Cosmin Stan admite că la mulți dintre jucătorii la care a renunțat în această iarnă cauza nu a fost una bazată pe activitatea lor fotbalistică. ”Lucrurile astea nu trebuie să transpire”

Anda DELIU 12 Feb. 2024, 16:47 Liga 2
Cosmin Stan admite că la mulți dintre jucătorii la care a renunțat în această iarnă cauza nu a fost una bazată pe activitatea lor fotbalistică. ”Lucrurile astea nu trebuie să transpire”

Iarna aceasta, CSC Dumbrăvița a bifat zece plecări, aproape un prim 11, și mulți dintre cei în cauză au fost titulari.

Dacă Andrei Toroc a plecat pentru oferta de la Bologna, la ceilalți nouă s-a renunțat din partea clubului, iar șapte dintre ei au părăsit formația alb-verde din motive ce nu țin neapărat de prestațiile avute pe teren în prima parte a sezonului actual de Liga 2.

Ruptura ar fi început în deplasarea de la Slatina

Din informațiile Liga2.ro, la atacantul ucrainean Mykhailo Plokhotnyuk și la mai tânărul jucător de profil ofensiv împrumutat de la UTA Paul Mercioiu, s-a renunțat din motive fotbalistice.

La alți șapte fotbaliști a fost, însă, o cu totul altă poveste. Este vorba de Alexandru Ciui, care era și antrenor cu portarii, Ionuț Tănase, Vlad Gîsă, Eduard Amariei, Nenad Lalic, Adrian Zaluschi și Darius Țieranu.

Zvonurile care circulă prin Timișoara sunt că antrenorul Cosmin Stan i-ar fi găsit pe cei șapte în camera lui Ciui, în deplasarea făcută înainte de jocul de la Slatina din 11 noiembrie, și s-ar fi supărat că se consuma alcool. A doua zi, echipa a făcut un meci slab, pierdut cu scorul de 0-3.

Cosmin Stan a confirmat cifra, dar nu a dorit să intre în detalii!

L-am întrebat pe antrenor dacă este adevărat că i-a găsit cu alcool la Slatina pe cei șapte, iar antrenorul nu a negat, însă a spus că nu poate detalia de ce a renunțat la jucători.

”Da, e vorba de cei șapte jucători care au plecat din cauze disciplinare. Ăăă… E o chestie de bucătărie internă, nu pot să spun. N-am cum să spun lucrurile astea, pentru că și la dumnevoastră în casă și în redacție la dumneavostră se întâmplă multe lucruri care nu trebuie să transpire, care trebuie să rămână acolo. Știu că fanii vor să știe. Din păcate, nu putem să spunem exact ceea ce s-a întâmplat”, a fost răspunsul lui Stan la întrebarea adresată de reporterul Liga2.ro.

Era vorba și de pariuri?

Unele zvonuri din Timișoara susțin că Stan avea motive să creadă și că cei șapte ar fi făcut pariuri sportive în seara prea ”veselă”.

De asemenea, unele surse spun că antrenorul principal al CSC Dumbrăvița ar fi denunțat jucătorii la FRF, însă Stan a negat. Întrebat dacă a făcut asta, răspunsul său a fost simplu: ”Nu”.

În acel joc în care antrenorul Stan s-a aflat în stare de suspendare și indicațiile de pe bancă le-a dat preparatorul fizic Alexandru Albert, portarul Paul Toroc a provocat un penalty incredibil în minutul 80, când pe tabelă oltenii aveau 1-0. Paul Toroc a prins o minge după o centrare venită din dreapta, a avansat pentru a încerca să-și pună echipa pe contraatac, însă a avut un gest inexplicabil la acest nivel fotbalistic: i-a pus pierdică fundașul Slatinei Alexandru Sălcianu, care pur și simpli trecea pe lângă el. Arbitrul a acordat penalty, s-a făcut 2-0, iar apoi CSM Slatina a mai punctat o dată. Concluzia principală e că nu au fost respectate sarcinile astăzi, ceea ce s-a lucrat la antrenament nu s-a respectat la meci. Cosmin Stan le-a cerut să nu apeleze la mingi lungi, să joace pe jos, dar au făcut exact opusul. Pentru Slatina, a fost ușor să distrugă jocul, fundașii lor centrali și cei laterali au jucat din una-două atingeri pe un astfel de teren. Din păcate, nu avem nici acei jucători cu talie care să ne câștige mingi în atac. Meciul de azi trebuie să fie o lecție pentru noi toți”, spunea Albert, la finalul acelui joc.

  • CSC Dumbrăvița, în eșecul cu CSM Slatina: P. Toroc – Amariei, Lalic (Zaluschi 46’), Zurbagiu (cpt.), Țieranu, Gladun – Ristin ( Cibi 39’), Salhi, Tănase (Martinov 66’) – Paulevici, Plokhotnyuk (Sofran 46’). Rezerve neutilizate: Trifon – Ghinescu, Băluțoiu, Tismonar.

Cum se va decurca CSC Dumbrăvița după un număr mare de plecări pentru un club fără buget de transferuri vom vedea în perioada următoare, în partea a doua a sezonului Ligii 2, care va debuta săptămâna viitoare. Echipa din Timiș, singura din județ prezentă în primele două ligi, reia campionatul de pe locul 14 din 20, cu 19 puncte acumulate în 15 etape.

În schimbul celor zece plecați în această iarnă, CSC Dumbrăvița i-a adus până acum pe Răzvan Morariu, Ahmet Ekmecki, Cristian Gavra, Andrei Răuță, Cătălin Horcea, Șerban Secoșan și Cristian Scutaru.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures) și NewsFlux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-intre-csc-dumbravita-si-poli-timisoara-19299328

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-scutaru-a-semnat-cu-csc-dumbravita-19298895

Anda DELIU 12 Feb. 2024, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă