OFICIAL | Eugen Beza este noul antrenor al echipei din Șelimbăr. Nou-promovata sibiană și-a cesionat locul din Liga 2 unui club nou-înființat de primărie

Marius ANGHEL 28 Jun. 2021, 10:51 Liga 2
OFICIAL | Eugen Beza este noul antrenor al echipei din Șelimbăr. Nou-promovata sibiană și-a cesionat locul din Liga 2 unui club nou-înființat de primărie

La trei zile după despărțirea de Florin Maxim (40 de ani), antrenorul care a promovat echipa în premieră în Liga 2, Viitorul Șelimbăr și-a numit un nou ”principal”. Eugen Beza (43 de ani la 1 iulie) este alesul, așa cum Liga2.ro comunica din articolul în care anunța în exclusivitate plecarea lui Maxim.

Nou-promovata în eșalonul secund a anunțat și faptul că din noul sezon va avea alt nume. Viitorul Șelimbăr și-a cesionat dreptul de joc în Liga 2 nou-înființatei CS Comunal 1559 Șelimbăr.

Eugen Beza, noul antrenor al echipei din Șelimbăr

Noul antrenor al echipei CS Comunal Șelimbăr este cel care s-a aflat pe banca celor de la FC Hermannstadt în ultima parte a sezonului recent încheiat de Liga 1.

Eugen Beza va fi la a doua experiență ca antrenor principal, după ce în perioada martie-iunie 2021 a condus formația sibiană în Liga 2, la care după ce a încheiat activitatea de fotbalist a continuat să fie antrenor secund.

”Locul echipei Viitorul Selimbar în liga a II-a a fost preluat de către Clubul Sportiv Comunal 1599 Selimbar în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local. Așadar, proiectul CSC 1599 Selimbar pornește la drum cu un antrenor din generația noua care se adaptează perfect pe viziunea de dezvoltare a clubului: aceea de a crește jucători tineri și de a dezvolta academia de copii. Începând de luni Eugen Beza va fi antrenorul echipei.
Bun venit în Comunitatea Șelimbăr!”, a transmis echipa din Șelimbăr.

În weekendul trecut, Beza rupea tăcerea după retrogradarea cu FC Hermannstadt, vorbea despre barajul pierdut cu CS Mioveni, dar și despre ceea ce va face el mai departe, după despărțirea de sibieni. ”Mie mi-a expirat contractul. Fiecare o să mergem pe drumul nostru. Clubul o să rămână pentru totdeauna în sufletul meu și sunt convins că într-o zi mă voi întoarce. Deocamdată am în plan, când se va face licența PRO, să mă înscriu, să îmi continui studiițe și aștept o ofertă, un loc de muncă, să-mi pot demonstra calitățile și să-mi pot susține pasiunea și, totodată, acesta este jobul meu. Trăiesc din fotbal și aștept o posibilitate de a reantrena”, spunea Eugen Beza.

Viitorul Șelimbăr și-a cesionat locul din Liga 2 către CS Comunal 1559 Șelimbăr

Tot duminică, Asociația Club Sportiv Viitorul Șelimbăr a anunțat și cesionarea locului din Liga 2 către Clubului Sportiv Comunal 1559 Șelimbăr.

Pe modelul FC Buzău și AFC Brașov Steagul Renaște, care au cesionat în această vară locul din eșalonul secund al echipelor SCM Gloria Buzău, respectiv Corona Brașov, posibil și al SSU Politehnica Timișoara, și la Șelimbăr s-a produs această modificare.

”Consiliul Local Șelimbăr a aprobat în ultima ședință de CL cesionarea dreptului de participare în Liga a II-a de la ACS Viitorul Șelimbăr. În urma acestei decizii comunitatea Șelimbăr va fi reprezentată în cel de-al doilea eșalon fotbalistic al țării de clubul nou înființat CSC 1599 Șelimbăr.

Viitorul Șelimbăr mulțumește comunitații de susținerea avută în toți acești ani, împreună am reusit această ascensiune a clubului spre liga a doua. Performanța obținută de catre Viitorul Șelimbăr va fi dusă mai departe de către CSC 1599 Șelimbăr.

Vă mulțumim ca ne-ați ajutat să punem COMUNA ȘELIMBĂR pe harta selectă a fotbalului românesc!

În perioada următoare va avea loc o campanie de rebranding a tot ceea ce înseamnă activitatea sportivă a noului club.
Invităm Comunitatea Șelimbăr să susțină noul proiect sportiv demarat pentru locuitorii comunei noatre!”, a transmis fosta Viitorul Șelimbăr.

Pentru început, Viitorul Șelimbăr a produs modificări la pagina sa de Facebook. Sigla noii echipe urmează să fie și ea desenată.

Trebuie spus și faptul că CS Comunal Șelimbăr, club aparținând primăriei Șelimbăr, este unul de drept public, deci nu va avea drept de promovare în Liga 1. Clubul a fost înființat în luna martie a acestui an, printr-o hotărâre a Consiliului Local. Primăria anunța că la această echipă se va mai propune ca administratorul public al comunei, Cornel Alexandru Stănilă, să fie numit în funcția de șef serviciu al Clubului Sportiv Comunal.

  • Pentru cei care se întreabă care este legătura dintre anul 1599 și noua echipă de fotbal din Șelimbăr, vă informăm că nu există niciuna. Dacă în toată lumea anul din denumirea anumitor cluburi, pentru că nu toate își pun un an în nume, reprezintă de obicei anul înființării, la Șelimbăr acesta are altă semnificație sportivă. În 1599, la Șelimbăr, a avut loc o luptă între oastea Țării Românești, condusă de Mihai Viteazul, și oastea Transilvaniei, condusă de Andrei Bathory. Evenimentul este cunoscut ca ”Bătălia de la Șelimbăr”, cel mai important din istoria acestei comune sibiene, care, acum, prin aleșii locași, au pus anul 1599 în denumirea unui club de fotbal.

Echipa din Șelimbăr nou-promovată în Liga 2 a disputat vineri, la Arad, pe stadionul ”Francisc Neuman”, un amical cu prim-divizionara UTA, pe care l-a pierdut cu 0-2. De pe margine, trupa sibiană a fost condusă de preparatorul fizic Cătălin Ojiga.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-noul-sezon-de-liga-2-editia-2021-2022-se-va-desfasura-exact-pe-modelul-celui-recent-incheiat-in-play-out-se-joaca-tot-doar-meciuri-tur-19190633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-eugen-beza-a-rupt-tacerea-dupa-barajul-care-i-a-adus-echipei-fc-hermannstadt-retrogradarea-in-liga-2-antrenorul-nu-regreta-experienta-ca-principal-la-trupa-sibiana-ce-ar-19190551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primaria-selimbar-vrea-sa-preia-locul-din-liga-2-al-viitorului-selimbar-printr-un-club-infiintat-acum-trei-luni-planurile-autoritatilor-locale-19189577

 

Marius ANGHEL 28 Jun. 2021, 10:51 Liga 2
Pe aceeași temă