Marius Constantin s-a despărțit de Ceahlăul odată cu ratarea accederii în play-off. ”Antrenorul Cristian Pustai a ținut să-i mulțumească”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2024, 16:39 Liga 2

Marius Constantin (39 de ani), una dintre cele cinci achiziții perfectate în iarnă de Ceahlăul, și-a încheiat mai repede decât s-ar fi așteptat colaborarea cu clubul nemțean.

Încheierea sezonului regular de Liga 2 și ratarea play-off-ului de către trupa antrenată de Cristian Pustai au dus la primele concluzii la Ceahlăul, iar una dintre acestea este și despărțirea de experimentatul fundaș readus pe terenul de fotbal după mai bine de jumătate de an.

Finanțatorul Anton Măzărianu spunea la începutul săptămânii că unul dintre jucătorii pe care nu-i mai dorește la Ceahlăul este Sergio Cortelezzi, dar declara și că sunt și alți fotbaliști care vor pleca imediat! Liga2.ro scria că pe lista neagră sunt Pier Larrauri, Mario Petkov, Boison Wynney și Marius Constantin.

Marius Constantin s-a despărțit de Ceahlăul

Joi, 21 martie 2024, Ceahlăul a anunțat oficial despărțirea de Marius Constantin.

Fundașul de 39 de ani adus în iarnă a fost utilizat în toate cele patru meciuri din 2024, însă cum echipa și-a ratat primul obiectiv, accederea în play-off, iar el nu mai urma să intre în plan și pentru noul sezon de Liga 2, s-a decis încheierea colaborării încă de acum, inclusiv pentru a se reduce cheltuielile în acest final de campionat în care Ceahlăul are deja asigurată menținerea în eșalon.

Rămasă fără fundașul central Stejărel Vișinar, accidentat grav în ultimul meci din 2023, Ceahlăul a mutat în iarnă cu nu mai puțin de trei jucători în centrul defensivei. L-a reactivat pe Marius Constantin, care ultima dată jucase în prima ligă la CFC Argeș, cu ultimul meci disputat în martie 2023, l-a împrumutat de la Poli Iași pe Alexandru Core și l-a adus pe ucraineanul Denys Taraduda.

În cele patru meciuri oficiale rămase din sezonul regular (2-1 la Concordia, 2-0 cu CSC Dumbrăvița, 0-2 la FK Miercurea Ciuc și 4-0 cu Progresul Spartac), Constantin a jucat ca titular în toate și a fost integralist doar în primul. A strâns 230 de minute pe teren pentru nemțeni, de care acum se desparte.

”Mulțumim, Marius Constantin!
Sănătate și mult succes mai departe!
CSM Ceahlăul Piatra Neamț și jucătorul Marius Constantin au ajuns la decizia de a întrerupe colaborarea, după ce echipa a ratat calificarea în play-off-ul Ligii 2. Jucătorul a fost astăzi la stadion pentru se întâlni echipa și a plecat deja acasă.
Antrenorul Cristian Pustai a ținut să-i mulțumească lui Marius Constantin fiindcă a acceptat provocarea venită de la Piatra Neamț.
HAI CSM CEAHLĂUL!”, a transmis Ceahlăul.

  • În cariera sa, cu peste 300 de meciuri jucate în prima ligă, Marius Constantin a evoluat pentru FC Brașov, Rapid (în două rânduri), FC Vaslui, ASA Târgu Mureș (în două rânduri), Viitorul Constanța (acum Farul Constanța), Gaz Metan Mediaș, Universitatea Craiova și Campionii FC Argeș. Are și o experiență în afara țării, în 2015, în China, la Jiangsu Suning FC. Are și patru meciuri disputate pentru naționala României. Cel mai probabil, ținând cont de vârsta sa, acum s-a aflat la ultima sa experiență ca fotbalist profesionist.

Constantin, primul dintre jucătorii nemaidoriți la Ceahlăul care acceptă rezilierea

Marius Constantin este primul dintre cei cinci jucători despre care Liga2.ro a aflat că nu mai sunt doriți la Ceahlăul și în play-out care a acceptat condițiile de despărțire.

Ceilalți patru sunt Sergio Cortelezzi, singurul căruia finanțatorul Măzărianu i-a pronunțat public numele, Pier Larrauri, Mario Petkov și Boison Wynney, din informațiile noastre.

Dacă atacantul uruguayan a jucat cel mai mult dintre aceștia, în 11 meciuri și a înscris 2 goluri, ceilalți trei au avut prezențe puține în prima parte a sezonului, iar în cele patru jocuri din 2024 nu au prins lotul, cu o excepție, a lui Larrauri, care a rămas pe bancă la primul joc din acest an.

”Sunt câțiva jucători care pleacă imediat, nu mai stau în play-out, au și salarii destul de mari și nu mai are rost. Cortelezzi e unul dintre ei. Din cauza lui Cortelezzi am pierdut practic vreo cinci puncte în acest sezon. Cel puțin. Din punctul meu de vedere, Cortelezzi nu are ce să mai caute la Piatra Neamț. A ratat penalty la 0-0 cu Șelimbăr, a ratat penalty cu Slobozia, iar la Miercurea Ciuc ce să mai spun, din 6 metri vrea să dea gol cu umărul. Pentru mine, acest jucător nu o să mai existe pentru Ceahlăul. Asta e clar și o spun de pe cum. Nu are valoare”, declara Anton Măzărianu la emisiunea Tribuna Suporterilor, la Monitor TV.

Ceahlăul este deja salvată de la retrogradare, iar în play-out va avea de disputat șase meciuri în Grupa A.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-despre-continuarea-cu-cristian-pustai-19303512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-out-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303414

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-vrea-sa-renunte-la-5-jucatori-inainte-de-startul-play-out-ului-19303418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-la-scor-in-ultima-etapa-dar-va-juca-in-play-out-19302998

Marius ANGHEL 21 Mar. 2024, 16:39 Liga 2
Pe aceeași temă