Petrolul a mai făcut o achiziție, a doua zi după victoria cu ciucanii! Cosmin Tucaliuc n-a mai continuat cu CS Mioveni și a ajuns pe ”Ilie Oană”

Marius ANGHEL 19 Aug. 2021, 15:59 Liga 2
Petrolul a mai făcut o achiziție, a doua zi după victoria cu ciucanii! Cosmin Tucaliuc n-a mai continuat cu CS Mioveni și a ajuns pe ”Ilie Oană”

A doua zi după victoria cu FK Csikszereda, 2-0 pe ”Ilie Oană”, în cadrul etapei a 3-a a Ligii 2, Petrolul Ploiești a anunțat achiziționarea unui nou jucători.

Cosmin Tucaliuc, un mijlocaș ofensiv de 21 de ani care aparține de Farul Constanța, a fost împrumutat până la finalul sezonului de echipa prahoveană.

Cosmin Tucaliuc a semnat cu Petrolul, după ce n-a apucat să debuteze în Liga 1 cu CS Mioveni

Tucaliuc fusese cedat inițial în această vară de clubul lui Gheorghe Hagi către CS Mioveni, însă n-a apucat să debuteze la echipa din Liga 1, iar cum șansele să joace erau reduse, a preferat să meargă la Petrolul, în Liga 2.

Cosmin Tucaliuc a fost jucător de bază la SCM Gloria Buzău, actuala FC Buzău, în ultimele două sezoane de Liga 2. În ediția 2019-2020 a prins 22 de meciuri (1872 minute) și a marcat 1 gol, iar în sezonul 2020-2021 a avut 23 de apariții (1683 minute) și a marcat de nu mai puțin de 7 ori.

  • Unul dintre cele șapte goluri înscrise sezonul trecut a fost chiar pe ”Ilie Oană”, în remiza celor de la SCM Gloria Buzău cu Petrolul, scor 1-1, când a egalat în minutul 71 dintr-un penalty.

”Clubul nostru a ajuns la un acord cu tânărul jucător Cosmin Tucaliuc, acesta semnând, astăzi, un angajament valabil până la finalul sezonului în curs.

În vârstă de 21 ani, Tucaliuc (1.74 m) aparține de Farul Constanța, iar în această vară s-a aflat în lotul prim-divizionarei CS Mioveni, însă nu a apucat să debuteze în Liga 1. Anterior, Tucaliuc evoluase pentru Gloria Buzău, în edițiile 2019-2020 și 2020-2021 ale Ligii 2, bifând 44 de prezențe (40 ca titular) și 8 goluri marcate la nivelul eșalonului secund.

Mijlocaș ofensiv, de picior drept, noul echipier al „lupilor” a avut selecții la loturile naționale de juniori „U16”, „U17” și „U18”, iar, cu Academia Hagi, a participat la două ediții ale UEFA Youth League.

Bun venit, Cosmin Tucaliuc!”, sună anunțul complet al clubului Petrolul, unul profesionist, în care aflăm detalii pe care alte echipe din Liga 2 le ascund, ca de exemplu situația jucătorului sau perioada pe care a semnat.

Precedentele două achiziții ale Petrolului de la echipa lui Hagi, neinspirate

Petroliștii speră ca aducerea lui Tucaliuc să fie mai eficientă decât precedentele două achiziții făcute de la echipa lui Hagi: Alexandru Stoica (29 de minute într-un meci în sezonul 2018-2019) și Răzvan Matiș (90 de minute în patru jocuri în sezonul 2020-2021).

În această campanie de achiziții, Petrolul i-a mai adus pe Marius Coman (atacant, ex Fotbal Comuna Recea), Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Eugeniu Cebotaru (mijlocaș, ex Academica Clinceni), Sergiu Pîrvulescu (fundaș, ex SCM Gloria Buzău), Simon Măzărache (atacant, ex Farul), Takayuki Seto (mijlocaș, ex Astra) și Constantin Stoica (atacant, ex SCM Gloria Buzău).

Totodată, l-a readus în lot și pe atacantul Sory Diarra, pe care în partea a doua a sezonului trecut l-a cedat sub formă de împrumut la Unirea Slobozia.

Foto: Petrolul Ploiești și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-un-antrenor-exigent-si-cand-petrolul-castiga-ma-asteptam-la-mai-mult-dupa-cele-doua-goluri-remarcatul-serii-nu-i-a-fost-pe-plac-la-inceput-am-avut-proble-19196716

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-fk-csikszereda-se-joaca-de-la-ora-1900-in-incheierea-etapei-a-3-a-a-ligii-2-19196569

Marius ANGHEL 19 Aug. 2021, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă