Nici promovarea în SuperLiga nu ar liniști situația la CS Mioveni. Dumitru Olteanu atrage atenția: ”Dacă nu vom atrage un sponsor important, va fi foarte greu să ne menținem”

Andrei PASCU 21 Mar. 2024, 18:02 Liga 2
Nici promovarea în SuperLiga nu ar liniști situația la CS Mioveni. Dumitru Olteanu atrage atenția: ”Dacă nu vom atrage un sponsor important, va fi foarte greu să ne menținem”

CS Mioveni va lupta pentru promovarea din Liga 2 în SuperLiga României, dar speră să atragă și sponsori privați importanți. În continuare nu este o situație grozavă din punct de vedere economic, după cum Liga2.ro a anunțat după calificarea în play-off, astfel că se caută soluții.

Informații despre situația echipei, dar și despre lupta pentru promovare, a oferit președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu. Conducătorul se gândește la ce ar însemna revenirea în SuperLiga României după un singur sezon în divizia secundă, din perspectiva atragerii investitorilor privați.

CS Mioveni speră să atragă cât mai repede un investitor

Un aspect important a fost scos în evidență de Dumitru Olteanu, anume că e nevoie ca lângă CS Mioveni să vină un om potent financiar sau una sau mai multe companii care să crească semnificativ bugetul echipei, pentru că banii de la Consiliul Local Mioveni și din drepturile TV ar fi insuficienți.

În cazul în care CS Mioveni va miza în SuperLiga României, dacă va promova, doar pe sprijinul CL și pe banii de la televiziuni, atunci se va lupta iar doar pentru salvarea de la retrogradare, care poate fi un obiectiv greu de realizat, de neatins în stagiunea trecută, 2022-2023.

Dumitru Olteanu este încrezător că Mioveni va putea urca direct în prima ligă, accentuând rezultatele bune înregistrate în fața formațiilor care îi vor fi adversare și în play-off.

Ar fi un lucru deosebit dacă am promova, sper că am putea să atragem un eventual sponsor privat puternic, care să vină cu plus peste ce oferă Consiliul Local și televiziunile. Dacă nu, va fi foarte greu să ne menținem. Dar, nu pot să le spun jucătorilor că nu ne dorim promovarea. E un lucru bun și pentru ei, pentru că ar putea avea oferte importante de la alte echipe.

M-am uitat la statistica a ceea ce s-a întâmplat în acest campionat. Slobozia are o diferență destul de mare de puncte, șapte față de noi. Am făcut egal cu ea, cu Buzău am făcut egal, cu Miercurea Ciuc egal, am învins Corvinul, cu 2-0, și am pierdut, zic eu nemeritat, cu Șelimbăr. Dacă se termina egal cu Șelimbăr, cred că nu zicea nimeni nimic.

Șansele sunt egale între toate echipele cu drept de promovare. E important ce faci în partidele cu echipele cu drept  de promovare și să aduci puncte cât mai multe din meciurile cu echipele fără drept de promovare”, a spus Dumitru Olteanu la televiziunea Argeș Plus, în cadrul emisiunii Sport Plus.

CS Mioveni începe play-off-ul de pe locul 5

În play-off, CS Mioveni va lua startul de pe locul 5, penultimul, cu 33 de puncte, la un punct peste locul 6, FK Miercurea Ciuc. Trupa lui Constantin Schumacher va mai avea adversari CSC Șelimbăr (locul 1, 42 de puncte), Unirea Slobozia (locul 2, 40 de puncte), Corvinul Hunedoara (locul 3, 37 de puncte) și Gloria Buzău (locul 4, 34 de puncte).

CS Mioveni va începe play-off-ul Ligii 2 în deplasare, contra Unirea Slobozia, iar în etapa a 2-a va disputa primul duel acasă, contra Gloria Buzău. În următoarele trei runde, până la finalul turului, le va mai întâlni pe FK Miercurea Ciuc (deplasare), CSC Șelimbăr (acasă) și Corvinul Hunedoara (deplasare).

Dacă vom câștiga cu Slobozia, ne vom apropia la patru puncte. Dacă vom face un rezultat bun, îi vom opri și vom avea și alt moral. Apoi, cu Buzău acasă. Am făcut egal în sezonul regular, dar acum avem capacitatea de a câștiga meciul”, a mai spus conducătorul Mioveniului.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Argeș Plus

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-analiza-tintarului-play-off-ului-ligii-2-19303567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-constantin-si-a-incheiat-colaborarea-cu-ceahlaul-19303569

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amicale-stabilite-de-csm-alexandria-csm-slatina-si-cfc-arges-19303557

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-castigat-amicalul-de-la-saftica-cu-dinamo-19303556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-odoroaba-reactie-dupa-rezilierea-cu-cs-tunari-19303482

Andrei PASCU 21 Mar. 2024, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă