Pandurii încă așteaptă răspuns de la FRF dacă poate face legitimări. „Totul e în ceață. Nu cred că se poate să nu se ia o decizie. Am fi în imposibilitatea de a continua”

Marius ANGHEL 13 Feb. 2020, 14:39 Pregătiri, amicale

Nouă zile i-au mai rămas până la primul meci oficial din 2020, iar Pandurii Târgu Jiu nu știe nici în acest moment dacă poate sau nu legitima noii jucători pe care îi are în lot. Clubul gorjean are interdicție din vara trecută să facă transferuri, pentru că nu a îndeplinit condițiile financiare la licențiere, iar în această iarnă a obținut acordul majorității colegelor din campionat să i se permită să legitimeze măcar jucători U20, pentru a putea duce la bun sfârșit sezonul din care au mai rămas 17 etape. Demersul trebuie aprobat de FRF, însă departamantul juridic al federației întârzie să dea un răspuns.

Antrenorul Călin Cojocaru spune că nu are nicio noutate de la FRF și nu poate crede că forul condus de Răzvan Burleanu va rămâne impasibil la această problemă care poate aduce clubului echipei din Liga 2 din cauza imposibilității de a continua activitatea la toate formațiile clubului, de seniori și juniori.

„Încă nu am primit nicio veste de la FRF în privința transferurilor. Așteptăm. Totul e în ceață. Pentru noi sunt lucruri care ne apasă. Nu cred că se poate să nu se dea o decizie, mai ales că toate echipele de Liga 2 sunt de acord cu acest lucru (n.r. – doar ASU Poli și CSM Reșița se opun). Nu cred că este posibil să ne refuze, pentru că am fi în imposibilitatea de a continua competiția. Sunt jucători tineri cei care au venit, cu potențial, care pot să crească. Am încredere în ei pentru că de aceea i-am și adus, dar trebuie să muncim, că mai avem mult până departe”, a spus Călin Cojocaru după amicalul de miercuri, pierdut de Pandurii cu CSM Reșița (scor 2-3).

Aceeași problemă cu legitimările o are și Sportul Snagov, însă echipa ilfoveană este ca și desființată, după ce și-a pierdut în această iarnă majoritatea jucătorilor pe care îi mai avea în lot.

Pandurii joacă primul meci oficial din 2020 împotriva unei echipe cu care se luptă pentru evitarea retrogradării. Sâmbăta viitoare, gorjenii o întâlnesc pe teren propriu pe CSM Reșița. Pandurii ocupă ultimul loc în Liga 2, 19, cu 8 puncte acumulate după 21 de etape, în timp ce Reșița e pe poziția a 17-a, cu 18 puncte.

Jucătorii pe care Pandurii îi are în acest moment în lot:

portari: Alexandru Oprița, Cătălin Iovicin (Bega Timișoara), Alexandru Achiriloaei (Rapid), Alexandru Krupenschi (Pandurii juniori);
fundași: Daniel Ciobanu, Alexandru Vasilescu, Nicolae Cotolan, Borisav Zlataric (SC Borgfeld/Germania), Alexandru Catrici (Rapid), Matei Babaua (Rapid), Emmanuel James Okeke (NK Sesvete/Croația), Robert Dănescu (Campionii FC Argeș);
mijlocași: Kazuki Takahashi, Alexandru Trancă, Alexandru Dinu Ivănescu, Adrian Tănăsoiu, Ludovic Erhard, Alexandru Cuțitoiu (Pandurii juniori), Horațiu Peia (Pandurii juniori), Albert Cornicioiu (Pandurii juniori), Leonard Gheorghe (Pandurii juniori), Aurel Pirciu (FCSB II), Cristian Iulian Ștefan (FCSB II), Korede Adedoyin (Everton U23/Anglia);
atacanți: Andrei Șendroiu, Patrick Popescu, Alexandru Bodea (FCSB II, ex Farul), Steven Goma (Franța).

Foto: Pandurii Târgu Jiu

Marius ANGHEL 13 Feb. 2020, 14:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă