Nu e liniște nici cu Miriuță: unii vin, alții pleacă! Trei jucători ai Chindiei, puși pe liber. Unul a debutat cu gol la noua sa echipă, în Liga 3!

Bogdan ISTRATE 28 Aug. 2023, 13:17 Liga 2

Continuă mutările la Chindia Târgoviște, echipă care a reușit sâmbătă, la Mioveni, prima victorie din acest sezon al Ligii 2, 2-0 cu Campionii FC Argeș.

În stilul caracteristic al noii conduceri, sunt anunțate despărțiri după victorii, cum a fost și cazul staffului tehnic condus de Dragoș Militaru, demis după succesul clar din Cupa României de la CS Blejoi, 5-0!

Andrei Blejdea și Răzvan Matiș nu mai sunt doriți la Chindia, Alex Petre și-a găsit deja o nouă echipă

Duminică la prânz, din informațiile Liga2.ro, Andrei Blejdea și Răzvan Matiș, aduși în iunie la club, au fost anunțați că nu mai intră în vederile noului antrenor. Asta după ce joi s-a renunțat și la Alexandru Petre, dâmbovițean get-beget, format la CSȘ Târgoviște și crescut apoi de FC Pucioasa, cu care a semnat imediat și chiar a marcat în weekend, în victoria cu Flacăra Moreni, scor 2-0.

”Cordoș și Miriuță sunt hotărâți acum să-i dea afară pe toți cei aduși de Dragoș Militaru. Au început cu Dodoi, au urmat Blejdea și Matiș, iar lista va continua. Cum să pui pe liber jucătorul căruia i-ai dat tricoul cu numărul 10? Cât de amator să fii?”, spun sursele Liga2.ro, apropiate vestiarului Chindiei.

  • Răzvan Matiș (22 de ani) nu e la prima despărțire de Chindia. În februarie 2022, după doar câteva luni petrecute la echipa din Târgoviște, mijlocașul împrumutat la acea vreme de la Viitorul (actualul Farul) fusese direcționat la Concordia Chiajna. Acum i s-a spus că nu mai e dorit după ce a fost utilizat în toate cele patru meciuri din acest sezon de Liga 2. A totalizat 179 de minute pe teren, după ce a fost utilizat ca titular în primele trei, dar de fiecare dată a fost înlocuit, iar cu Argeșul a fost introdus în minutul 88, în locul lui Moldoveanu.

  • Andrei Blejdea (27 ani), ultima dată la Gloria Buzău, a prins circa 40 de minute în primele trei etape ale Ligii 2, de fiecare dată intrând din postura de rezervă, cu Argeșul, la ultimul joc, rămânând pe bancă. În Cupă, în meciul cu CS Blejoi, Blejdea a intrat în repriza secundă și a marcat două dintre cele cinci goluri.

  • Alexandru Petre (19 ani) nu a fost folosit în campionat.

Trei achiziții făcute deja de Chindia după instalarea lui Vasile Miriuță

Primul jucător de care Chindia s-a despărțit după ce s-a reziliat contractul cu stafful lui Dragoș Militaru a fost Gabriel Dodoi, ajuns între timp la CSM Alexandria.

Între timp, după succesul cu Argeș, Chindia a prezentat alte două noi achiziții făcute la dorința lui Vasile Miriuță și a ajuns la trei. După Mustapha Jah, trupa târgovișteană a mai luat împrumut un african de la CFR Cluj, pe Ricky Gneba, pe care Miriuță l-a antrenat la Minaur, însă l-a împrumutat și pe Claudiu Negoescu de la UTA. Ultimele două mutări au fost anunțate în exclusivitate de Liga2.ro și confirmate duminică de club.

După meciul de la Mioveni, Miriuță spunea că își dorește trei-patru achiziții. ”Conducerea va hotărî. Eu am discutat cu domn’ președinte, cu Andrei Cordoș, cu Edi Stăncioiu, directorul sportiv, cu Renzo Rossi, directorul tehnic, și avem nevoie de doi-trei jucători, ăsta este adevărul. Pentru că și astăzi am vrut să mai bag un fundaș central, n-am putut. Plămadă este accidentat, Dinu, la fel. Au fost doi jucători pe faza de apărare care ne-au lipsit astăzi. Trebuie să avem și soluții pe bancă, pentru că știm cu toții că cei de pe bancă, când vor veni, câteodată trebuie să facă diferența și, de ce nu, să câștige jocurile”, a declarat antrenorul Chindiei.

Despre despărțirea de Petre și situația lui Matiș și Blejdea, clubul nu a anunțat nimic până la publicarea acestui articol.

Nuntă după victoria cu CFC Argeș!

Altfel, prima victorie a Chindiei în campionat a fost stropită cu postări, like-uri și inimioare de către membrii partidului de la putere în Dâmbovița și simpatizanții săi.

Mai-marii filialei din județ a PSD au fost prezenți în număr mare la Mioveni, la meciul cu Campionii FC Argeș. Au apucat să posteze imagini și mesaje motivaționale, după care au fugit la Crevedia, în cursul serii, la tragedia care a marcat o țară întreagă.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-vasile-miriuta-a-pus-ochii-pe-inca-un-jucator-de-la-cfr-cluj-un-mijlocas-pe-care-l-a-mai-antrenat-chindia-a-confirmat-liga2-ro-cu-un-alt-transfer-19282224

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/metaloglobus-dinamo-se-joaca-la-targoviste-19282221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-si-a-laudat-jucatorii-dupa-cfc-arges-chindia-0-2-19282104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-4-a-a-ligii-2-19281798

Bogdan ISTRATE 28 Aug. 2023, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă