Poli Iași și SC Oțelul, echipele cu cele mai mari șanse la accederea directă în SuperLigă, se întâlnesc pentru prima dată la Iași în acest sezon. Leo Grozavu spune cum trebuie să joace elevii săi pentru a câștiga din nou în fața trupei lui Dorinel Munteanu

Narcis POHOAȚĂ 01 May. 2023, 14:17 Liga 2
Poli Iași și SC Oțelul, echipele cu cele mai mari șanse la accederea directă în SuperLigă, se întâlnesc pentru prima dată la Iași în acest sezon. Leo Grozavu spune cum trebuie să joace elevii săi pentru a câștiga din nou în fața trupei lui Dorinel Munteanu

Politehnica Iași și SC Oțelul Galați se întâlnesc, marți, în Copou, în ultimul meci al etapei inaugurale a returului play-off-ului Ligii 2.

După două dueluri disputate în orașul de la malul Dunării, 0-0 în sezonul regulat și 2-1 pentru Poli Iași în prima etapă din play-off, cele două rivale din regiune își dau întâlnire pentru prima dată în Copou în acest sezon, într-un duel important pentru ambele formații.

Poli Iași și SC Oțelul rămân cu prima șansă la promovarea directă, indiferent de rezultat

Cele două echipe își păstrează locurile în clasament, 1, respectiv 3, indiferent de rezultatul din această etapă, fiind greu de crezut că SC Oțelul va câștiga la scor pentru a depăși Steaua în clasament, la golaveraj.

De asemenea, Poli Iași și SC Oțelul rămân, indiferent de rezultatul de marți, principalele favorite la promovarea directă. O remiză le-ar mulțumi pe ambele, în timp ce învingătoarea ar lua o opțiune importantă în privința promovării.

Va fi un duel interesant, între două formații ce au șanse mari să joace în sezonul viitor pe prima scenă, un derby ce naște multe pasiuni și orgolii în regiune. Și un duel încins, așa cum a fost și în turul play-off-ului, când duelurile din teren au continuat, de la distanță, între antrenori și oficiali.

Leo Grozavu anticipează un meci crâncen, cu scântei. Cum se câștigă un astfel de derby în opinia antrenorului Iașiului

Antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, a prefațat meciul cu SC Oțelul Galați și a declarat că se așteaptă la un duel crâncen, cu scântei. Spune că jucătorii săi trebuie să fie concentrați sută la sută la acest derby, care poate fi câștigat cu multă determinare și cu o atitudine bună.

”Este un meci foarte important, ținând cont de tot contextul jocului din tur, de la Galați, mai mult ca sigur va fi din nou un meci încrâncenat, cu scântei. Oțelul sută la sută își propune să nu piardă acest joc, noi la rândul nostru ne dorim victoria. Va fi un meci interesant și pentru publicul spectator, care ne dorim să vină în număr cât mai mare să ne susțină. Indiferent de ce se întâmplă pe parcursul celor 90 de minute, avem nevoie de susținerea spectatorilor. Așteptăm o partidă consistentă din partea noastră, am încredere în băieți, ca de fiecare dată. Cred că am arătat că suntem un grup puternic și formăm o echipă care își merită locul în clasament. Dacă nu ești concentrat și atent, în orice moment poți fi surprins. Sigur, cunoaștem jocul Oțelului, ei nu și-au schimbat jocul pe parcursul campionatului. Sunt o echipă robustă, de angajament, cu determinare mai mult decât sută la sută, cu un antrenor care știe să-și motiveze jucătorii și atunci va fi nevoie de multă concentrare, de o atitudine bună pentru a ne putea apropia victoria”, a declarat Leo Grozavu.

”Suntem în grafic la jumătatea turului”

Antrenorul echipei din Iași se declară mulțumit de rezultatele Politehnicii la finalul turului play-off-ului. Echipa din Copou conduce în clasament, are un avans destul de important față de urmăritoare înaintea startului returului, astfel că Poli este în grafic în privința realizării obiectivului, promovarea în SuperLigă.

”Este o bucurie pentru noi că am reușit să fim pe primul loc la jumătatea play-off-ului. Suntem în grafic. Am făcut 9 puncte în această primă parte a play-off-ului, am păstrat diferența de puncte față de urmăritoarele noastre. Sunt lucruri bune, sigur că sunt și lucruri mai puțin bune, dar de fiecare dată încercăm să le îmbunătățim. Am avut o serie de trei jocuri în care nu am câștigat, dar e bine că nici nu am pierdut. Avem deja o serie lungă de meciuri fără înfrângere, ceea ce spune multe despre greutatea grupului”, a mai spus Leo Grozavu, care vrea ca elevii săi să rămână pe prima poziție până la finalul sezsonului: ”Mergem mai departe și încercăm în ultimele cinci jocuri rămase să acumulăm puncte și să ne apropiem cât mai mult și mai rapid de obiectiv. Eu nu vreau să fac calcule acum în privința promovării. Mai sunt cinci jocuri și îmi doresc să terminăm pe primul loc. Vom juca la victorie fiecare meci, dar nu se întâmplă de fiecare dată să și reușim, pentru că și adversarii noștri se pregătesc bine, sunt echipe bune de play-off.”

Răzvan Tincu, apel la suporteri: ”Sper să vină în număr cât mai mare, iar la final să sărbătorim împreună victoria”

Răzvan Tincu, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști ai Iașiului, este conștient că Poli va avea un meci foarte greu cu Oțelul. Acesta speră ca echipa sa să fructifice avantajul terenului propriu, iar la final să sărbătorească victoria împreună cu suporterii, pe care îi așteaptă în număr cât mai mare în tribunele stadionului ”Emil Alexandrescu”.

”Va fi un meci extrem de greu și cred că dacă vom reuși să câștigăm vom fi într-o proporție mare promovați direct. Ei vor veni aici să-și ia revanșa, a fost un meci de luptă la Galați, foarte crâncen și normal că vor veni foarte motivați. Noi jucăm acasă, venim după două egaluri acasă și trebuie să dăm tot ce avem mai bun pentru a reuși să câștigăm. Suntem pe primul loc și trebuie să rămânem acolo, jucăm acasă și trebuie să arătăm forța pe care o arătăm pe teren propriu. Ne dorim să vină suporterii în număr cât mai mare, să ne susțină, iar la final să ne bucurăm împreună pentru o victorie. Nu ne facem calcule, dar știu că dacă batem și Dinamo termină la egalitate vom fi promovați. Ar fi frumos să promovăm cu patru etape înainte, ar fi răsplata unui an întreg de muncă, cu un final foarte fericit”, a declarat Răzvan Tincu.

Remiză și victorie ieșeană în celelalte două dueluri directe din acest sezon

Poli Iași (locul 1 în play-off, cu 49 de puncte) și SC Oțelul Galați (locul 3, cu 45 de puncte) s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon, de fiecare dată la malul Dunării.

În prima etapă a campionatului s-a terminat 0-0, iar în prima rundă din play-off Poli s-a impus cu 2-1. SC Oțelul a deschis scorul prin Juri Cisotti, în minutul 11, iar Poli a întors rezultatul prin reușitele lui Cătălin Itu (12) și Antonio Dumitru (68). Trupa din Galați a jucat în inferioritate numerică din minutul 26, când Costin Ghiocel a fost eliminat pentru o intrare cu talpa pe fața lui Cătălin Itu. Arbitrul Cătălin Buși a arătat în primă fază cartonaș galben, dar a revenit ulterior și l-a eliminat direct pe Ghiocel, după ce a văzut urmările faultului jucătorului oțelar.

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-poate-promova-matematic-la-finalul-acestei-etape-din-play-off-ul-ligii-2-rezultatele-care-ajuta-trupa-lui-leo-grozavu-sa-si-indeplineasca-obiectivul-19268823

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesenii-se-asteapta-la-un-public-numeros-la-derby-ul-moldovei-din-copou-cu-sc-otelul-cati-suporteri-galateni-pot-avea-acces-in-sectorul-oaspetilor-cornel-sfaiter-vrem-o-atmosfera-frumoas-19268604

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eroul-iasiului-din-meciul-cu-dinamo-dezvaluie-care-este-adevaratul-lider-in-vestiarul-politehnicii-alin-roman-sunt-un-jucator-important-se-vede-prin-minutele-jucate-mijlocasul-ar-19268426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-reportaj-la-muzeul-fotbalului-ridicat-de-cornel-sfaiter-in-comuna-sa-de-bastina-am-strans-aici-amintiri-speciale-si-fiecare-colt-are-o-poveste-aparte-peretele-dedicat-lui-d-19268403

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-s-a-despartit-de-un-jucator-cu-aproape-o-luna-inainte-de-finalul-sezonului-cele-doua-parti-s-au-judecat-la-cnsl-19268075

Narcis POHOAȚĂ 01 May. 2023, 14:17 Liga 2
Pe aceeași temă