Flavius Stoican, mulțumit de ceea ce a văzut la jucătorii săi în meciul cu Daco-Getica. Ce l-a făcut să fie îngrijorat înaintea partidei și comparația cu naționala României

Marius ANGHEL 13 Oct. 2019, 23:17 Campionat

Petrolul a reușit, duminică seară, contra echipei Daco-Getica, să câștige primul meci în acest sezon de Liga 2 pe teren propriu. Cu 3-0 au câștigat jucătorii lui Flavius Stoican în etapa a 11-a, acumulează 18 puncte și trecând peste Rapid în clasament, chiar înaintea jocului direct.

„Lupii” au deschis scorul încă din minutul 3, prin Ionuț Cioinac, și-au majorat diferența la fel de repede, prin Valentin Țicu (13) și a irosit alte situații de a marca în poarta lui Began. Ocaziile de gol au continuat și în partea secundă, iar Sergiu Arnăutu (73) a stabilit scorul final chiar înainte să fie schimbat.

Flavius Stoican: „A fost un meci pe care l-am dominat de la început până la final”

După joc, antrenorul Petrolului, Flavius Stoican, s-a declarat mulțumit de determinarea și reacția arătată de elevii săi față de precedentele partide.

„A fost un meci pe care l-am dominat de la început până la final. Au fost și momente mai puțin bune, pentru că după 2-0 am avut câteva momente de relaxare. Apoi am început a doua repriză în atac, cu ocazii. Am marcat trei goluri, puteam să o mai facem, dar importantă este victoria și, mai mult decât atât, atitudinea, pentru că, în general, contra echipelor mai slab cotate pe hârtie am avut probleme. Ne consideram dinainte câștigători doar prin prezența noastră pe teren. Astăzi a fost altceva. Am avut determinare, reacție după ce am pierdut mingea, am avut situații de gol, au fost șuturi. A fost ceea ce trebuie, doar că trebuie să fim mult mai conectați, dacă se poate, pe întreaga durată a partidei. Dar, până la urmă, nu jucăm singuri. Sunt adversari care și ei, la rândul lor, își doresc să arate fotbal și au și ei momentele lor bune. Astăzi am fost echipa care am dominat jocul.

Nu ne-am temut că nu aveam o victorie pe teren propriu. Am fost, oarecum, îngrijorat, pentru că până acum am avut meciuri în care am dominat adversarii și nu am marcat. Și astăzi, după 1-0, îmi aduc aminte că Sergiu Arnăutu a ratat singur cu portarul și puteam să facem 2-0 încă din minutul 10. Dar am reușit să marcăm repede și asta i-a descătușat pe jucători. Până acum am avut ocazii, ocazii clare, nu vorbesc de situații, pe care le-am tratat cu seninătate și le-am ratat. Poate de aceea am avut o timorare în jocul nostru, pentru că ratând nu mai ai încredere, timpul se scurge, adversarii prind tupeu și e destul de dificil. Am văzut și aseară România (n.r. – în meciul din Insulele Feroe), când a dat de un adversar care se baricada în apărare i-a fost destul de dificil”, a spus Stoican la microfonul DigiSport.

„Avem nevoie de moral, de încredere”

Cu această victorie la scor, Petrolul a urcat în clasament pe locul 6 și și-a adus pe pozitiv golaverajul: 11-10. Întrebat dacă echipa sa este în grafic în lupta pentru promovare, Stoican a răspuns că important este ceea ce va fi la final, nu acum.

„Noi avem mult mai puțin meciuri jucate pe teren propriu, cu toate că am adus foarte multe puncte din deplasare și în acelea în care am jucat pe teren propriu nu am fost în stare să le câștigăm, cu toate că, îmi aduc acum aminte, am dominat adversarii de la un cap la coadă. Dar nu ne-am uitat în clasament. Până la urmă e important ce se întâmplă la final, când se trage linie. Avem nevoie de moral, de încredere și contează fiecare meci în parte. Aveam nevoie de această victorie, mai ales că miercuri întâlnim Rapidul”, a mai declarat Flavius Stoican.

În etapa următoare, Petrolul are un meci foarte dificil, cu Rapid, în deplasare, în Regie, miercuri, de la ora 16:00. Giuleștenii au cu un punct mai puțin decât ploieștenii, 17 față de 18, însă au și un meci mai puțin disputat.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 13 Oct. 2019, 23:17 Campionat
Pe aceeași temă