Mihael Onișa, o fostă speranță a fotbalului românesc, vrea să-și relanseze cariera în Liga 2, după șase cluburi bifate în Italia, printre care FC Torino. A semnat cu o nou-promovată

Marius ANGHEL 28 Jun. 2023, 12:20 Liga 2

Mihael Onișa, un mijlocaș timișorean de 23 de ani, este prima achiziție perfectată în această vară de nou-promovata în Liga 2 Ceahlăul Piatra Neamț.

În 2016, pe când avea 16 ani, Onișa era considerat o mare speranță a fotbalului timișorean și românesc. Era căpitan la naționala U16 a României și echipe precum Inter, Atalanta, Borussia Dortmund, Liverpool, Everton și RedBull Salzburg îl monitorizau. A plecat de la ACS Poli Timișoara la Virtus Entella, apoi a ajuns în curtea celor de la FC Torino, unde a prins inclusiv lotul primei echipe, dar apoi s-a ”pierdut” în liga a doua și a treia din ”Cizmă”. Acum speră să-și relanseze cariera în liga secundă din România.

Mihael Onișa se întoarce în fotbalul românesc după șapte ani petrecuți în Italia

Mihael Onișa a crescut la LPS Banatul și ACS Poli, iar în 2016, pe când avea doar 16 ani, semna cu Virtus Entella, din Italia, fosta sa echipă, ACS Poli, încasând doar 800 de lei în schimbul său.

A trecut la FC Torino, unde, în urma evoluțiilor de la echipa din campionatul Primavera, i-a atras atenția antrenorului Moreno Longo, care l-a convocat în lotul primei echipa. Astfel a ajuns să fie rezervă în două jocuri din Seria A, în vara anului 2020, 2-3 cu AS Roma și 1-1 la Bologna.

”Onișa este căpitanul de la Primavera din acest an, s-a evidenţia deja în ultimul campionat şi este un obişnuit al echipei din Torino. Neobosit în linia mediană, excelent în faza de recuperare, dar cu anumite limite la capitolul posesie. Progresul jucătorului român a fost posibil datorită unei doze mari de responsabilitate. Poate rezista fizic şi la impactul cu fotbalul din Serie A”, îl caracterizau italienii pe fotbalistul român, citați de OrangeSport.

Totuși, Onișa nu a mai ajuns să debuteze pentru torinezi, ci să fie împrumutat în Serie C, la Cavede, apoi la Imolese, pentru ambele prinzând puține meciuri (4 și 7) în sezonul 2020-2021. În ediția 2021-2022 a urcat în Serie B, la Pordenone, pentru care a prins doar 3 jocuri (48 minute). În august 2022 a trecut din nou în Serie C, la Piacenza, pentru care în sezonul 2022-2023 a prins doar 8 jocuri (222 minute).

Onișa speră să-și relanseze cariera la Ceahlăul

Acum, după șapte ani petrecuți în fotbalul italian, fără succes, Mihael Onișa revine în România și speră să-și relanseze cariera în Liga 2, la nou-promovata Ceahlăul, cu care a semnat un contract valabil doi ani.

”Mihael Onișa a semnat cu CSM Ceahlăul
Mihael Alexandru Onișa este primul jucător dintre cei nou veniți care a și semnat contractul cu CSM Ceahlăul Piatra Neamț.
Originar din Timișoara, fotbalistul născut la data de 15 martie 2000 este un mijlocaș central de picior stâng. Mihael Onișa a făcut junioratul la ACS Politehnica Timișoara, iar în 2016 a plecat în Italia unde a continuat să joace fotbal. Mai întâi a fost legitimat la Entella, după care, în 2018, când juca la echipa U19 a clubului italian a fost împrumutat un an la AC Torino U19. Un an mai târziu, mijlocașul a fost transferat definitiv de AC Torino.
Din august 2022, Mihael Onișa a evoluat pentru Piacenza Calcio, în Serie C, echipă pentru care a evoluat în opt meciuri.
De menționat că acest jucător a fost convocat la acțiuni ale lotului național România U17 pentru care a jucat de trei ori.
Mihael Onișa a semnat cu CSM Ceahlăul un contract valabil pe două sezoane”, a anunțat Ceahlăul.

Evoluțiile modeste din Italia nu i-au mai adus nici convocări la naționala României. Ultima pentru care a evoluat a fost selecționata U17 pentru care în 2017 evolua în trei jocuri la Campionatul European U17, organizat în Croația.

O achiziție și trei plecări de la Ceahlăul

Mihael Onișa este prima achiziție pe care Ceahlăul o face după ce a reușit în această vară promovarea în Liga 2.

Până acum, clubul neamțean reunit luni, 26 iunie, a mai anunțat doar prelungirea contractului cu portarul austriac Stefan Krell, și despărțirile de Adrian Moescu, Cosmin Nemțanu și Lucian Acasandrei.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nou-promovata-ceahlaul-s-a-reunit-fara-nicio-achizitie-dar-cu-ganduri-marete-pentru-liga-2-nemtenii-au-anuntat-despartirea-de-trei-jucatori-19276148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vacanta-ceahlaului-aproape-de-final-portarul-krell-si-a-prelungit-contractul-cu-nemtenii-iar-jucatorii-revin-fericiti-la-antrenamente-dupa-ce-primaria-i-a-premiat-clubul-mesaj-de-rugami-19276010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-ceahlaul-cantonament-la-munte-si-trei-patru-amicale-19275220

Marius ANGHEL 28 Jun. 2023, 12:20 Liga 2
Pe aceeași temă