Ovidiu Stângă, dezamăgit de demiterea de la ”FC U” Craiova după trei etape: ”Nu mă așteptam la asta.” Informații despre rezilierea contractului, factorii rezultatelor slabe și mesajul ”țintă” pentru fani

Răzvan STÎNGĂ 16 Mar. 2021, 15:08 Liga 2
Ovidiu Stângă, dezamăgit de demiterea de la ”FC U” Craiova după trei etape: ”Nu mă așteptam la asta.” Informații despre rezilierea contractului, factorii rezultatelor slabe și mesajul ”țintă” pentru fani

Ovidiu Stângă nu a reușit să mențină U Craiova 1948 SA la un nivel înalt, așa cum s-a întâmplat cu echipa anul trecut, până ca el să fie numit antrenor principal.

Din acest motiv, a fost demis de conducere după numai trei meciuri. Acum, Stângă a vorbit despre cum s-a ajuns la această decizie, dar și ce urmează pentru el.

Ovidiu Stângă s-a declarat surprins, la rece, de faptul că nu a putut să obțină mai mult de un punct în trei runde de Liga 2. În ciuda faptului că a fost pus pe liber așa de repede, el nu regretă că s-a întors în țară. Zilele următoare va reveni în Țările de Jos (noua denumire oficială a Olandei).

Ovidiu Stângă: ”De regretat nu pot să regret. Îmi pare rău că nu am reușit ce ne propusesem eu și clubul” 

Referitor la problemele care au dus la rezultatele slabe înregistrate cât timp s-a aflat la conducerea băncii tehnice a ”FC U” Craiova, una dintre ele a fost arbitrajul, considerând că oltenii au fost dezavantajați în anumite momente.

Încerc să îmi revin și usor, ușor îmi închei tot ce am pe aici, prin zonă, și mă retrag în Olanda. (N.r.- Regreți că te-ai întors acasă?) De regretat nu pot să regret. Îmi pare rău că nu am reușit ce ne propusesem eu și clubul. Regret faptul că am reușit să luăm doar un punct din cele nouă și că nu am putut să scot mai mult din aceste nouă puncte.

Eu cred că au fost toate împotriva noastră, mă refer la șansă, mă refer la schimbări foarte mari în cadrul echipei, atât tactice cât și de sistem, cât și de jucători. Pot spune că pe alocuri și arbitrajul a contat. Sunt multe, dar mi-e greu să definesc. Tot ceea ce înseamnă organizarea jucului la mine, cer agresivitate și duel, iar în fotbalul românesc nu e așa cum e în fotbalul din afară.

La fotbal este posibil orice, sincer nu mă așteptam să fiu demis după trei etape, dar nici nu mă așteptam să fac doar un punct, iar asta era ultima chestie la care mă puteam aștepta, a declarat Ovidiu Stânga, la câteva zile după ce a fost pus pe liber de ”FC U” Craiova.

Ovidiu Stângă, despre cum s-a ajuns la despărțirea de ”FC U” Craiova: ”Era o presiune în vestiar care putea să dăuneze echipei” 

Ovidiu Stângă a declarat că s-a ajuns la un acord în privința despărțirii de fostul lider al Ligii 2, după o discuție avută cu Adrian Mititelu jr.. S-a considerat că pentru redresarea echipei, cel mai bine e să vină altcineva în locul său.

”Am vorbit cu Adi (n.r. – cel mai probabil se referă la Adrian Mititelu jr., fiindcă tatăl acestuia este la închisoare) după meci, am ajuns la un numitor comun pentru binele clubului și eu cred că este mai bine așa. Am avut trei săptămâni foarte încărcate din punctul meu de vedere, pentru cele trei meciuri, și deja era o presiune în vestiar care putea să dăuneze echipei,  a mai declarat Ovidiu Stângă.

Ovidiu Stângă: ”În viața unui antrenor sunt astfel de momente” 

Stângă a avut un mesaj și pentru suporteri, care au început să-l critice în mod evident după ultimul meci, cu Universitatea Cluj. Le-a dat dreptate, afirmând că și el ar fi reacționat la fel în situația lor.

”Suporterii fac parte tot timpul din club, ei își doresc puncte, spectacol, își doresc evoluții bune. Să stea liniștiți, să-și încurajeze echipa. În momentul acesta nu a fost așa și atunci, normal că au reacționat așa, cum și eu aș fi reacționat.

Nu cred că a contat faptul că am făcut parte din proiectul celeilalte echipe din Craiova, pentru că reproșurile de genul acesta au venit după ultimul meci. Ei au fost tot timpul alături de mine. Și acum sunt câțiva care mă contactează și îmi transmit salutări.

În viața unui antrenor sunt astfel de momente. Nu urmăresc rețelele de socializare. Am mulți suporteri care îmi spun anumite lucruri, comunicam cu ei prin mesaje, în privat. Pentru mine, nu contează rețelele de socializare”, a adăugat fostul antrenor al oltenilor.

Dunărea Călărași, una din contracandidatele oltenilor în lupta la promovare, crede Ovidiu Stângă 

În fine, Ovidiu Stângă a vorbit și despre lupta la promovare, dar le-a dat un sfat și lui Eugen Trică și staffului acestuia. Ce trebuie să schimbe, pentru ca U Craiova 1948 SA să revină pe primul loc în Liga 2.

”Echipa are șanse mari să promoveze, dar trebuie să aibă grijă după cum arată clasamentul. De la locul 8-9 în sus toate pot să intre în play-off sau să iasă. O echipă care a avut continuitate și foarte puține momente slabe e Călărași.

În primul rând, le-aș transmite celor care au venit să joace mai ofensiv decât am făcut-o eu în ultimele două etape, pentru că dacă joci un fotbal de așteptare și contraatac, este mai greu să câștigi meciuri. Câștigi numai și numai cu noroc”, a încheiat Ovidiu Stângă.

”FC U” Craiova, pe 2 în Liga 2, la egalitate cu următoarele trei clasate 

Doar trei meciuri a rezistat Stângă pe banca celor de la U Craiova 1948 SA și a scos doar un punct. A făcut 0-0 cu Concordia Chiajna și a cedat în partidele cu CS Mioveni, scor 1-2, și ”U” Cluj, scor 0-1. Din pricina acestor rezultate, oltenii au pierdut primul loc, fiind acum pe locul 2, cu 31 de puncte în 17 meciuri, la egalitate cu următoarele trei clasate!

Lider în Liga 2 e ASU Poli, 32 de puncte. Echipa de pe Bega are însă un meci în plus față de ”FC U” Craiova, 18.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/11-echipe-se-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-si-niciuna-nu-este-sigura-de-clasarea-in-top-6-cum-arata-clasamentul-si-programul-meciurilor-cu-doua-etape-inainte-de-finalul-sezonulu-19174755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mititelu-junior-le-bate-obrazul-suporterilor-fc-u-craiova-e-o-prostie-vreau-sa-dispara-acest-zvon-cum-comenteaza-mutarile-de-pe-banca-tehnica-si-faptul-ca-19174752

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-declaratii-razboinice-dupa-revenirea-la-fc-u-craiova-dam-drumul-la-lupta-si-a-ales-deja-stafful-tehnic-19174584

Răzvan STÎNGĂ 16 Mar. 2021, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă