Mutare spectaculoasă făcută de CS Comunal Șelimbăr! Și-a adus un congolez pentru care Toulouse a plătit 5 milioane de euro lui Rennes în 2018

Ovidiu BOICA 02 Mar. 2022, 16:44 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr și-a întărit ofensiva cu un atacant congolez. Echipa sibiană și-a asigurat serviciile unui internațional congolez de 28 de ani (pe care îi împlinește la 17 aprilie), Firmin Ndombe Mubele, care are un CV impresionant.

Firmin Ndombe Mubele a semnat cu CS Comunal Șelimbăr

Firmin Ndombe Mubele are 44 de selecții la naționala țării sale, pentru care a marcat 9 goluri. Atacantul camerunez a jucat în Ligue 1 pentru Rennes și Toulouse, ultimul club plătind pentru el 5.000.000 de euro, acum 4 ani. În Ligue 1, Mubele a înscris 10 goluri, unul dintre acestea chiar în poarta lui Paris Saint-Germain.

”Echipa noastră a bifat un transfer extrem de important, este vorba de atacantul congolez, Firmin Ndombe Mubele! Cu un CV impresionant, noul nostru jucător a înscris 10 goluri în Ligue 1, unul dintre acestea fiind chiar împotriva celor de la PSG, are 44 de selecții la echipa națională din Congo, unde a reușit să înscrie de 9 ori. În acest moment, Firmin Mubele este cotat la 500.000 de euro de site-urile de specialitate, însă în trecut echipa din prima ligă din Franța, Toulouse, a plătit 5 milioane de euro grupării Stade Rennais pentru a-l achiziționa!”, a notat CS Comunal Șelimbăr pe pagina sa de Facebook.

Clubul nu a comunicat durata contractului sau forma de achiziție a lui Mubele, precizând pentru Liga2.ro că jucătorul ”are clauză de confidențialitate pe tot contractul”!

Cornel Stănilă: ”Cred că am reușit cel mai important transfer al clubului nostru”

Mubele este anunțat de directorul general al CS Comunal Șelimbăr drept cel mai important transfer făcut de echipa sa, în istoria sa, crede Cornel Stănilă.

”Mă bucur că, prin aducerea lui Firmin Mubele, am reușit, cred, cel mai important transfer al clubului nostru. Este unul dintre cei mai importanți jucători pe care i-am adus, care au ajuns la Șelimbăr. Sper ca, prin aducerea lui, să ne ridicăm foarte mult nivelul calitativ al echipei. Sper să reușească să marcheze cât mai multe goluri și sunt convins că, prin aducerea lui Firmin, echipa noastră va reuși să-și deblocheze problema din atac pe care-o avem în momentul de față. Îi doresc mult succes! A fost o discuție destul de lungă cu agentul jucătorului. Am avut foarte multe variante de negociere. Mă bucur că am reușit, atât noi, cât și ei să fim mulțumiți de condițiile pe care le-am acceptat reciproc și mă bucur foarte mult că Firmin a acceptat să vină la Șelimbăr, fiindcă în CV-ul lui într-adevăr se regăsesc echipe foarte bune, echipe la care a jucat și chiar a fost unul dintre transferurile pe bani mulți realizate de către Toulouse, în Franța”, a declarat Cornel Stănilă.

Mubele n-a mai jucat de doi ani și jumătate

Firmin Ndombe Mubele a suferit mai multe accidentări în anul 2018, iar ultimul său meci în care a prins lotul a fost Bordeaux – Toulouse 0-2, în Cupa Franței, desfășurat la 10 februarie 2021. De jucat a făcut-o ultima dată la Astana, în 4-1 cu Atyrau, desfășurat la 25 septembrie 2019, adică acum aproximativ doi ani și jumătate, când a intrat în minutul 86 în locul lui Dorin Rotariu.

În cariera lui a jucat pentru Vita Club (Congo), Al Ahli (Qatar), Rennes, Toulouse, Toulouse II (toate trei din Franța) și Astana (Kazahstan).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-lupta-pentru-trei-locuri-ramase-disponibile-in-play-off-ul-ligii-2-stim-deja-11-din-cele-14-formatii-care-merg-in-play-out-dar-si-pe-singura-care-e-sigura-de-grupa-in-care-va-e-19221389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-joaca-din-nou-in-incheierea-etapei-acum-cu-fc-hermannstadt-derby-o-sa-fie-si-la-ploiesti-dar-si-steaua-are-partida-importanta-in-ghencea-programul-rundei-a-18-a-si-meciuri-19221340

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-nu-mai-putin-de-sase-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-buzau-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-printre-echipele-care-lupta-pentru-play-off-si-vor-evolua-in-aceste-jocuri-19220694

Ovidiu BOICA 02 Mar. 2022, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă