”Parcă ne ţine într-o colivie!” Valentin Coşereanu, căpitanul echipei CS Mioveni, spune cum se descurcă pe timp de pandemie, cum crede că se va încheia sezonul de Liga 2 și de ce își dorește scăderea punctelor din meciurile cu Snagov

Silviu MIHAI 09 Apr. 2020, 19:38 Liga 2
”Parcă ne ţine într-o colivie!” Valentin Coşereanu, căpitanul echipei CS Mioveni, spune cum se descurcă pe timp de pandemie, cum crede că se va încheia sezonul de Liga 2 și de ce își dorește scăderea punctelor din meciurile cu Snagov

CS Mioveni are o linie de mijloc experimentată în acest sezon de Liga 2, formată din jucători care au trecut prin Liga 1. Valentin Coşereanu (28 de ani) este unul din ei, un fotbalist originar din Mioveni, care a plecat în fotbalul mare chiar de la echipa galben-verde.

Ca şi ceilalţi fotbalişti de la CS Mioveni, Coşereanu este şi el izolat în casă în această perioadă în care în România e decretată stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus şi de-abia aşteaptă să se termine această situaţie şi să se reia pregătirea şi meciurile. Mijlocașul care a preluat banderola de căpitan în acest sezon crede că cea mai bună variantă pentru reluarea sezonului este cu play-off şi play-out şi prevede o luptă crâncenă pentru promovarea, atenţionând că fiecare meci va fi ca o finală, diferenţa de puncte între contracandidate fiind foarte mică.

Mai jos vă redăm un interviu pe care Valentin Coșereanu l-a dat ziarului argeșean Curierul Zilei.

Cum te descurci în această perioadă de izolare?
Sunt acasă, la Mioveni, cu viitoarea soţie. N-am mai ieşit din casă de câteva săptămâni. Mai merg doar la cumpărături şi la farmacie, atunci când mai e nevoie de câte ceva. Dar destul de rare şi aceste ieşiri. Nu avem ce să facem, trebuie să respectăm ce ne zic autorităţile dacă vrem să trecem mai repede peste această situaţie.

Cum te menţii în formă?
Mai fac pregătire, dar e foarte greu, pentru că noi mereu am fost învăţaţi cu efortul şi cu antrenamentele, iar acum… parcă ne ţine într-o colivie. Aşa e! Sperăm să începem cât mai repede pregătirea şi apoi să se reia campionatul. Eu mă gândesc să prin mai s-ar putea relua antrenamentele. Luna aprilie e compromisă, e clar… Eu mai fac antrenament în curte, diverse mişcări, iar în casă mai fac abdomene şi alte exerciţii, ca să nu iau în greutate.

Valentin Coșereanu: ”Eu aşa cred, că se va relua şi se va termina acest sezon cu play-off şi cu play-out”

Cum stai cu kilogramele?
Acum cred că sunt şi eu peste un pic. Nici n-ai cum să nu pui pe tine în perioada asta de inactivitae, dacă nu ai voie să ieşi din casă şi n-ai voie să faci nimic. Trebuie să vedem ce va urma, o să mergem iar în cantonament sau nu ştiu cum se va decurge pregătirea odată cu reluarea antrenamentelor.

Se discută despre diverse scenarii la reluarea campionatului. Cu play-off / play-out, cu reluarea sezonului normal…
Eu aşa cred, că se va relua şi se va termina acest sezon cu play-off şi cu play-out. Ca să se termine cât mai repede, pentru că după aia suntem presaţi de timp. Cert este că, în această situaţie, se vor bate toate echipele pentru promovare. Mă refer la cele care intră în play-off, pentru că diferenţa de puncte este foarte mică. Suntem toate acolo, aproape una de alta. UTA doar ce este distanţată în frunte. Iar pentru locurile 2 şi 3 va fi bătaie mare.

  • În play-off, fără victoriile la „masa verde” din retur împotriva exclusei Sportul Snagov, ar urma să intre opt echipe: UTA (47 puncte), CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu 39 de puncte), Petrolul Ploiești (38 puncte), Rapid (37 puncte), Campionii FC Argeș (35 puncte), Metaloglobus București (34 puncte) și Farul Constanța (33 puncte).

Coșereanu e de acord cu scăderea punctelor obținute la ”masa verde” în retur

Se vorbeşte ca la reluarea sezonului, cu play-off şi play-out, să se scadă punctele celor care au câştigat la ”masa verde” cu Snagov.
Ar fi bine să se ia, pentru că am fi mai aproape de UTA cu trei puncte. Dar nu se ştie clar… Cert este că, de acum înainte, trebuie să privim toate meciurile ca nişte finale. Vor fi numai partide care pe care şi trebuie să iei maximum din fiecare.

Apropo de UTA, în tur, la ei, ai marcat, ai deschis scorul (meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1, singurul joc fără victorie pe teren propriu în acest sezon pentru UTA).
M-am dus bine pe mingea aia şi am reluat cu capul… Nu prea dau eu cu capul goluri, nu am cine ştie ce detentă. Dar acum am dat! A fost foarte greu. A fost primul gol primit de UTA pe propriul teren şi acum este şi singurul încasat de ei. În meciul ăla am ratat foarte mult. Am avut meciul în mână, ce să mai… Până şi antrenorul lor a recunoscut la final că am fost cea mai bună echipă pe care au întâlnit-o până atunci. La cum s-a desfăşurat jocul, eu zic că am pierdut două puncta acolo!

  • Valentin Coșereanu are 23 de meciuri jucate în acest sezon pentru CS Mioveni, în 19 a intrat ca titular, și a înscris trei goluri, cu UTA (1-1), Ripensia (5-0) și ”U” Cluj (2-2). În cariera sa a mai evoluat pentru Concordia Chiajna, Poli Iași și Gaz Metan Mediaș.
Silviu MIHAI 09 Apr. 2020, 19:38 Liga 2
Pe aceeași temă