Politehnica Timișoara a reacționat în urma dezvăluirilor Liga2.ro despre noii jucători anchetați de FRF pentru pariuri, doi dintre ei aflați curtea sa. CSC Dumbrăvița nu a avut o poziție publică

Anda DELIU 30 Jun. 2023, 19:21 Liga 2
Politehnica Timișoara a reacționat în urma dezvăluirilor Liga2.ro despre noii jucători anchetați de FRF pentru pariuri, doi dintre ei aflați curtea sa. CSC Dumbrăvița nu a avut o poziție publică

Poli Timișoara a emis vineri după-amiaza un comunicat de presă referitor la dezvăluirile făcute de Liga2.ro despre faptul că alți patru jucători de fotbal au fost citați de FRF pentru că au cont la case de pariuri, dintre care doi au fost prezentați de curând ca achiziții chiar de echipa alb-violetă retrogradată în Liga 3.

Informațiile Liga2.ro au fost confirmate cât se poate de oficial de directorul clubului din Ghiroda, unde a și venit citația, pentru că până azi inclusiv, 30 iunie, acolo au fotbaliștii contract.

Însă alb-violeții preferă să sugereze că presa îi atacă tendențios, într-un comunicat în care, în mod bizar, a fost schimbat semnatarul, așa cum se vede în capturile de ecran de mai jos.

Patru jucători de la CSC Ghiroda, dintre care trei deja plecați de la club, sunt citați luni la FRF

După cazul Răzvan Cluci, suspendat o lună și amendat cu 5000 de lei, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă din Liga 3, Seria 8, a aflat că alți patru fotbaliști ce au evoluat cel puțin sezonul trecut la ea sunt citați la Comisia de Discplină și Etică a FRF.

Este vorba de Mihai Hecsko, cel care ar urma să continue cu ghirozenii, Cosmin Mancaș, ajuns la CSC Dumbrăvița (Liga 2), și Andrei Mura și Andrei Făgărășanu, fotbaliști care au fost prezentați nu cu mult timp în urmă de Poli Timișoara (Liga 3). Doi jucători care au terminat de mult vârsta junioratului și nu au cum să nu știe că fotbaliștilor le este interzis să parieze, indiferent pe ce echipe sau campionat. De altfel, apelat de reporterul Liga2.ro, directorul clubului din Ghiroda nu a avut absolut nimic de ascuns și nu a avut critici la adresa modului în care presa își face menirea principală: informează.

Poli Timișoara acuză presa de tendențiozitate și vine cu argumente puerile

Club care întotdeauna a pus mai mult preț pe imagine decât pe rezultate sportive, Poli Timișoara, acuză presa, adică pe Liga2.ro, fără să o numească, de faptul că s-a publicat că cei doi sunt citați de FRF și că se face o asociere forțată cu numele lor, în condițiile în care jucătorii au semnat și au fost prezentați de managerul Costel Pantilimon, fapt care nu poate fi ignorat.

Argumentul invocat este că cei doi nu au jucat meciuri la Poli, pentru ca apoi să se vină cu o poveste caraghioasă, scrisă într-un limbaj de lemn de corporație, cum că la Poli, ei ar fi aflat, la 30 și 25 de ani, că nu au voie să parieze.

”Ambii jucători în cauză sunt anchetați pentru fapte săvârșite în trecut, în tricoul altor formații, de aceea asocierea imaginii cu Poli Timișoara este forțată și tendențioasă. Considerăm un atac nedrept care nu are nici o legătură cu realitatea. În cadrul clubului nostru, jucătorii sunt educați și instruiți să respecte integral regulamentele jocului de fotbal, suporterii, autoritățile, comunitatea locală și sportul pe care îl iubesc (fotbalul). Valorile noastre sunt definite clar și printr-un proces permanent de instruire le transmitem în organizația noastră tuturor membrilor, de la staff tehnic și până la cel mai tânăr jucător din Academie. Nu ne dezicem niciodată de oamenii noștri, dar condamnăm și sancționăm ferm orice abatere de la cele scrise mai sus. Oferim suport și sprijin jucătorilor noștri pentru a-i îndrepta spre o carieră de succes, așa cum mulți jucători trecuți prin Banat au reușit sub culorile alb-violet”, se arată în comunicat.

Poliștii confundă o interdicție profesională cu aspecte de viața privată

Apoi, pentru a se scuza în fața propriilor fani, cel mai probabil pentru că joi a fost anunțat și Cristian Pădurariu, suspendat în trecut pentru că a fost surprins ieșind dintr-o casă de pariuri când juca la ACS Poli, iar fanii au făcut remarci critice pe pagina de Facebook a echipei, clubul vine cu o altă poveste despre viața privată.

