Minaur Baia Mare, primele plecări după retrogradare. Are probleme cu fostul antrenor, riscă interdicția la transferuri și să înceapă Liga 3 cu depunctare

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 19 May. 2023, 15:57 Liga 2
Minaur Baia Mare, primele plecări după retrogradare. Are probleme cu fostul antrenor, riscă interdicția la transferuri și să înceapă Liga 3 cu depunctare

Minaur Baia Mare plănuiește să renunțe la toți jucătorii alături de care a retrogradat în Liga 3! Conform unor surse Liga2.ro, maramureșenii au început seria plecărilor, iar în acest moment trei fotbaliști își caută noi acorduri, în urma unor rezilierilor.

Primele trei plecări de la Minaur Baia Mare. Clubul vrea să renunțe la întreg lotul

Trei nume sonore, cu experiență, sunt primele cu care Minaur Baia Mare nu va mai continua din vară. În cazul a două este totul oficial, informația fiind confirmată de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, din cadrul Federației Române de Fotbal.

Astfel, Alexandru Dandea (35 de ani, șapte meciuri în Liga 2 pentru Minaur) și Alexandru Iacob (34 de ani, șase meciuri în Liga 2 pentru Minaur) au fost declarați liberi. Amândoi au venit în iarnă la recent-retrogradata în Liga 3, tocmai pentru a ajuta la menținerea în divizia a doua. Dandea evoluase la Șelimbăr, iar Iacob a venit chiar din prima ligă, de la Mioveni.

Conform surselor Liga2.ro, s-a reziliat contractul și cu portarul Raul Avram (29 de ani), venit tot la începutul acestui an la Minaur Baia Mare și care a prins opt meciuri până la finalul întrecerii, din nouă posibile.

Sunt doar primele nume care au plecat de la formația preluată recent de Ciprian Danciu, dar din sursele noastre se dorește rezilierea contractelor tuturor fotbaliștilor cu care s-a revenit în divizia a treia.

Ciprian Danciu confirma strategia echipei Minaur Baia Mare din vară

Din vară, Minaur Baia Mare vrea să mizeze doar pe jucători tineri și pe localnici, cumva strategia fiind confirmată chiar de Ciprian Danciu zilele trecute. Astfel, clubul din județul Maramureș se va baza pe conturarea unui lot de perspectivă, fără pretenții în privința promovării în Liga 2 pentru stagiunea 2023/2024.

Cu siguranță în Liga 3 nu vor fi salariile ca în Liga 2, dar jucătorii știu cel mai bine ce drum își croiesc, fiecare are un obiectiv personal în primul rând. Probabil că vor fi jucători care vor pleca, jucători care vor rămâne.

Vedem, în perioada asta mai stăm câteva zile prin oraș, după care vom vedea ce vom face. Proiectul propus de mine a fost aprobat, mai multe nu pot să spun, încă sunt jucătorii sub contract cu echipa, rămâne să vedem ce va fi(N.r. – Proiectul privește jucători tineri?) Da, mă voi baza foarte mult pe jucători din județ.

(N.r. – Obiectivul pentru sezonul următor?) Menținerea în Liga 3 și creșterea de jucători tineri, din județ. Vor veni jucători de la centrul nostru, dar am avut și câțiva împrumutați în Liga 3. Voi face și niște drumuri prin județ, cu siguranță voi găsi jucători tineri, foarte talentați, care au potențial. Sunt resurse!”, a declarat Ciprian Danciu pentru Liga2.ro, în urmă cu o săptămână.

Minaur Baia Mare riscă interdicția la transferuri și legitimări dacă nu-și achită datoriile față de Mihai Iosif

Minaur Baia Mare are ceva probleme cu un fost antrenor din sezonul 2022/2023, Mihai Iosif, care a acționat clubul pe cale legală după plecare, pentru că nu i s-au plătit banii pe care îi avea de luat în timpul mandatului.

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a somat Minaur Baia Mare să îi plătească datoriile lui Iosif, dar a și amendat clubul cu 3.000 de lei pentru neplata de până în acest moment. În cazul în care nu se va supune, Minaur Baia Mare riscă să primească interdicție la transferuri. Trebuie să facă dovada plății către fostul ei antrenor până la jumătatea lunii iunie, iar în caz contrar riscă și depunctarea.

Sancționează debitorul CS Minaur Baia Mare cu penalitate de 3000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul Mihai Iosif Dan

Acordă termen în data de 14.06.2023, ora 15.00, dată la care debitorul CS Minaur Baia Mare să prezinte dovada plății față de creditorul Mihai Iosif Dan conform Hotărârii nr. 280/CL/28.03.2023 rămasă definitivă prin nerecurare pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, notează Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal.

Minaur Baia Mare ștergea postarea cu înlocuirea lui Mihai Iosif

Despărțirea dintre Minaur Baia Mare și Mihai Iosif nu s-a produs, iată, în termeni amiabili, iar acest detaliu era, cumva, adus în prim-plan de faptul că la o zi după ce a anunțat oficial despărțirea de antrenor, Minaur a șters inexplicabil postarea de pe Facebook care îl viza pe antrenor.

Probabil că încă de la acel moment nu s-au înțeles părțile în privința modului în care încetează colaborarea, iar Iosif a amenințat că își va recupera banii pe cale legală, fapt pentru care Minaur și-a șters comunicatul cu mulțumiri pentru Iosif.

”Mulțumim, Mihai Iosif!
CS Minaur Baia Mare și Mihai Iosif au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului.
Mult succes în continuare!”, suna comunicatul echipei din Baia Mare.

Iosif a fost numit ca antrenor la Minaur în a doua jumătate a lunii octombrie 2022, când îi lua locul lui Ciprian Danciu, ”principalul” care a promovat în premieră echipa în Liga 2. În total, a condus trupa băimăreană în 11 jocuri, dintre care trei în Cupa României și opt în Liga 2. În campionat a înregistrat o victorie, trei egaluri și patru înfrângeri.

În locul lui Iosif a rămas directorul sportiv Vasile Miriuță, care nu a putut salva echipa de la retrogradare.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-merge-cu-antrenorul-ciprian-danciu-in-liga-3-19270377

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-si-a-anuntat-plecarea-de-la-minaur-baia-mare-19270045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-victorie-cu-minaur-baia-mare-si-se-salveaza-de-la-retrogradare-19269735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19269525

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 19 May. 2023, 15:57 Liga 2
Pe aceeași temă