O plecare și un nou transfer la FC Hermannstadt! Claudiu Belu-Iordache a mers la Rapid, Ionuț Năstăsie preia numărul 10 la sibieni

Marius ANGHEL 17 Jun. 2021, 11:48 Liga 2

FC Hermannstadt s-a repus pe picioare după retrogradarea în Liga 2 și în două zile a perfectat patru transferuri pentru noul sezon. Totodată, a anunțat despărțirea de fundașul Claudiu Belu-Iordache, care va continua în Liga 1, cu Rapid.

Ionuț Năstăsie s-a despărțit de Campionii FC Argeș și a semnat cu FC Hermannstadt

După Valentin Buhăcianu (atacant, ex UTA), Fabrizio Constantin (fundaș, ex Unirea Bascov) și Cosmin Bucuroiu (atacant, ex Unirea Bascov), FC Hermannstadt a bătut palma și cu Ionuț Năstăsie. Mijlocașul de 29 de ani pus pe liber de Campionii FC Argeș, unde a fost căpitan, a semnat cu trupa sibiană.

Năstăsie juca la trupa argeșeană încă din 2016, de când activa în Liga 3. A obținut promovări atât în Liga 2, cât și în Liga 1, unde s-a întors vara trecută, competiție în care în cariera sa a mai evoluat pentru FCSB, vechiul ”U” Cluj și Viitorul Constanța.

În sezonul recent încheiat a prins doar 658 de minute în tricoul ”vulturilor”, în cele 20 de meciuri în care a fost utilizat intrând de fiecare dată din postura de rezervă. A înscris și două goluri, cu FC Botoșani și Chindia, 2-3, respectiv 3-1 la Pitești. Singurul meci în care a început ca titular a fost cel din Cupa României cu Viitorul Pandurii, când s-a pierdut cu 1-0, în care a fost utilizat 66 de minute. Nici în ediția în care a reușit promovarea în Liga 1 nu a jucat prea mult pentru trupa piteșteană. A prind 20 de meciuri, în 13 intrând ca titular și totalizând doar 1012 minute pe teren, reușind în acest interval să înscrie și patru goluri.

Năstăsie va purta tricoul cu numărul 10 la echipa din Sibiu

La FC Hermannstadt, Năstăsie va purta tricoul cu numărul 10, cel pe care în sezonul trecut l-a avut sirianul Aias Aosman.

”Mijlocașul lateral Ionuț Năstăsie va fi noul număr 10 la FCH în sezonul 2021-2022, cel în care echipa noastră va ataca revenirea în Liga 1! Ionuț Năstăsie are 29 de ani, 1,79 metri și poate evolua pe ambele părți laterale în linia mediană a terenului. Mijlocașul ofensiv este cotat la suma de 100.000 euro pe siteurile de specialitate și a mai evoluat până acum pentru echipe ca Școala de Fotbal Gică Popescu, FCSB (cu care a fost campion în sezonul 2012/2013), Universitatea Cluj, Viitorul Constanța și F.C.Argeș. În sezonul trecut, Ionuț Năstăsie a evoluat în 21 de partide pentru F.C.Argeș, în toate competițiile interne, pentru care a marcat de două ori și a oferit două pase de gol. De asemenea, cel mai recent fotbalist transferat de FCH a bifat 3 selecții pentru Echipa Națională U 21 a României.
Îi spunem și aici bun venit lui Ionuț și sperăm ca incursiunile lui pe ,,aripi” să ne aducă punctele necesare revenirii în Liga 1!”, a anunțat FC Hermannstadt.

Claudiu Belu-Iordache și-a reziliat contractul cu FC Hermannstadt și a semnat cu Rapid

Totodată, trupa unde favorit să fie numit conducător este Dănuț Coman, iar antrenor ar putea ajunge Bogdan Andone a anunțat și faptul că s-a despărțit amiabil de fundașul Claudiu Belu-Iordache.

”Mult succes în carieră, Claudiu Belu Iordache!
A.F.C.Hermannstadt și fundașul dreapta Claudiu Belu au încheiat astăzi înțelegerea contractuală în condiții amiabile.
Îi mulțumim lui Claudiu și îi dorim mult succes în noile provocări!”, a comunicat echipa sibiană.

Fundașul timișorean de 27 de ani a evoluat pentru FC Hermannstadt în sezonul recent încheiat de Liga 1 în 24 de meciuri, 16 ca titular, totalizând 1473 de minute, și a înscris un gol, cel din victoria din deplasare cu FC Voluntari, scor 1-0.

Belu-Iordache, care în cariera sa a mai evoluat pentru Poli Timișoara, Concordia Chiajna, ACS Poli Timișoara, ASA Târgu Mureș, Astra, FCSB și FC Voluntari, a semnat cu Rapid, o nou-promovată în Liga 1, pe un sezon, cu drept de prelungire pe încă un an.

”Sunt fericit de alegerea mea, am venit cu gândul de a da totul, totul pentru mine, pentru echipă, pentru familie, și sper să aducem Rapidul din nou acolo unde îi este locul și să facem o figură frumoasă”, a declarat Claudiu Belu-Iordache pentru fcrapid.ro.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Rapid și FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 17 Jun. 2021, 11:48 Liga 2
Pe aceeași temă