OFICIAL | ”U” Cluj a anunțat despărțirea de Victor Dican și îi pune în spate decizia de a merge la FC Botoșani: ”Am acceptat la solicitarea expresă a jucătorului.” Clubul pregătește viitorul acum!

Marius ANGHEL 26 Jan. 2022, 16:52 Liga 2

”U” Cluj a anunțat astăzi, 26 ianuarie, despărțirea de Victor Dican (21 de ani), internaționalul ei de tineret, și, totodată, aducerea lui Martin Remacle, un mijlocaș belgian adus în România de Pandurii Târgu Jiu și achiziționat apoi de FC Voluntari și trecut apoi la FC Botoșani, fără multe meciuri jucate în Liga 1 la ultimele două sale echipe.

Victor Dican fusese anunțat oficial de FC Botoșani ieri, însă clubul din Liga 1 a șters imediat comunicatul. Moldovenii l-au prezentat din nou astăzi, la o oră distanță după ce ”U” Cluj a anunțat despărțirea de jucător.

Remacle trece la ”U” Cluj sub formă de împrumut de la FC Botoșani, ca parte a negocierilor pentru trecerea lui Dican la clubul din Liga 1.

Victor Dican a lăsat ”U” Cluj pentru FC Botoșani

Liga2.ro a anunțat în exclusivitate negocierile dintre FC Botoșani și ”U” Cluj privindu-l pe Victor Dican, după ce moldovenii l-au cedat în Polonia pe Bogdan Racovițan.

Vestea plecării lui Dican a iritat suporterii echipei clujene, în timp ce președintele Radu Constantea distribuia pe pagina sa de Facebook o informație a unui site-ul local cum că jucătorul a plecat deja la Botoșani în schimbul a 100.000 de euro și a 30 la sută dintr-un viitor transfer. Asta în timp ce ”U” Cluj nu informa nimic oficial, iar FC Botoșani publica, chiar și pentru scurt timp, înainte de a șterge comunicatul, transferul lui Victor Dican.

Astăzi, ”U” Cluj i-a mulțumit oficial lui Dican pentru parcursul său de la echipă și i-a aruncat în spate dorința de a se despărți de club și de a merge la FC Botoșani, asta și pentru a scăpa de seria de atacuri lansate de suporteri, dezamăgiți că una dintre speranțele formației pleacă înainte de a se reuși mult dorita promovare în Liga 1. Este o tactică des întâlnită la ”U”, aplicată, de exemplu, în vară, și în cazul lui Tudor Telcean, cedat în Liga 1 la Campionii FC Argeș.

”U” Cluj: ”FC Universitatea Cluj nu avea în plan să se despartă de fotbalist, însă a acceptat să intre în negocieri cu FC Botoșani la solicitarea expresă a jucătorului Victor Dican”

Iată cum anunță ”U” Cluj trecerea lui Victor Dican la FC Botoșani:

”Jucătorul Victor Dican s-a transferat astăzi la FC Botoșani și a semnat un contract pe 3 ani și jumătate cu echipa din Moldova.

FC Universitatea Cluj nu avea în plan să se despartă de fotbalist, însă a acceptat să intre în negocieri cu FC Botoșani la solicitarea expresă a jucătorului Victor Dican, care și-a exprimat dorința fermă de a i se oferi posibilitatea să facă pasul spre Liga 1 încă din această iarnă.

«Îi mulțumim lui Victor Dican pentru tot ceea ce a făcut la “U” și îi urăm succes în carieră. Transferul lui înseamnă o oportunitate pentru alți fotbaliști tineri de a se afirma la FC Universitatea Cluj. Din Academie vin fundași talentați care, în viitorul nu foarte îndepărtat, vor îmbrăca tricoul echipei mari», a declarat Managerul Sportiv Gabriel Giurgiu.

Pe lângă suma pe care o încasează în urma trecerii jucătorului de la FC Universitatea Cluj la FC Botoșani, clubul nostru păstrează procente importante dintr-un viitor transfer al mijlocașului care poate evolua și pe postul de fundaș central.

