Paul Codrea revine ca antrenor la Poli Timișoara în fața Ciucului, care are și ea ”principal” nou. ”Am venit cu o energie pozitivă și asta vreau să transmit”

Anda DELIU 31 Mar. 2023, 19:33 Liga 2
Paul Codrea revine ca antrenor la Poli Timișoara în fața Ciucului, care are și ea ”principal” nou. ”Am venit cu o energie pozitivă și asta vreau să transmit”

Poli Timișoara abordează meciul cu FK Miercurea Ciuc cu directorul sportiv Paul Codrea drept antrenor în locul lui Octavian Benga.

Și ciucanii au un nou antrenor, pe Robert Ilyeș, aflat tot la debut, însă misiunea alb-violeților pare mult mai grea, deoarece are absențe importante, în contextul în care clubul condus de Costel Pantilimon a început să renunțe la fotbaliști.

Paul Codrea a spus că Benga a demisionat și și-a amintit de primul său mandat ca antrenor la Poli

După plecarea lui Octavian Benga s-a creat impresia că cei din conducere ar fi inițiat plecarea antrenorului, dar atât fostul principal, cât și Paul Codrea, acum, spun că dorința a venit dinspre Benga.

Codrea a făcut o paralelă cu momentul în care a preluat echipa acum aproape un deceniu. ”Am trecut 9 ani, aproape zece. Un timp destul de lung, în care am acumulat experiență. La fel ca și atunci am venit într-un moment complicat, dar pe mine acest lucru nu mă sperie. Am venit cu o energie pozitivă și asta vreau să transmit. Tavi a avut susținerea noastră, a fost lăsat să lucreze cu lotul format cu vechea conducere. Noi l-am ajutat cât am putut, am venit târziu, perioada de mercatto era aproape de final. L-am adus pe Tudor Călin, un transfer foarte bun. Din păcate, rezultatele nu l-au ajutat. Decizia de a pleca a fost a lui, nu a noastră”, a declarat Paul Codrea la prima sa conferință după ce a fost anunțat antrenor interimar.

Absențe importante pentru Poli Timișoara la jocul cu FK Miercurea Ciuc

Codrea nu va putea conta la acest meci pe Cosmin Bîrnoi, suspendat, sau Alin Ignea, accidentat. Clubul a anunțat că s-au reziliat contractele cu Daniel Benzar și Luka Stojanovic.

Așadar, în linia de mijloc și atac sunt absențe majore, dar Codrea spune că vrea oricum să întinerească echipa. ”Strategia mea e să bag tineri pentru a alcătui cea mai bună echipă. Sigur că nu pot să-i bag pe toți deodată. Nu pot să bag mâine 11 juniori, că ne facem de râs. Și Ciucul a schimbat, nici ei nu și-au îndeplinit obiectivul. Dar eu sunt curios mâine să văd echipa noastră la lucru. Toată lumea vorbește de academie, dar, până acum, foarte puțini au jucat”, a mai spus fostul internațional.

Titularii se știu deja

Paul Codrea le-a comunicat deja celor ce vor fi titulari că iau startul duminică. Marian Târșa va juca din primul minut, mai ales în contextul absențelor de la mijloc.

”E primul meci oficial pentru mine ca titular. Îmi doresc să ne bucurăm de fotbal. Situația este destul de dificilă, dar niciunul dintre noi nu ne-am pierdut speranța că putem scoate rezultate bune. Îmi doresc să facem o figură frumoasă și să le arătăm suporterilor că nu suntem echipa aceea din clasament”, a spus jucătorul adus în iarnă.

În trecut, Târșa a fost dorit de staff la Ripensia, dar conducerea nu l-a vrut.

Înainte de etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, Poli Timișoara are 13 punct și ocupă locul 7, ultimul din Grupa A, direct retrogradabil. FK Miercurea Ciuc e pe poziția a 2-a, cu 29 de puncte. Meciul dintre acestea se va juca duminică, de la ora 11:00, deoarece sâmbătă, pe Știința, evoluează echipa de fete a clubului bănățean, într-un joc transmis de FRF TV.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/harababura-continua-la-poli-timisoara-s-a-renuntat-la-doi-jucatori-desi-are-lotul-subtire-19264862

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-octavian-benga-dupa-despartirea-de-poli-timisoara-nu-a-fost-o-demitere-subliniez-acest-lucru-19264590

https://liga2.prosport.ro/seria-1/soc-la-poli-timisoara-clubul-a-renuntat-la-octavian-benga-si-a-numit-un-interimar-pana-la-final-de-sezon-19264567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-oficial-antrenor-la-fk-miercurea-ciuc-19264113

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-2-a-din-play-off-ul-ligii-2-incepe-tot-joi-chiar-daca-steaua-si-a-dorit-amanarea-partidei-de-la-galati-in-play-out-unul-dintre-meciuri-se-disputa-duminica-19264556

Anda DELIU 31 Mar. 2023, 19:33 Liga 2
Pe aceeași temă