Mișcări de trupe la Rapid: l-a împrumutat pe Alin Fică de la CFR Cluj, iar stafful tehnic începe să se contureze. Amicalul cu CSM Slatina a fost anulat

Andrei PASCU 21 Aug. 2020, 17:33 Liga 2
Mișcări de trupe la Rapid: l-a împrumutat pe Alin Fică de la CFR Cluj, iar stafful tehnic începe să se contureze. Amicalul cu CSM Slatina a fost anulat

Alin Fică (19 ani) va juca la Rapid în sezonul următor. Giuleștenii i-au obținut împrumutul de la campioana României, CFR Cluj, pentru ediția 2020 / 2021 a Ligii 2. Prin aducerea tânărului, Rapid a ajuns la al cincilea transfer din această vară.

Fică se încadrează și în regula impusă de Federația Română de Fotbal, care prevede faptul că echipele din eșalonul secund trebuie să aibă în echipă un jucător sub 19 și un jucător sub 20 de ani.

Alin Fică a evoluat doar 11 minute pentru echipa mare a CFR-ului în sezonul trecut 

Alin Fică s-a format la CFR Cluj și a fost un jucător important în Liga Elitelor U19. A fost folosit de Dan Petrescu și în două partide din Liga 1, cu Gaz Metan (0-0) și FC Botoșani (1-0), dar nu a prins foarte multe minute. În total, a acumulat doar 11.

  • ”Rapid continuă să se întărească în vederea noului sezon al ligii secunde, ultima achiziție fiind atacantul Alin Răzvan Fică, un tânăr de 19 ani, împrumutat pentru un sezon de la campioana CFR Cluj.
    Fică joacă în banda stânga a atacului, a fost unul dintre oamenii de bază ai clujenilor în Liga Elitelor U19, acolo unde CFR s-a oprit în semifinale, și a bifat două prezențe în prima echipă, chiar dacă a adunat doar 11 minute.
    De asemenea, Alin este eligibil pentru cele două locuri obligatorii din echipă, unul de U19 și unul de U20, așa cum a decis Federația Română de Fotbal pentru sezonul 2020/2021 al ligii secunde.
    Prin transferul lui Fică, Rapid a ajuns la cinci jucători aduși în această vară, Radu Crișan, Mircea Leasă, Cătălin Țîră și Daniel Benzar fiind celelalte achiziții, toți veniți de la formații de prima ligă”, anunță FC Rapid.

”Sunt foarte fericit că am semnat cu Rapid, un club de tradiție din România, o echipă cu istorie, și sper să o ducem acolo unde îi este locul, în Liga 1. Am făcut această alegere pentru suporteri, pe care îi așteptăm cât mai aproape de noi”, a declarat Alin Fică după ce a semnat cu Rapid.

Alin Fică a fost înlocuit în minutul 1 al meciului cu Gaz Metan, iar cu FC Botoșani a fost lăsat pe teren primele 10 minute. A fost modul campioanei de a fenta regulamentul privind utilizarea jucătorului ”under”. Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

Rapid se află, așadar, la al cincilea anunț referitor la venirile de jucători în această vară. I-a mai adus pe fundașul central Radu Crișan (24 de ani), împrumutat de la Astra pentru un sezon, dar care în ediția trecută a jucat în Liga 2 la Dunărea Călărași, respectiv UTA, și l-a transferat pe Cătălin Țîră (atacant, 26 de ani), Mircea Leasă (fundaș dreapta, 21 de ani) și Daniel Benzar (mijlocaș ofensiv, 22 de ani), toți de la FC Voluntari.

Giuleștenii sunt în negocieri avansate și cu fundașul dreapta Florin Acsinte (33 de ani), ultima dată la FC Hermannstadt. Acesta nu a mai jucat de un an de zile, ultima dată făcând-o la barajul pentru Liga 1 cu ”U” Cluj, din vara trecută.

Rapid are un nou preparator fizic

În aceeași zi, a împrumutului lui Alin Fică, Rapid a anunțat și un nou om în stafful tehnic al lui Adrian Iencsi. Vlad Țăran (30 de ani) a fost ales pentru a îndeplini rolul de preparator fizic. În trecut a lucrat la Centrul de Excelență al FRF, FC Hermannstadt și Al-Taie (Arabia Saudită).

”Noul preparator fizic al clubului este Vlad Țăran (30 de ani), cel care a mai lucrat la Centrul de Excelență al FRF, la FC Hermannstadt, dar și în Arabia Saudită, la Al-Taie”, a transmis FC Rapid.

Secunzii lui Iencsi sunt Valentin Negru și Mihai Ianc, acesta din urmă fiind anunțat oficial în funcție de ieri.

Amicalul CSM Slatina – Rapid a fost anulat 

Altfel, sâmbătă, Rapid trebuia să dispute un amical cu CSM Slatina, dar acesta a fost anulat. Partida era programată de la ora 12:00, la Slatina.

Până la ora publicării materialului nu se știe dacă testul a fost anulat din cauza anumitor aspecte legate de pandemia de COVID-19 sau a fost alt motiv.

Slătinenii au anunțat, la rândul lor, anularea amicalului, și susțin că își continuă pe plan local pregătirea pentru startul Ligii 2.

https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/posts/694226437972402

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-rapid-aproape-sa-semneze-cu-un-fundas-cu-supercupa-si-cupa-romaniei-in-palmares-ultima-data-a-jucat-la-barajul-de-liga-1-cu-u-cluj-19144975

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-rapid-si-a-adus-al-treilea-jucator-de-la-fc-voluntari-daniel-benzar-fost-speranta-a-fcsb-a-semnat-contractul-adrian-iencsi-are-inca-un-antrenor-secund-in-staff-19144908

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mutare-de-la-dinamo-la-rapid-gabriel-raduta-se-va-ocupa-de-viitorul-giulestenilor-exclusiv-19144852

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-transferat-un-fundas-din-liga-1-fotbalistul-cu-doua-trofee-in-palmares-i-a-cucerit-deja-pe-fani-rapid-e-lucrul-pentru-care-traiesc-si-e-momentul-sa-ofer-clubului-dragoste-si-perform-19144721

Andrei PASCU 21 Aug. 2020, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă