Două noi despărțiri la CSC Șelimbăr. Unul dintre căpitanii echipei merge la altă formație din Liga 2. ”Este o schimbare de strategie tehnică”

Marius ANGHEL 09 Jan. 2024, 15:22 Liga 2
Două noi despărțiri la CSC Șelimbăr. Unul dintre căpitanii echipei merge la altă formație din Liga 2. ”Este o schimbare de strategie tehnică”

Liderul Ligii 2, CSC Șelimbăr, se desparte în mod oficial în această iarnă de încă doi jucători. Este vorba despre mijlocașii Ionuț Năstăsie, unul dintre căpitanii echipei, și Eric Vînău.

Craioveanul Năstăsie, care a împlinit în data de 7 ianuarie 2024 vârsta de 32 de ani, va continua tot în Liga 2, la CSM Slatina.

Vînău, în vârstă de 18 ani, va merge în Liga 3, la FC Bihor Oradea.

Ionuț Năstăsie s-a despărțit de CSC Șelimbăr

Ionuț Năstăsie a semnat cu CSC Șelimbăr în ianuarie 2023 și era considerat un real câștig pentru echipă, din acest motiv a și primit banderola de căpitan în unele jocuri. În partea a doua a sezonului trecut a evoluat în toate cele nouă meciuri și a înscris de 3 ori. În actualul sezon a prins 12 jocuri din cele 15 din Liga 2 și a marcat de două ori, cu Metaloglobus (1-0) și Steaua (3-2).

În cele 12 meciuri din actualul campionat, Năstăsie a început de zece ori ca titular și a fost înlocuit de nouă ori, din acest motiv a acumulat 792 de minute pe teren.

Despărțirea dintre CSC Șelimbăr și Ionuț Năstăsie a survenit în urma schimbării ”strategiei tehnice a poziției under-ului din teren”, după cum susține directorul general Cornel Stănilă.

”A plecat prin acord de transfer de la noi la CSM Slatina. Este o schimbare de strategie tehnică a poziției under-ului din teren. Noi, până acum, am folosit under-ul în special în poziție de atacant central. Am schimbat poziția under-ului în spatele celor doi atacanți pe care i-am adus, că de aia i-am adus pe Alex Pop și Stefan Visic, în special pentru copiii pe care îi avem din academie. Acolo avem trei poziții: Casian Soare, Valentin Drăghescu și Raul Rotund. Erau exact pe poziția lui Ionuț, i-am explicat și lui, a înțeles fără probleme, a fost anunțat să-și caute echipă, și-a găsit pe Slatina”, a explicat, pentru Liga2.ro, Cornel Stănilă.

Năstăsie a refuzat CSM Alexandria și Gloria Buzău și merge la CSM Slatina

Năstăsie a fost prezent ieri la vizita medicală a echipei, iar apoi a răspuns pozitiv ofertei pe care o avea de la CSM Slatina, obținând acordul de transfer. Din informațiile Liga2.ro, mijlocașul avea ofertă și de la CSM Alexandria și Gloria Buzău, însă a preferat să meargă la Slatina.

Liga2.ro scrisese încă de zilele trecută că Năstăsie se află pe lista jucătorilor care nu mai sunt doriți de Claudiu Niculescu.

”Mulțumim, Ionuț Năstăsie!
Clubul nostru a ajuns la un acord cu jucătorul Ionuț Năstăsie și cu CSM Slatina pentru un transfer definitiv.
Ii mulțumim lui Ionuț pentru toată munca sa la echipă și ii urăm mult succes pe mai departe!!!”, a transmis CSC Șelimbăr.

  • În cariera sa, Năstăsie a evoluat pentru Steaua (FCSB în acel moment) și Steaua 2, club la care a crescut, ”U” Cluj, Viitorul Constanța (actuala FCV Farul Constanța), Campionii FC Argeș și FC Hermannstadt.

Pentru CSM Slatina, Ionuț Năstăsie este a doua achiziție din această iarnă, după portarul Sebastian Micu. Oltenii n-au prezentat încă oficial nicio achiziție.

Eric Vînău a fost cedat la FC Bihor Oradea

Eric Vînău, mijlocaș în vârstă de 18 ani născut la Miercurea Ciuc, fost la Universitatea Cluj, unde nu a debutat la seniori, a ajuns la CSC Șelimbăr în vara anului 2023, deci la începutul acestui sezon.

Sub comanda lui Claudiu Niculescu a prins șase meciuri în Liga 2, acumulând un total de 145 de minute. A fost o singură dată utilizat ca titular, în 0-0 cu CSM Slatina, când a evoluat până în minutul 64, iar din postura de rezervă a jucat în partidele cu Unirea Dej (2-0), CSM Alexandria (1-0), Concordia Chiajna (1-0), Steaua (3-2) și Ceahlăul (0-0).

Vînău își va continua cariera la FC Bihor Oradea, în Liga 3, echipă lider în Seria 8 în acest moment, cu care va lupta pentru promovarea în Liga 2.

”Mulțumim, Vînău Eric-Andrei!
Clubul nostru a ajuns la un acord cu jucătorul Eric-Andrei Vînău și cu FC Bihor pentru un transfer definitiv.
Mult succes pe mai departe!!!”, sună anunțul CSC Șelimbăr.

Patru despărțiri și trei achiziții anunțate oficial de echipa antrenată de Claudiu Niculescu

În ceea ce o privește pe CSC Șelimbăr, despărțirile de Ionuț Năstăsie și Eric Vînău mărește numărul plecărilor oficiale la patru, în această iarnă.

Anterior, clubul și-a încheiat amiabil contractul cu portarul Aleksander Mitrovic și fundașul Robert Răducioiu.

Din informațiile Liga2.ro, Claudiu Niculescu nu-i mai dorește în lot nici pe Valmir Berisha, Alexandru Luca și, mai nou, Danilo Babovic. Tuturor li s-a propus rezilierea contractului, însă încă nu s-a ajuns la un acord cu aceștia privind o despărțire amiabilă. De Berisha s-a interesat CSM Alexandria.

La capitolul achiziții, clubul din județul Sibiu i-a prezentat oficial în această iarnă pe mijlocașul Gabriel Deac și atacanții Stefan Visic și Alexandru Darius Pop. Din sursele noastre, portarul Marius Aldescu îi va lua locul lui Mitrovic.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-speriat-europa-19296847

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-raducioiu-s-a-despartit-de-csc-selimbar-19296749

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-opinie-despre-actualul-sezon-de-liga-2-si-ce-se-va-intampla-in-play-off-19296702

Marius ANGHEL 09 Jan. 2024, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă