Metaloglobus, Steaua și Chindia și-au îndeplinit obiectivul după prima etapă din play-out. Știm șase dintre participantele în primul sezon de Liga 2 cu 22 de echipe

Marius ANGHEL 02 Apr. 2024, 14:27 Liga 2
Metaloglobus, Steaua și Chindia și-au îndeplinit obiectivul după prima etapă din play-out. Știm șase dintre participantele în primul sezon de Liga 2 cu 22 de echipe

Rezultatele primei etape de play-out din acest sezon de Liga 2, ediția 2023-2024, a clarificat situația a încă trei echipe participante în acest turneu.

Cu victoriile obținute sâmbătă, Metaloglobus București, Steaua și Chindia Târgoviște și-au asigurat matematic menținerea în eșalonul secund și pentru următoarea ediție. Cel puțin din punct de vedere sportiv, fiindcă din punct de vedere al obținerii certificării rămâne de văzut în urma analizării dosarelor de către Departamentul de Licențiere din cadrul FRF.

Acestea trei se alătură clubului Ceahlăul Piatra Neamț, matematic salvat încă dinainte de prima etapă a play-out-ului, așa cum și clubul Progresul Spartac este matematic retrogradat.

După Ceahlăul, Metaloglobus și-a asigurat și ea, din Grupa A a play-out-ului, matematic menținerea în Liga 2

În Grupa A din play-out-ul Ligii 2, în prima etapă, Metaloglobus s-a impus cu scorul de 2-1 în deplasare la Ceahlăul, iar remiza celor de la Unirea Dej în deplasarea de la CSM Reșița, scor 1-1, a creat o diferență de 15 puncte între formația din București și cea din Dej.

Cum trupa lui Dragoș Militaru este pe ultimul loc retrogradabil, 6, iar departajarea între echipe în cazul în care vor termina play-out-ul la egalitate are ca prim criteriu numărul de puncte avut la finalul sezonului regular, atunci Metaloglobus nu mai poate fi depășită de Unirea Dej. În aceste condiții, după Ceahlăul, Metaloglobus este a doua echipă din Grupa A care își asigură matematic menținerea în Liga 2.

Metaloglobus are 29 de puncte acumulate până acum, Unirea Dej are 14, iar ambele echipe mai au de disputat cinci jocuri în cele șase etape în play-out.

CSM Reșița, cu 14 puncte în plus față de Unirea Dej, are șanse mari să-și asigure menținerea la finalul etapei a 2-a.

Cele două echipe care vor retrograda din această grupă par să fie sigure deja. CSM Alexandria, cu 12 puncte, și Unirea Dej, cu 14 puncte, au șanse reduse să urce două, respectiv un loc în clasament pentru a rămâne în Liga 2. Imediat deasupra lor sunt CSC Dumbrăvița, cu 23 de puncte, și Campionii FC Argeș, cu 24 de puncte.

Vezi CLASAMENTUL Grupei A a play-out-ului Ligii 2 și marcatorii

Steaua și Chindia și-au asigurat menținerea în Liga 2, Progresul Spartac este matematic retrogradată, în Grupa B a play-out-ului Ligii 2

În Grupa B a play-out-ului sunt tot două echipe care și-au asigurat matematic menținerea în Liga 2. Cu victoriile de la Târgu Jiu, 2-0 cu Viitorul Pandurii, și Buftea, 3-2 cu CS Tunari, Steaua și Chindia au ajuns să aibă 15 puncte în fața celor de la CS Tunari, deci nu mai pot fi depășite de trupa ilfoveană în etapele rămase din acest turneu.

Steaua și Chindia au fiecare câte 31 de puncte și ocupă primele două locuri în grupă, departajarea dintre ele fiind făcută în acest moment de golaveraj, 2-0 față de 3-2.

Concordia Chiajna, cu un avans de 12 puncte față de CS Tunari, și-ar putea asigura și ea menținerea încă de la finalul etapei a 2-a a play-out-ului, iar CSM Slatina, cu un avans de 9 puncte, va mai avea ceva de așteptat.

Spre deosebire de Grupa A, în Grupa B există deja o echipă retrogradată matematic. Progresul Spartac are doar 1 punct acumulat în acest sezon și este picată în Liga 3 încă de la finalul sezonului regular, deci înainte de prima etapă din play-out.

Al doilea loc retrogradabil este ocupat în acest moment de CS Tunari, cu 16 puncte, care încă speră să o depășească pe Viitorul Pandurii, aflată la șapte puncte mai sus, pe loc care asigură menținerea în acest sezon. Meciul lor direct va avea loc în etapa a 5-a, la Târgu Jiu, când situația lor ar putea fi deja decisă.

Vezi CLASAMENTUL Grupei B a play-out-ului Ligii 2 și marcatorii

Șase echipe sigure, cel puțin sportiv, de prezența în primul sezon de Liga 2 cu 22 de participante

Reamintim, în play-off participă două echipe care nu au drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, astfel că, în acest moment, știm deja șase formații care au, sportiv, locul asigurat în sezonul 2024-2025 de Liga 2. Celelalte patru sunt, așa cum am amintit mai sus, Ceahlăul, Metaloglobus, Steaua și Chindia.

Reamintim și faptul că, din noul sezon, Liga 2 trece de un format cu 22 de echipe în loc de 20, conform unei decizii a FRF din vara trecută, înainte de startul actualei ediții de campionat. Pentru a se face această trecere, la finalul actualului sezon retrogradează din liga secundă patru echipe în loc de cinci, iar din Liga 3 vor promova șase formații în loc de cinci.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-joaca-tot-in-deplasare-si-tot-in-deschidea-etapei-si-in-a-doua-runda-din-play-off-ul-ligii-2-noul-lider-e-din-nou-gazda-in-play-out-cele-sase-jocuri-au-loc-din-nou-in-acelasi-timp-19304730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-este-pe-final-de-contract-cu-metaloglobus-19304733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-1-play-out-liga-2-19304303

Marius ANGHEL 02 Apr. 2024, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă