OFICIAL | Petrolul a anunțat despărțirea de Viorel Moldovan. Mesajul antrenorului pentru suporterii echipei ploieștene

Marius ANGHEL 22 Mar. 2021, 11:41 Liga 2
OFICIAL | Petrolul a anunțat despărțirea de Viorel Moldovan. Mesajul antrenorului pentru suporterii echipei ploieștene

Petrolul a anunțat, în mod oficial, despărțirea de antrenorul Viorel Moldovan (48 de ani), demisionar în această dimineață, 22 martie 2021. Totodată, clubul ploieștean va încheia colaborarea cu antrenorul secund Francisc Dican și preparatorul fizic Stelian Isac.

Viorel Moldovan a avut un anunț pentru suporterii clubului Petrolul, după ce și-a dat demisia de pe banca ”lupilor”, cu o etapă înainte de finalul sezonului regular.

Petrolul: ”Colaborarea cu antrenorul principal Viorel Moldovan s-a încheiat”

Petrolul a comunicat prin intermediul site-ului oficial despărțirea de Viorel Moldovan:

”Colaborarea dintre FC Petrolul Ploiești și antrenorul principal Viorel Moldovan s-a încheiat astăzi. Tehnicianul a solicitat rezilierea contractului pe cale amiabilă, despărțirea de formația noastră producându-se într-un moment în care, cu o etapă înainte de finalul sezonului regular al Ligii 2, FC Petrolul Ploiești mai are șanse foarte mici să se califice în faza play-off a campionatului.

În perioada imediat următoare va fi stabilită noua componență a staffului tehnic, decizia urmând să fie luată după o ședință a Consiliului Director.

De asemenea, după ședința de pregătire de astăzi, antrenorul secund Francisc Dican și preparatorul fizic Stelian Isac își vor înceta angajamentele cu clubul nostru.

FC Petrolul Ploiești le mulțumește tuturor pentru munca depusă și le urează mult succes în carieră.”

Mesajul lui Viorel Moldovan la despărțirea de Petrolul Ploiești

Fostul internațional a avut și un mesaj pentru suporterii Petrolului, după demisia de la echipa ploieșteană. Acesta regretă că nu a putut îndeplini obiectivul și garantează că a făcut tot ce a ținut de el pentru a promova formația în Liga 1.

”Dragi iubitori ai Petrolului,

Mi-am dorit foarte mult să vă mulțumesc tuturor la capătul acestei experiențe. Vă garantez că am muncit cu tot sufletul și am folosit toată experiența mea pentru a readuce Petrolul acolo unde îi este locul. Poate sunt eu ghinionist, poate nu s-au aliniat astrele așa cum și-a dorit toată suflarea ploieșteană, dar sunt trist că una dintre cele mai frumoase echipe din România iese, în acest mod, din lupta pentru promovare.

Din păcate, rezultatele din teren nu au fost mereu așa cum mi-am dorit. Îmi pare rău pentru dezamăgirea pe care am produs-o celor care își doreau mai mult. La finalul acestei etape vreau să mulțumesc conducerii, jucătorilor și tututor celor care au fost alături de echipă. Sunt convins că Petrolul o să revină în Liga 1”, este mesajul lui Viorel Moldovan.

Anterior, în cariera sa, Viorel Moldovan a reușit promovări în Liga 1 cu Rapid (2014) și Chindia Târgoviște (2019).

Ca antrenor a condus echipele FC Vaslui, FC Brașov, Sportul Studențesc, Rapid, Auxerre și Chindia Târgoviște. Totodată, a fost selecționer la naționala U21 a României, cât și antrenor secund la naționala de seniori, în ultimul mandat al lui Anghel Iordănescu.

Petrolul mai poate prinde play-off-ul doar printr-o minune

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, Petrolul are nevoie de o victorie în deplasarea de la ”U” Cluj și multe rezultate favorabile ei în celelalte partide ale rundei, pentru a prinde măcar locul 6 în clasament și să se califice în play-off-ul de promovare.

Altfel, echipa ploieșteană va evolua în play-out și va rata pentru al treilea an la rând accederea în Liga 1.

Acum se află pe locul 10, cu 28 de puncte acumulate în 18 meciuri, la două puncte în spatele ocupantei poziției a 6-a, Metaloglobus. ”U” Cluj e și ea în afara locurilor de play-off, pe 9, cu 29 de puncte.

  • Cu Viorel Moldovan antrenor, Petrolul a înregistrat în 18 meciuri opt victorii, patru egaluri și șase înfrângeri, având golaveraj 28-15. Echipa ploieșteană are al treilea cel mai bun atac din campionat și a treia apărare.
  • Tot cu Moldovan antrenor, Petrolul a ajuns în acest sezon al Cupei României până în faza sferturilor, unde a cedat cu prim-divizionara Astra (0-3 pe Ilie Oană), după ce în optimi eliminase altă echipă din Liga 1, Poli Iași (3-0 pe Ilie Oană).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-a-demisionat-de-la-petrolul-echipa-ploiesteana-mai-are-sanse-miniscule-la-play-off-insa-se-desparte-de-antrenor-19175617

Marius ANGHEL 22 Mar. 2021, 11:41 Liga 2
Pe aceeași temă