Victor Dican a fost transferat de FC Universitatea Cluj de la Metalurgistul Cugir în vara anului 2019 și a strâns 57 de meciuri și 10 goluri în alb și negru.

Jucătorul de 21 de ani are patru selecții la Naționala Under 21 a României, toate în partide amicale disputate anul trecut.

În acest sezon, Victor Dican a strâns 17 meciuri în tricoul Universității, pentru care a înscris de 2 ori.

Îi mulțumim lui Victor Dican pentru munca depusă la “U” și îi dorim mult succes în carieră.”

Despărțirea de Dican a atrans o mulțime de comentarii negative din partea suporterilor la adresa conducerii clubului Universității Cluj.

La scurt timp după anunțul Universității, FC Botoșani a pus din nou comunicatul cu transferul lui Victor Dican, același pe care ieri îl ștergea:

Victor Dican a semnat cu FC Botoșani!
Venit de la FC Universitatea Cluj, mijlocașul Victor Dican a semnat cu FC Botoșani și s-a alăturat lotului condus de Marius Croitoru pentru următorii trei ani și jumătate. În vârstă de 21 de ani, Dican a jucat un an la Metalurgistul Cugir iar din 2019 la U Cluj .
Bine ai venit în familia FC Botoșani, Victor!”

”U” Cluj pregătește viitorul acum!

”U” Cluj i-a achiziționat în această iarnă pe fundașul dreapta Roberto Romeo (31 de ani), ultima dată la Gaz Metan Mediaș, pe fundașul central Florin Ilie (29 de ani), care s-a despărțit de UTA, și pe Martin Remacle (24 de ani), adus sub formă de împrumut de la FC Botoșani.

În același timp cu despărțirea de Victor Dican, internaționalul de tineret pe care îl avea în lot, clubul ardelean a anunțat că pregătește ”viitorul acum!

Cel mai probabil pentru a încerca să potolească furia fanilor în urma cedării lui Dican, ”U” Cluj spune că academia clubului începe să dea roade, fiindcă Erik Lincar a chemat la antrenamentele primei echipe mai mulți jucători de la echipa U19 a clubului.

”Munca din cadrul academiei noastre dă rezultate!

Nouă juniori crescuți de ”U” se antrenează în această perioadă alături de echipa de seniori.

După ce au avut parte de un început de sezon excepțional în Liga Elitelor U19, Iustin Neacșu, Raul Felecan, Alex Bledea, Dragoș Jișa, Andrei Vînău, Ciprian Călugăr și Rareș Cucoș au fost chemați de Erik Lincar pentru a se antrena alături de prima echipă.

Albert Hofman și Vlad Moraru completează lista celor nouă juniori formați de clubul nostru, cei doi fiind deja o prezență constantă în lotul Universității”, a comunicat ”U” Cluj.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-victor-dican-prezentat-oficial-de-fc-botosani-insa-anuntul-a-fost-sters-la-scurt-timp-dupa-publicare-detaliile-plecarii-de-la-u-cluj-19217471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-universitatii-cluj-au-luat-foc-cand-au-auzit-ca-victor-dican-poate-ajunge-la-fc-botosani-mesajul-conducerii-si-detalii-despre-transferul-unui-mijlocas-din-liga-1-isi-doreste-sa-vina-19217430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-ilie-a-doua-achizitie-perfectata-de-u-cluj-fundasul-care-in-acest-sezon-aproape-ca-n-a-existat-la-uta-e-prezentat-de-noua-sa-echipa-drept-un-turn-de-control-in-cent-19217197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-victor-dican-dorit-la-fc-botosani-de-valeriu-iftime-e-un-copil-inscris-la-doua-facultati-si-mi-au-cazut-toate-sigurantele-esti-fotbalist-sau-esti-inginer-copile-ga-19217009

Marius ANGHEL 26 Jan. 2022, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă