Oscilațiile de formă, marea problemă a Stelei. A pierdut cu FC Brașov, iar Daniel Oprița a fost categoric: ”N-avem timp să ne plângem, nu e mare diferență între echipe”. Absențele, decisive

Andrei PASCU 27 Nov. 2022, 22:38 Liga 2

Steaua a mai pierdut un meci în Liga 2, 0-1 cu FC Brașov, în etapa a 15-a, și demonstrează că, în ciuda investițiilor importante făcute, orice echipă poate avea oscilații de formă. Ultimul eșec venise pentru ”militari” tot într-o partidă în care erau favoriți cerți, cu Viitorul Pandurii.

Steaua, eșec cu FC Brașov. Reacția lui Daniel Oprița

Partida jucată duminică seară în Ghencea, cu formația lui Dan Alexa, a fost decisă de un gol extraordinar marcat de Adi Chică-Roșă, în minutul 67, care a punctat cu o execuție de la aproximativ 23 de metri.

La finalul întâlnirii, Daniel Oprița a surprins și nu a fost critic la adresa jucătorilor, așa cum a obișnuit să facă la finalul meciurilor, în special în urma eșecurilor înregistrate de Steaua, trei la număr în urma rezultatului cu FC Brașov. Au fost și confruntări în care formația din Ghencea a remizat, iar Oprița tot acid a fost.

Daniel Oprița nu s-a mai supărat pe jucători după Steaua – FC Brașov. A remarcat mai multe absențe, care au condus la înfrângere

De această dată, el a fost mulțumit de faptul că jucătorii săi au avut atitudinea potrivită, au avut câteva incursiuni bune, dar voia ceva mai mult în ultimii metri, ca mijlocașii de creație să ia alte decizii în momentele cheie sau să aibă șuturi precise de la distanță.

În plus, tot la capitolul minusuri avute de Steaua în partida cu FC Brașov, pot fi trecute și absențele din lot. Daniel Oprița a evidențiat faptul că nu a putut miza pe mai mulți jucători, printre care Bogdan Chipirliu, Walace da Silva, Costinel Gugu sau Laurențiu Corbu.

Oricum, rămâne gustul amar al faptului că Steaua nu a reușit să își asigure locul 1 la final de 2022.

Trebuia să fructificăm ocaziile și era altceva. Așa, am luat un gol extraordinar, foarte frumos, dar trebuia să ieșim să blocăm, nu să vedem dacă prinde poarta sau nu. Nu pot să spun că băieții nu au vrut, s-au zbătut, au încercat, nu e mare diferență între echipe.

Nu suntem nici noi de un anumit nivel, superior. Așa sunt meciurile în Liga 2, rezultate imprevizibile, dar trebuie să mergem înainte. Nu avem timp să ne plângem, trebuie să pregătim meciul de joi cu Buzău, o echipă care vrea să prindă play-off-ul.

(N.r. – Despre absențe) Nu e ușor, am avut și probleme medicale cu Chipirliu, care nu va mai juca anul acesta. Walace, Gugu, Corbu, care nu e sută la sută refăcut, de aceea nici nu l-am luat în lot.

Dincă a avut și el probleme, a fost răcit, a făcut o zi antrenament. Horia Iancu e un portar bun, am încredere în el, dar ne e mai greu cu schimbările când nu ai un junior în poartă. Nu pot să spun că nu a făcut un meci bun.

Fără Chipirliu, echipa nu a făcut neapărat un meci rău, dar e un marcator și aș fi vrut mai multă fantezie de la mijlocași, să își asume mai mult, să scoată om din joc. Practic, nu am dat șut la poartă cu mijlocașii. Nu poți să câștigi dacă nu tragi de la distanță.

(N.r. – Despre discuțiile din vestiar, de la finalul partidei) Am discutat cu jucătorii, sunt supărați, dar au fost meciuri pe care poate nu meritam să le câștigăm. De exemplu, la Chiajna nu am fi meritat să câștigăm și am câștigat, dar azi puteam scoate cel puțin un punct. Nu am avut probleme înainte să marcheze ei, când ne-au surprins pe contraatac, când am ieșit mai mult la joc.

Dar, eu cred că am fost echipa care a presat, a avut ocazii, dar nu le-am fructificat”, a spus Daniel Oprița la finalul partidei, la microfonul Digi Sport.

  • Steaua: H. Iancu (cpt.) – Drăghici (D. Oroian 69′), Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa (Em. Pacionel 84′), Enceanu (Șt. Pacionel 74′), Bărbulescu (Mihăescu 69′), Bodișteanu (Bustea 69′) – A. Trică, Chunchukov
    Rezerve neutilizate: Dincă – Al. Sima, Balgiu, Raicu

Daniel Oprița vrea ca Steaua să termine anul într-o notă pozitivă: victorie cu Gloria Buzău!

Acum, Daniel Oprița visează la o victorie cu Gloria Buzău, în ultimul meci oficial din 2022, care va putea menține Steaua pe locul 1 la final de an. Oricum, Gloria Buzău vine și ea tot după un eșec în runda a 15-a, tot la limită, 0-1 cu Concordia Chiajna pe teren propriu.

Chiar dacă de la startul sezonului se tot discută despre dreptul Stelei de a promova în SuperLigă, Daniel Oprița s-a săturat să vorbească despre ce urmează la echipă și a declarat că vrea să termine sezonul regular pe locul 1.

E un meci greu, pe care trebuie să îl câștigăm. Buzău e o echipă bună, care vine și ea după o înfrângere, așa că ne va aștepta un meci foarte dificil, pe care trebuie să îl câștigăm.

Ne batem pentru noi, vrem să terminăm pe primul loc. Am avut probleme, trebuie să mai reglăm, e bine că vine pauza, să vedem cum mergem în vacanță”, a mai spus Daniel Oprița.

Steaua va începe și runda a 16-a de pe locul 1 în Liga 2

Steaua va fi, așadar, pe locul 1 în Liga 2 și înaintea startului etapei a 16-a. Are 32 de puncte acumulate în urma a 10 victorii, două egaluri și trei înfrângeri, fiind la trei și patru puncte de locurile 2 și 3, Unirea Slobozia și Poli Iași.

Steaua va termina anul cu un meci cu Gloria Buzău, în Ghencea, joi, 1 decembrie.

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chica-rosa-gol-fabulos-in-ghencea-cu-care-a-decis-meciul-steaua-fc-brasov-stefan-grigorie-stiam-ca-vom-face-un-meci-bun-19255093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-fc-brasov-se-joaca-de-la-ora-1900-cu-un-succes-militarii-devin-campioni-de-iarna-in-liga-2-19254995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-la-baia-mare-slatina-clinceni-si-dumbravita-19254659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-la-baia-mare-slatina-clinceni-si-dumbravita-19254659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-cedat-cu-autogol-ultimul-meci-de-acasa-din-acest-an-iulian-muntean-cei-de-la-otelul-au-stiut-sa-inchida-jocul-sa-traga-de-timp-19255014

 

 

Andrei PASCU 27 Nov. 2022, 22:38 Liga 2
Pe aceeași temă