Mihai Iosif și-a avertizat degeaba jucătorii înaintea meciului de la Călărași: ”Omul rănit întotdeauna dă totul. Am fost în situația asta și dai totul pentru a ieși la lumină.” Cum comentează arbitrajul, cele trei goluri primite și șansele la promovare

Marius ANGHEL 08 May. 2021, 00:11 Liga 2

Etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2 a complicat și mai mult lupta pentru promovare. Primele două clasate, ”FC U” Craiova și Rapid au pierdut, iar CS Mioveni, a treia clasată, a obținut o remiză in extremis.

După eșecul oltenilor la Timișoara, 1-2 cu ASU Poli, Rapid a avut șansa de a egala Craiova la puncte și de a o depăși la golaveraj, urmând să revină, astfel, pe primul lor. Începutul de meci de la Călărași le-a dat mai speranțe giuleștenilor, după reușita lui Rareș Ilie încă din secunda 52. Debutul părții secunde a dat însă toate calculele peste cap. Foștii rapidiști Valentin Alexandru (48) și George Tudoran (51) au întors scorul în favoarea Dunării, Bogdan Barbu (66) a dat din nou speranțe când a egalat, însă Alexandru (73) a înscris din nou, dintr-un penalty scos de Kanda, și finalul a consemnat o victorie cu 3-2 pentru trupa lui Cristian Pustai, una căreia Rapid îi dădea câte patru goluri în precedentele două întâlniri din acest sezon, regular, respectiv turul play-off-ului.

Mihai Iosif, după înfrângerea Rapidului la Călărași: ”Am intrat prost de la pauză”

La finalul partidei, Mihai Iosif, aflat la al doilea eșec cu Rapid în play-off, a spus că și-a avertizat jucătorii că Dunărea este periculoasă, comparând-o cu un rănit.

”Nu ne-am retras. Cred că am luat golurile pe contraatac. Am luat golurile în primele cinci minute. Cred că am avut șapte – opt ocazii. Am spus înainte de meci că omul rănit întotdeauna dă totul. Întotdeauna când ești rănit, sufletește, material, pentru că și eu am fost în situația asta, și dai totul pentru a ieși la lumină. Asta au făcut cei de la Călărași astăzi și ne-au învins.

Am luat trei goluri azi, dar nu cred că am luat trei goluri de când sunt eu aici, niciunul. Poate în primul meci, când venisem după două zile. Am intrat prost de la pauză. Am pierdut toți, nu x sau y. Toți, în frunte cu mine”, a comentat antrenorul giuleștenilor la microfonul DigiSport.

O mulțime de greșeli de arbitraj, Iosif se abține: ”Conducerea să vorbească”

Meciul de la Călărași, arbitrat de Iulian Dima (Bucureşti), a fost unul plin de greșeli de arbitraj. Începând de la golul din minutul 1, care trebuia anulat pentru offside, până la hențuri în propriul careu nesancționale ale lui Cristian Pustai sau un penalty acordat mult prea ușor pentru Kanda, la un plonjon înainte de contactul cu portarul.

”Mă abțin, așa cum am făcut-o întotdeauna. Nu am revăzut decât o fază și mă abțin, pentru că dacă e să vorbească cineva, să vorbească conducerea clubului. Nu este problema mea să comentez arbitrajul, cum nu l-am comentat niciodată”, s-a rezumat să spună Iosif la flash-interviu.

”În 2015 am promovat fiind doi la o felie de salam! Am promovat cu inima, cu sufletul și am fost uniți. Așa trebuie să fim și acum”

Cu trei etape înainte de final, ”FC U” Craiova mai are nevoie de o victorie pentru a-și asigura promovarea matematică, însă Rapid și-a complicat lupta pentru obținerea cel puțin a locului 2. Rapid și Dunărea Călărași stau la pândă, cu trei, respectiv patru puncte mai puține în clasament.

”Când am spus acum câteva etape, că este o luptă strânsă, toate cele șase echipe sunt bune, poate am fost luat în râs, că ne căutăm alibi. Ați văzut. Craiova a pierdut, Mioveni a egalat în ultimul minut. Deci sunt echipe bune și echilibrate. Din păcate, astăzi, Dunărea Călărași ne-a învins”, a spus Mihai Iosif, care, întrebat dacă jucătorii săi au capacitatea să reziste presiunii și să ducă lupta pentru promovare până la final, a comentat: ”Trebuie să o aibă, sunt jucători buni, sunt jucători valoroși. Poate mulți oameni nu știu. În 2015, când am promovat, am promovat cu o echipă de salam. Doi la o felie de salam! Nu era nimic. Am promovat cu inima, cu sufletul și am fost uniți. Așa trebuie să fim și acum. În momentele grele se văd adevăratele caractere. Momentan suntem la trei puncte față de locul 3 și suntem poziționați destul de bine.”

În play-off, Rapid mai are de jucat meciuri cu ASU Poli (13 mai, 20:30, acasă), U Craiova 1948 SA (acasă) și CS Mioveni (deplasare). Momentan se află pe locul 2, cu 46 de puncte, la trei puncte sub ”FC U” Craiova și la trei peste CS Mioveni, adversare pe care urmează să le întâlnească.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 08 May. 2021, 00:11 Liga 2
Pe aceeași temă