Petrolul, la primul transfer al iernii. Ploieștenii și-au întărit compartimentul median prin aducerea lui Silviu Pană

Andrei PASCU 16 Dec. 2020, 17:42 Liga 2
Petrolul, la primul transfer al iernii. Ploieștenii și-au întărit compartimentul median prin aducerea lui Silviu Pană

Petrolul a anunțat primul transfer din perioada de iarnă. Ploieștenii s-au întărit în zona mediană, prin aducerea lui Silviu Pană (29 de ani). Contractul a fost semnat pe un an și jumătate, până în vara anului 2022. Mijlocașul a evoluat ultima dată tot în Liga 2, la Turris Oltul.

Silviu Pană a reziliat cu Turris Oltul la sfărșitul lui noiembrie 

Silviu Pană s-a despărțit recent de echipa din Turnu Măgurele la sfârșitul lunii noiembrie. Plecarea s-a produs la scurt timp după ce acolo s-a schimbat antrenorul, când Erik Lincar a fost înlocuit cu Eugen Trică.

Pană avea 12 meciuri și trei goluri în acest sezon, înainte să plece de la Turris Oltul. Stagiunea precedentă a prins 27 de partide și nouă goluri.

”Clubul nostru a făcut, astăzi (n.r. – miercuri), prima mutare din această iarnă la nivelul lotului de jucători, ajungând la un acord cu mijlocașul Silviu Gabriel Pană. Acesta a semnat un contract valabil până la finele stagiunii 2021-2022.

În vârstă de 29 de ani, Pană (1.80 m) a evoluat ultima dată tot în eșalonul secund, pentru Turris-Oltul Tr. Măgurele, fiind unul dintre oamenii de bază ai teleormănenilor în ultimul an și jumătate. Pentru Turris, echipă cu care a fost foarte aproape de promovare astă vară, Pană a adunat 39 de prezențe și 12 goluri marcate, înscriind de trei ori în sezonul actual.

Noul mijlocaș al lupilor are, în același timp, o experiență considerabilă la nivelul primei ligi, acolo unde a jucat cu Concordia Chiajna, FC Viitorul Constanța, Săgeata Năvodari și Dunărea Călărași, totalizând 91 de meciuri și șase goluri.

Bun venit, Silviu Pană!”, se arată în comunicatul emis de FC Petrolul.

Petrolul a rulat un număr impresionant de jucători în acest sezon, 32 

La final de 2020, Petrolul a făcut o analiză statistică a meciurilor scurse din actualul sezon. În prim plan iese numărul mare de jucători pe care echipa pregătită de Viorel Moldovan i-a utilizat până în acest moment. Nu mai puțin de 32 de fotbaliști au fost rulați.

”32 de jucători au îmbrăcat tricoul Petrolului în meciurile disputate, până acum, în stagiunea 2020-2021 a eșalonului secund. Iată numele lor: Georgi Kitanov, Raul Avram, Nicolai Cebotari (portari), Brian Mendoza, Alberto Olaru, Bart Meijers, Marian Huja, John Steven Mondragon, Andrei Răuță, Antoniu Manolache, Adrian Nicolae, Valentin Țicu, Joeri Poelmans, Armando Vajushi, Pol Roige, Nir Lax, Serge Yvan Malolo Ekollo, Alexandru Saim Tudor, Amidu Salifu, Robert-Daniel Enache, Mihai Nițescu, Vlad-Adrian Bogdan, Răzvan Bogdan Matiș, Manuel Botic, Mihai Constantinescu, Mario-George Bratu, Valentin Daniel Balint, Vasile Buhăescu, Steve Leo Beleck A`Beka, Sorry Ibrahim Diarra, Leonard Iovu, Eugen Zasavițchi.

13 meciuri au bifat Valentin Țicu, Pol Roige și Serge Ekollo, ei fiind lideri la acest capitol. Câte 12 apariţii au avut Bart Meijers și Valentin Balint, podiumul fiind completat de către Armando Vajushi, Nir Lax și Alexandru Saim Tudor, toți cu câte 11 prezențe în cele 14 jocuri disputate în campionat.

13 jocuri au avut, ca titulari, Valentin Țicu și Pol Roige, cei doi fiind lideri și la acest capitol”, se arată pe FC Petrolul.

Petrolul, primă parte de sezon sub așteptări

Petrolul se află, în acest moment, pe locul 9 în clasamentul Ligii 2, cu posibilitatea de a pica încă o poziție, în funcție de rezultatul restanței ”U” Cluj – Farul, care va fi decis la ”masa verde”, cel mai probabil în favoarea constănțenilor.

În primele 15 etape ale acestui sezon, Petrolul a acumulat doar 21 de puncte în 14 meciuri, după ce a înregistrat șase victorii, trei remize și cinci eșecuri și un golaveraj 23-14.

Ultima poziție care asigură calificarea în play-off-ul de promovare se ocupată în acest moment de ”U” Cluj, cu 23 de puncte.

În ultimele șase etape rămase de disputat în sezonul regular, Petrolul mai are meciuri cu Metaloglobus (acasă, 20 februarie), Pandurii (depasare, 27 februarie), Turris Oltul (acasă, 6 martie), Concordia Chiajna (deplasare, 13 martie), CS Mioveni (acasă, 20 martie) și Universitatea Cluj (deplasare, 27 martie).

Foto: FC Petrolul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/demisie-din-conducerea-petrolului-dupa-ce-viorel-moldovan-a-fost-mentinut-ca-antrenor-decat-doar-o-planta-de-decor-mai-bine-un-simplu-membru-fondator-19162549

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-ramane-antrenorul-petrolului-si-are-mana-libera-sa-pregateasca-echipa-pentru-a-o-duce-in-play-off-ul-de-promovare-de-aceasta-data-conducerea-merge-pe-continuitate-19162333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-intrat-in-vacanta-dupa-meciul-de-la-slobozia-viorel-moldovan-a-stabilit-cand-reia-pregatirea-pentru-etapele-capitale-din-liga-2-din-2021-prima-partida-oficiala-in-8-imile-cupei-romanie-19161756

Andrei PASCU 16 Dec. 2020, 17:42 Liga 2
Pe aceeași temă