Marius Constantin semnează cu Ceahlăul, iar Cristian Pustai explică decizia de a-l reactiva pe fundașul de 39 de ani. Lotul pe care nemțenii îl deplasează în Turcia

Narcis POHOAȚĂ 29 Jan. 2024, 18:44 Liga 2
Marius Constantin semnează cu Ceahlăul, iar Cristian Pustai explică decizia de a-l reactiva pe fundașul de 39 de ani. Lotul pe care nemțenii îl deplasează în Turcia

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț începe marți, 30 ianuarie, al doilea cantonament al iernii. În următoarele zece zile, echipa pregătită de Cristian Pustai va avea cartierul general la Belek (Antalya), în Turcia, iar în acest interval nemțenii vor disputa și cinci meciuri amicale.

Marius Constantin semnează cu Ceahlăul. Buziuc și Core sunt celelalte două achiziții

După un stagiu de o săptămână la baza proprie, în care s-a pus accentul pe pregătirea fizică, nemțenii vor efectua în perioada 30 ianuarie – 10 februarie al doilea cantonament al iernii, în Antalya. Ceahlăul va pleca în cursul nopții cu autocarul spre București, de unde va zbura marți la prânz spre stațiunea din sudul Turciei.

Din lotul deplasat în Antalya fac parte 27 de jucători, noutățile fiind Alexandru Buziuc, Alexandru Core și Marius Constantin, toți anunțați în exclusivitate de Liga2.ro. Dacă primii doi erau deja certitudini, fundașul central Marius Constantin, care se pregătește de mai bine de o săptămână cu echipa din Piatra Neamț, a ajuns luni la un acord cu conducerea clubului și va semna în cursul serii contractul cu Ceahlăul.

”Am ajuns la un acord cu Marius Constantin, va semna cu noi și va face deplasarea cu echipa în cantonament”, a declarat, pentru Liga2.ro, președintele Cătălin Anton.

  • În cariera sa, cu peste 300 de meciuri jucate în prima ligă, Marius Constantin a evoluat pentru FC Brașov, Rapid (în două rânduri), FC Vaslui, ASA Târgu Mureș (în două rânduri), Viitorul Constanța (acum Farul Constanța), Gaz Metan Mediaș, Universitatea Craiova și Campionii FC Argeș. Are și o experiență în afara țării, în 2015, în China, la Jiangsu Suning FC. Are și patru meciuri disputate pentru naționala României.

Cristian Pustai, despre Marius Constantin: ”E drept că are o vârstă, dar ne poate ajuta prin experiența lui”

Înainte de plecarea spre Turcia, antrenorul Cristian Pustai a explicat de ce are nevoie de un jucător experimentat precum Marius Constantin, în vârstă de 39 de ani și care a jucat ultimul meci în martie 2023.

”Marius Constantin e un jucător în care eu am încredere, l-am antrenat și la Târgu Mureș, și la Mediaș. Este o variantă pentru noi. Eu, în viziunea mea, cred că încă ne-ar putea ajuta prin experiența lui, prin valoarea lui, peste că este un jucător cu peste 300 de jocuri în Liga 1. E drept că are o vârstă, dar cred că pentru Liga 2 ne poate ajuta cu experiența lui. Puterea lui de a comunica, de a deveni un fel de lider al apărării, ne-a lipsit în prima parte a campionatului”, a explicat Cristian Pustai la ”Tribuna Suporterilor”, emisiune a postului local Monitor TV.

  • Marius Constantin se menține într-o formă de invidiat, chiar și la 39 de ani, cu toate că ultimul său meci oficial disputat a avut loc în martie 2023: ”U” Cluj – CFC Arges 2-0, în care a început ca titular și a fost înlocuit în minutul 74. Era prima etapă din play-out, iar apoi nu a mai fost utilizat. În sezonul trecut a avut 23 de meciuri pentru piteșteni.

Ceahlăul pleacă în cantonament în Turcia, unde va juca cinci amicale

În Antalya, Ceahlăul va disputa și cinci meciuri amicale. Pe 1 februarie, nemțenii vor întâlni echipa de liga a 4-a germană FC Homburg, o zi mai târziu vor juca cu Rapid Viena II, iar pe 9 februarie, cu o zi înainte de revenirea acasă, moldovenii vor da piept cu colega de serie CSM Reșița. Pe 4 februarie, Ceahlăul va juca cu o echipă braziliană care se pregătește în zonă, iar pentru data de 6 februarie încă nu a fost stabilit adversarul.

Nemțenii vor deplasa un lot de 27 de jucători în Turcia, acolo unde va ajunge și un fundaș central ucrainean, pentru a da probe de joc.

Lotul Ceahlăului pentru stagiul din Antalya:

  • portari: Stefan Krell, Boyson Wynney, Alexandru Barna, David Aftanase (junior Ceahlăul);
  • fundași: Pedro Albino, Cristin Jalbă, Bogdan Forizs, Mario Petkov, Bogdan Bacalu, Tudor Oltean, Cristian Coroi (junior Ceahlăul), Alexandru Core, Marius Constantin;
  • mijlocași: Alexandru Anton, Marius Savu, Wiredu Akwasi, Joao Jaquite, Mihael Onișa, Patrick Petre, Cristian Copoț-Barb, Pier Larrauri, Matei Moraru, Ionuț Canea (junior Ceahlăul);
  • atacanți: Azdren Llullaku, Sergio Cortelezzi, Mihai Neicuțescu, Alexandru Buziuc.

În primul amical din 2024, Ceahlăul a trecut cu scorul de 4-0 de FC Bacău (Liga 3).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-s-a-impus-la-scor-in-amicalul-cu-fc-bacau-19298140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/buziuc-spera-sa-promoveze-cu-ceahlaul-19298107

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-imprumuta-la-ceahlaul-si-unirea-slobozia-19298042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azdren-llullaku-e-noul-capitan-de-la-ceahlaul-19297846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-stejarel-visinar-la-o-luna-dupa-accidentarea-horror-19297672

Narcis POHOAȚĂ 29 Jan. 2024, 18:44 Liga 2
Pe aceeași temă