata-in-liga-2-19292827

Marius ANGHEL 18 Nov. 2023, 11:30 Liga 2
Pe aceeași temă