Miza a adus remiza! Meci crispat în Bănie, între echipele lui Trică şi Zicu

Cosmin STAICU 23 Mar. 2021, 21:49 Liga 2

Final de sezon regular încins în eşalonul secund, cu 11 echipe trăgând cu dinţii să prindă sextetul de play-off. Faţă de contracandidatele la promovare, Farul a încheiat campionatul clasic în penultima rundă, în Bănie, unde avea nevoie de un succes în faţa echipei lui Mititelu, pentru a fi sigură de Top 6.

Echipa organizatoare era ceva mai liniştită, având la dispoziţie un meci teoretic facil, în ultima etapă, la Reşiţa, în fieful unui adversar resemnat, umilit la Recea.

Eugen Trică pare să păşească pe urmele lui Nicolo Napoli, bifând un alt come-back în curtea lui Mititelu, în ciuda celor două despărţiri scandaloase. La redebut, „Jose” spera să încheie seria neagră a echipei sale pe noul „Ion Oblemenco”, 3 eşecuri în 3 meciuri, o dată chiar cu el la cârmă.

Trupa lui Zicu a avut posesia, una pasivă însă, iar oamenii lui Trică au pândit contrele

Miza partidei a ucis aproape orice speranţă de a vedea ceva fotbal, în condiţiile în care şi terenul a fost afectat de ploile recente. A fost mai mult chin pentru cei care au vrut sau care au fost nevoiţi să urmărească partida. În prima parte am bifat numai câteva şuturi de la distanţă ale organizatorilor, fără să creeze pericol, la care „marinarii” au răspuns în aceeaşi manieră, pe final de mitan.

Banyoi a avut tentativa cea mai apropiată de a fi catalogată drept ocazie. Cei doi foşti componenţi ai lui ŢSKA Sofia nu prea au la dispoziţie jucători din aluatul lor, ci numai elevi sortiţi cărării pianului, nu doar cel cu nume predestinat, Cărăruş. Trupa lui Zicu a avut posesia, una pasivă însă, în propria jumătate, iar oamenii lui Trică au pândit contrele, totul într-o precauţie extremă, jocul per total suferind teribil.

Liviu Mihai şi-a bătut joc de lovitura liberă rezultată din faza eliminării lui Ispas

Repriza a doua a continuat plictiseala din primele 45 de minute, cu două formaţii crispate de presiunea obiectivului şi derutate de starea terenului.

După o oră de joc, Răducanu şi Anghelina au tras aproape de poarta lui lui Dur-Bozoancă, chiar înainte ca omologul acesteuia, Robert Popa, să declare forfait, deşi nu fusese solicitat aproape deloc. Preluarea lui Zicu la o minge ieşită din teren a fost faza cea mai atractivă a Farului în acest meci. Antrenorul s-ar fi putut considera inspirat şi la schimbări, dacă Măzărache ar fi prins colţul lung la şutul în diagonală sau ar fi prins mingea la reluarea pe spate.

Surprinzător, fostul jucător al Universităţii Craiova a fost ţinut pe bancă mai mult de o oră de Zicu, deşi a fost singurul care a creat pericol.

Pe final, „Măză” a fost oprit, din postură de ultim apărător, de Ispas, care a fost eliminat, dar Liviu Mihai şi-a bătut joc de lovitura liberă din locul din care de obicei Cicâldău marchează.

Farul stă la mâna rezultatelor, Craiova are mecși la Reșița

Farul probabil a calculat că i-ar fi suficiente şi 32 de puncte pentru a intra în play-off şi n-a riscat pe final, mulţumindu-se cu remiza, chiar dacă va sta la jocul rezultatelor.

De partea cealaltă, echipa lui Mititelu îşi continuă seria fără succes pe noul „Ion Oblemenco”, deşi revine pe primul loc cu acest egal, având şi puncte uşoare de cules în ultima etapă, în Banatul montan, la Reșița.

U CRAIOVA 1948 SA – FARUL CONSTANȚA 0-0

”FC U” Craiova: Rob. Popa (M. Enache 62′) – Gîț, Gugu, D. Ispas, R. Negru – Dr. Albu (cpt.), C. Cristea (Diakite 90′) – Raicea (Val. Munteanu 73′), Baeten (Anghelina 46′), Rob. Răducanu – Cl. Bălan (Compagno 73′)
Rezerve neutilizate: – Luboya, Vl. Pop, Andr. Ciolacu, Ad. Voicu
Antrenor: Eugen Trică
Eliminat: Denis Ispas 87′ (cumul de cartonașe galbene)

Farul Constanța: Dur-Bozoancă – Rob. Băjan, M. Leca, Antoche (cpt.), Carabela – Cărăruș, Liv. Mihai – Fl. Bălan (Rob. Silaghi 54′), Ant. Cruceru (Bîrnoi 88′), Al. Stoica (Damașcan 46′) – Banyoi (Măzărache 66′)
Rezerve neutilizate: Fara – I. Ursu, D. Panait, Greu, Pelivan
Antrenor: Ianis Zicu

Stadion: ”Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj); Fără spectatori; Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Stelian Slabu (Braşov); Rezervă: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov); Observatori: Zaharia Ciev și Romeo Malac (ambii din Timişoara).

Foto: Remus Badea (Mediafax Foto) și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-farul-se-joaca-de-la-ora-1930-pe-ion-oblemenco-cu-calificarea-matematica-in-play-off-pe-masa-trica-debuteaza-la-olteni-constantenii-sunt-la-ulti-19175874

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-20-penultima-a-sezonului-regular-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-insa-doar-o-echipa-care-intra-la-joc-mai-are-sanse-la-play-off-19175206

Cosmin STAICU 23 Mar. 2021, 21:49 Liga 2
Pe aceeași temă