Mutare șoc la Chindia. Președintele Lorin Petrescu a fost înlocuit cu omul care a dus Târgoviștea în Liga Campionilor, la baschet

Bogdan ISTRATE, Marius ANGHEL 16 Feb. 2024, 13:25 Liga 2
Mutare șoc la Chindia. Președintele Lorin Petrescu a fost înlocuit cu omul care a dus Târgoviștea în Liga Campionilor, la baschet

Chindia are, de astăzi, 16 februarie 2024, un nou președinte! Este al treilea în acest sezon de Liga 2, din care s-au disputat doar 15 etape. Numirea are loc cu aproape o săptămână înainte de startul meciurilor oficiale din 2024.

După Andrei Cordoș, care a condus clubul din finalul lunii iunie 2023 până în primele zile ale lunii octombrie, și Lorin Petrescu, vicepreședinte în mandatul lui Cordoș și președinte până acum, Gabriel Boriga este noul conducător al trupei dâmbovițene.

Lorin Petrescu nu mai este președinte la Chindia

Lorin Petrescu anunța public din ultimele zile ale lunii decembrie a anului trecut că a informat asociații clubului că nu mai dorește să continue în poziția de președinte la Chindia, însă acesta a continuat încă o lună și jumătate, perioadă extrem de încărcată cu diverse probleme. În cele din urmă, asociații, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovita, au decis schimbarea sa.

”Cred că nu pot aduce un plus mai mare. Să vină altcineva, poate găsește sponsori, poate aduce bani. Mai stau până vine cineva, să nu se blocheze activitatea, cu acte de semnat, semnătură în bancă și altele”, spunea Lorin Petrescu la 27 decembrie 2023, într-o conferință de presă.

  • În locul lui Petrescu a fost dorit, inițial, Marcel Ghergu, fost președinte al clubului în perioada iunie 2014 – iunie 2023, acesta s-a și ocupat în ianuarie de problemele clubului, deși nu avea nicio funcție, însă, în cele din urmă, nu s-a ajuns la un acord cu acesta.

Gabriel Boriga, fost primar la Târgoviște șase ani, noul președinte al Chindiei

În locul lui Lorin Petrescu a fost instalat, de astăzi, Gabriel Boriga, fost primar al municipiului Târgoviștei în perioada 2008-2014, artizan al fondării CSM Târgoviște și chiar al clubului Chindia!

Cu Boriga implicat, CSM Târgoviște a ajuns în Euroliga feminină de baschet (2012) și în Liga Campionilor la volei (2022).

”Da, am venit cu sufletul deschis! O să le rezolvăm pe toate, avem nevoie de sprijinul suporterilor!”, a declarat, pentru Liga2.ro, Gabriel Boriga imediat după semnarea actelor.

Chindia e la două puncte de locul 6 și speră la play-off

Gabriel Boriga, în prezent city manager la Primăria Târgoviște, preia funcția de președinte al Chindiei într-un moment delicat al clubului.

Trupa retrogradată în vară din prima ligă are o mulțime de probleme financiare, procese și litigii, de curând și-a ridicat interdicția la transferuri pe care o avea din partea FIFA, are un lot subțire numeric și valoric, dar încă speră la calificarea în play-off și la promovare.

După 15 etape din sezonul regular ocupă locul 11 în Liga 2, cu 21 de puncte acumulate, fiind la două puncte în spatele echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, clasată pe locul 6, ultimul calificabil în play-off.

Campionatul se reia joi, 22 februarie, iar Chindia are meci sâmbătă, de la ora 11:30, pe teren propriu, cu Metaloglobus București (locul 16, 18 puncte). Ulterior, în ultimele trei runde din sezonul regular va evolua contra Unirea Dej (deplasare / locul 18, 12 puncte), echipa condusă de antrenorul care a gândit campania de achiziții din vară și cu care a început sezonul, Dragoș Militaru, CSM Alexandria (acasă, locul 19, 8 puncte) și CSC Șelimbăr (deplasare / locul 1, 32 puncte).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatie-foarte-delicata-pentru-chindia-inainte-de-reluarea-ligii-2-19299754

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-victorie-la-scor-in-amicalul-cu-sr-brasov-19299728

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-luat-un-jucator-lasat-in-afara-lotului-de-csm-resita-19299656

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-croitoru-a-demisionat-de-la-chindia-19299540

Bogdan ISTRATE, Marius ANGHEL 16 Feb. 2024, 13:25 Liga 2
Pe aceeași temă