Petrolul, victorie la limită cu Tricolorul Breaza. Nae Constantin: ”Suntem în perioada cea mai grea.” Sfaturile primite de antrenor de la Răzvan Lucescu și reacția despre venirea lui Takayuki Seto

Marius ANGHEL 26 Jun. 2021, 10:05 Liga 2

Petrolul a disputat vineri, 25 iunie, primul meci amical al perioadei de pregătire a noului sezon de Liga 2. Echipa antrenată de Nicolae Constanța a câștigat la limită la Breaza, cu 1-0, jocul cu formația de Liga a 4-a Prahova CSO Tricolorul.

Golul partidei a fost reușit de Alexandru Saim Tudor, în minutul 58.

Saim Tudor, decisiv pentru Petrolul în amicalul de la Breaza

După aproape două săptămâni de la startul pregătirii și la una de la amicalul în familie dintre petroliști, Nae Constantin și-a dus echipa la Breaza, acolo unde a întâlnit CSO Tricolorul. În fiecare repriză, antrenorul ”găzarilor” a trimis câte un prim ”11” diferit, exceptând portarul.

Petroliștii au controlat jocul și au avut mai multe ocazii bune pe parcursul primei reprize, dar Constantinescu (8), Diarra (15), Cebotaru (32) sau Nițescu (42) n-au reușit să deschidă scorul, a transmis echipa ploieșteană prin intermediul site-ului oficial.

În partea secundă, Saim Tudor a marcat, în minutul 58, unicul gol al întâlnirii, surprinzându-l pe portarul Neacșu cu un șut expediat dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, lateral stânga.

Tricolorul Breaza: Iscru – S. Toader, Minea, O. Gheorghe, Țone, Al. Popa, Vl. Burlacu, A. Rusu, Ștefănoiu, Duricu, Ciobanu
Rezerve: Neacșu – C. Gheorghe, Al. Chivu, C. Chivu, Ariciu, Ioniță, Șt. Burlacu, Diaconu

Petrolul, prima repriză: Cebotari (Jercălău 32) – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, A. Oprea – Cebotaru, Licsandru – Mih. Constantinescu, Vajushi, Nițescu – Diarra
Petrolul, a doua repriză: Jercălău (Avram 60) – Șt. Niță, V. Lică, A. Manolache, Țicu – Olaru, Sil. Pană – M. Bratu, Boțogan (D. Ilie 65), Saim Tudor – Măzărache

Nicolae Constantin: ”Din punctul meu de vedere, totul este bine”

Jucătorii Petrolului au liber sâmbătă și duminică, iar de luni intră în cantonament, pe plan local, până la 9 iulie. Următorul joc amical este programat pentru sâmbătă, 3 iulie, la Brașov, de la ora 13:00, cu noul Farul Constanța.

”După aproape două săptămâni de antrenamente suntem în perioada cea mai grea. Probabil pentru ei au fost cele mai urâte antrenamente și, din punctul meu de vedere, totul este bine. Eu sunt mulțumit de cum se pregătesc, de atitudinea pe care o au, le spun de fiecare dată asta și sunt încrezător că vom reuși să facem treabă bună”, a comentat antrenorul Nicolae Constantin la finalul meciului test cu Tricolorul.

Pentru prima parte a cantonamentului, echipa nu îi va avea la dispoziție pe jucătorii care vor da Bacalaureatul în perioada următoare. Antrenorul și-ar mai dori și câteva achiziții.

”Lotul este format din băieții pe care i-ați văzut azi la amical. Sunt câțiva jucători care o să lipsească, pentru că susțin examenul pentru Bacalaureat. I-am încurajat să meargă să îl dea, pentru că e important să își termine și școala. În rest, cei pe care i-ați văzut la amical o să intre în cantonament și sperăm ca pe parcurs să mai apară și altceva. Dacă apar, sunt bineveniți. Ne dorim ca jucătorii care vor veni să vină cu un plus, să fie peste ceea ce avem la momentul ăsta. Dacă nu reușim asta, o să ne pregătim bine și mergem mai departe”, a spus Constantin pentru Petrolul TV.

Constantin și l-ar dori pe Takayuki Seto

La Petrolul ar putea ajunge în noua săptămână și japonezul Takayuki Seto, liber de contract după ce și-a încheiat acordul cu Astra și a ispășit suspendarea pentru un presupus dopaj.

”Aștept să-l văd aici, nu pot să vă spun mai multe. E un jucător pe care, personal, mi-l doresc. Dacă se reușește să-l aducă, e spre binele nostru.

Mi-aș dori câte un jucător bun în fiecare compartiment al echipei, dar, am spus, dacă putem să aducem unul bun peste ce avem noi la momentul ăsta e binevenit. Dacă nu, mergem mai departe cu ce avem”, a comentat antrenorul Petrolului despre posibilitatea achiziționării japonezului de 35 de ani.

Sfaturi de la Răzvan Lucescu

Antrenorul Petrolului a spus și că a ținut să se întâlnească cu Răzvan Lucescu, căruia i-a fost secund la Petrolul, în Liga 1, pentru a primi niște sfaturi vizavi de lucruri care țin de atmosfera de la echipă.

”După ce am semnat, m-a sunat și m-a felicit, mi-a urat baftă și a fost dorința mea să ne întâlnit. Avem ceva probleme de discutat, nu neapărat de antrenorat, că ideea mea o am și e greu să mi-o mai schimb acum. Era vorba de vestiar, de atmosferă. Lucrurile astea le-am discutat. Am primit câteva sfaturi bune de la el, o să țin cont de ele”, a spus Nicolae Constantin.

Apel la unitate pentru a face ”lucruri bune pentru echipă și pentru Ploiești”

Nae Constantin nu a vrut să comenteze problema echipei legată de faptul că nu are voie să folosească sigla sau să se intituleze FC Petrolul. Antrenorul a făcut din nou un apel la unitate.

”N-aș vrea să comentez. De fiecare dată am spus-o și o să o spun. Îmi doresc să fie unitate, să fim toți care să tragem la aceea căruță, ca să zic așa. Și mi-aș dori la un moment dat să-i văd pe toți, însemnând primărie, Consiliul Local, cei care dețin echipa, la un loc și să facem lucruri bune pentru echipă și pentru Ploiești”, a mai spus antrenorul Petrolului.

Declarațiile făcute de Nicolae Constantin:

https://www.youtube.com/watch?v=cM3X2eVI4tY

Amicalul Tricolorul Breaza – Petrolul Ploiești 0-1:

https://www.youtube.com/watch?v=umLneqQsLJ0

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/takayuki-seto-revine-la-ploiesti-pe-ilie-oana-locul-unde-a-debutat-in-fotbalul-romanesc-japonezul-scapat-de-suspendarea-de-dopaj-s-a-inteles-cu-petrolul-19190353

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-explicatii-despre-decizia-de-a-nu-mai-folosi-marcile-si-raspunsul-pe-care-il-asteapta-de-la-primarie-va-asiguram-ca-vom-face-toate-eforturile-pentru-rezolvarea-acestei-situatii-19190174

 

Marius ANGHEL 26 Jun. 2021, 10:05 Liga 2
Pe aceeași temă