De altfel, limbajul de lemn din comunicatul lui Poli pare să semene tot mai mult cu discursurile lui Răzvan Burleanu. Activitatea de fotbalist interzice clar pariatul, dar cei de la Poli vorbesc despre viața privată, de parcă s-ar fi scris că jucătorii își înșală iubitele, nu că sunt anchetați pentru fapte interzise ferm de FIFA, UEFA și FRF și care pot avea și conotații penale, în funcție de context.

Clubul recunoaște indirect, că a semnat cu jucătorii fără să știe nimic de situația lor.

”Fiecare om, fie că este jucător de fotbal sau nu, are dreptul la viața sa privată și este direct răspunzător pentru acțiunile sale. Poli Timișoara nu poate controla viețile nimănui, poate fi doar un exemplu de bune practici și de excelență, așa cum istoria noastră de 102 de ani a confirmat-o de foarte multe ori. Când greșim, ne asumăm acest lucru cu onestitate și încercăm să îndreptăm lucrurile. Doar așa putem evolua către o societate pe care ne-o dorim cu toții. Însă, nu putem fi acuzați sau responsabili pentru acțiunile altor persoane, chiar dacă acestea au uneori efecte și asupra organizației noastre.
Sprijinim autoritățile, ori de câte ori este necesar, pentru a promova valorile sociale. Suntem parteneri deschiși și de încredere și acest lucru îl vom face în continuare, inclusiv în acest caz. Condamnăm ferm orice abatere de la Regulamentul Jocului de Fotbal. Ne dorim cu toții un climat sănătos prin care să putem dezvolta acest fenomen în România și să ajungem să avem împreună performanțele pe care ni le dorim.
Vom reveni cu precizări suplimentare în momentul finalizării anchetei”
, se mai arată în comunicatul Politehnicii.

Cine e ”andrisantul?”

Cel mai interesant este că, în prima fază, comunicatul a apărut semnat de purtătorul de cuvânt al clubului, Octavian Stăncioiu. Ulterior, s-a modificat, și aparea Adrian Laichici, un tânăr care a lucrat în mediul corporatist și a ajuns în ultimele luni la club, adus de Costel Pantilimon.

Stăncioiu este plecat cu echipa Universității de Vest la Europeanul Universitar. Este destul de improbabil ca el să fi scris comunicatul, deoarece este de formație jurnalist și nu utilizează limbajul de lemn, unul extrem de des întâlnit însă, în corporații.

Totuși, ne întrebăm ca și în Caragiale, cine e ”andrisantul”?

Costel Pantilimon nu mai vorbește cu presa timișoreană de luni de zile

Altfel, managerul clubului, Costel Pantilimon, a rupt ”linia telefonică” cu mass-media timișoreană de mai multe luni. De luni de zile, nu a răspuns nici reporterului Liga2.ro, nici celor din sfera presei de stat, precum Radio sau TVR Timișoara. Motivul nu îl știe, oficial, nimeni, doar că jurnaliștii au încetat să-și mai ”încerce” norocul.

Pantilimon nu refuză însă să apară în fața camerelor TV, la microfon, pentru a vorbi despre marile sale planuri la Politehnica.

CSC Dumbrăvița, nimic despre Mancaș! Făgărășanu și Mura au jucat și la Dumbrăvița

Tot o tăcere vine și dinspre Dumbrăvița, care nu a oferit nicio reacție după dezvălurile despre Cosmin Mancaș, jucător achiziționat în această vară după despărțirea de Ghiroda.

Aparent, singurul club timișean rămas în Liga 2, respectiv în prime două ligi, sper că fotbalistul să fie doar amendat, nu și suspendat.

Nu trebuie ignorat nici faptul că Andrei Făgărășanu, acum la Poli, a jucat la Dumbrăvița înainte să ajungă la Ghiroda. El a promovat alături de Dumbrăvița în Liga 2, însă nu a fost păstrat de Cosmin Stan și în lotul pentru eșalonul secund. Cel mai probabil, Făgărășanu avea cont la pariuri și în perioada în care evolua la Dumbrăvița.

Și Andrei Mura a fost jucător la Dumbrăvița.

  • Altfel, informațiile Liga2.ro sunt că și mai mulți jucători de la CSC Ghiroda vor ajunge la comisia FRF din aceeași cauza cu a celor patru despre care am scris deja și a celui care și-a aflat deja sancțiunea.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-bomba-in-banat-fotbalisti-de-la-poli-dumbravita-si-ghiroda-citati-de-frf-pentru-pariuri-19276396

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fost-jucator-la-ripensia-suspendat-pentru-ca-avea-cont-de-pariuri-ne-a-spus-ca-avea-cont-de-cand-era-junior-ne-a-trimis-si-un-desfasurator-scos-inainte-sa-l-inchida-19274943

Anda DELIU 30 Jun. 2023, 19:21 Liga 2
Pe aceeași temă